9 Gjëra pa Kuptim që i Bëjmë pa u Menduar Çdo Ditë

©imgur

Pasi të ketë mësuar diçka një herë, truri i një njeriu rrallë dyshon tek njohuritë dhe vepron ashtu si është mësuar.

Disa nga ato zakone janë të lidhura me prindërit tanë, ndërsa të tjerët zhvillohen natyrshëm duke ndjekur trendet – kjo është arsyeja pse ne me kënaqësi përdorim krem kundër rrudhave dhe fërkojmë ijet me një furçë për të hequr qafe celulitin.

Por, çka nëse do të thonim se të gjitha zakonet e lartpërmendura, si dhe shumë të tjera, janë të pakuptimta?

Ne jemi të sigurt se është normale që herë pas here të dyshojmë dhe verifikojmë informacionin për sigurinë tonë (dhe inteligjencën), pa marrë parasysh sa bindëse tingëllon.

Kjo është arsyeja pse ne kemi përmendur dhe hedhur poshtë 9 mite që janë ngurtësuar gabimisht në trurin tonë, por të paarsyeshme në jetën e shumë njerëzve.

Miti # 1: Nuk mund ta vloni ujin dy herë

Besohet se uji nuk duhet të zihet dy herë sepse mund të zhvillojë kancerogjene në këtë mënyrë. Për më tepër, bëhet më i rëndë dhe “i vdekur”, dhe lëshon deuterium, i cili çon në plakjen e trupit.

Sidoqoftë, studimet e reja të shkencëtarëve vërtetojnë se kjo deklaratë është një gënjeshtër. Vetë uji përmban elemente të caktuara si deuteriumi, fluoridet dhe nitratet. Por sasia e këtyre gjërave është aq e vogël sa nuk ndikon në trupat tanë dhe nuk lidhet në asnjë mënyrë me zierjen e përsëritur.

E vetmja gjë që duhet të kontrollojmë rregullisht është shkalla e gëlqeres që shfaqet. Gjithashtu, nuk duhet të neglizhojmë filtrimin e ujit të rubinetit.

Furçat e thata të masazhit ndihmojnë në heqjen e celuliti