9 Gjërat që Anëtarëve të Familjes Mbretërore Nuk u Lejohet t’i Ndryshojnë në Pamjen e Tyre

© James Whatling / MEGA / Mega Agency / East News

Ju mund të habiteni kur të dëgjoni se anëtarët e familjes mbretërore nuk mund të udhëtojnë kurrë pa veshje të zezë në valixhet e tyre, ose që gratë nga familja nuk mund të veshin kurrë këpucë të hapura kur janë jashtë.

Epo, siç rezulton, ka shumë rregulla që nuk i dinim të cilat familja mbretërore britanike duhet t’i ndjekë.

Për atë arsye, ne kemi mbledhur 9 gjëra që mbretërorët nuk duhet të bëjnë dhe do të dëshironim t’i ndanim me ju.

Nuk lejohen xhinse.

© RF/Coleman-Rayner/Coleman Rayner/East News, © Retna/Photoshot/REPORTER/East News

Anëtarët e familjes mbretërore mund të veshin xhinse vetëm kur marrin pjesë në ngjarje të rastësishme. Ata gjithashtu janë të lejuar t’i veshin ato ndërsa janë duke ecur me qenët e tyre, për shembull, ose duke bërë gjëra të tjera që kërkojnë një pamje të rastësishme.

Djemtë duhet të mbajnë gjithmonë pantallona të shkurtra.

© Shutterstock.com, © Avalon.red/REPORTER/East News

Derisa të konsiderohen mjaftueshëm të rritur, djemtë e rinj nga familja mbretërore mund të mbajnë vetëm pantallona të shkurtra. Quhet “shpërthimi”. Ata duhet t’i veshin derisa të jenë 8 vjeç, atëherë ata do të lejohen të veshin pantallona. Mund të ketë të bëjë edhe me faktin se veshja e pantallonave, për mbretërit, konsiderohet të jetë “e klasës së mesme”.

Ata gjithmonë duhet të mbajnë veshje të zezë.

© MEGA/EAST NEWS, © George Rogers/SIPA/EAST NEWS

Kurdoherë që ata udhëtojnë, mbretërit janë të detyruar të mbajnë veshje të zeza në bagazhet e tyre. Arsyeja pas saj është mjaft e trishtueshme. Ata duhet të përgatiten në rast se dikush në familje ndërron jetë. Kjo pasi që në vitin 1952, Elizabeth II ishte në Kenia kur dëgjoi se babai i saj kishte vdekur dhe pasi u kthye në Londër, asaj iu desh të priste që t’i dorëzohej një veshje zie para se të dilte nga aeroplani.

Nuk lejohen këpucë që tregojnë gishtat.

© Evan Agostini/Invision/AP/East News, © agefotostock/East News

Këpucët me gishta të hapur konsiderohen shumë joformale për mbretërorët. Kur ata janë jashtë dhe përfaqësojnë familjen, apo edhe marrin pjesë në angazhime zyrtare, ata gjithmonë duhet të veshin këpucë të mbyllura.

Flokët duhet të mbahen në një ngjyrë natyrale.

Flokët e mbretërorëve duhet të jenë gjithmonë sa më natyrale. Në të vërtetë nuk do të këshillohej që një anëtar i familjes të ngjyroste flokët e tyre me një ngjyrë të çmendur – kjo thjesht nuk është një opsion për ta. Duhet gjithashtu të jenë të pastër dhe të kujdesur mirë.

Zonjat nuk mund të heqin palltot e tyre.

© LGjr-RG, PacificCoastNews/EAST NEWS, © Ian Jones/Allpix Press/East News

Konsiderohet se nuk është sjellje për gratë mbretërore që të heqin palltot e tyre. Kjo është arsyeja pse nuk do ta shihni kurrë Dukeshën e Kembrixhit, Kate Middleton, duke e bërë këtë. Thënë kjo, nëse ajo ndihet sikur ka të nxehtë dhe dëshiron të heqë një shtresë rrobash që të qetësohet, ajo duhet ta bëjë atë larg çdo kamere.

Dorezat janë të domosdoshme.

© anizza / Depositphotos.com

Ju do ta shihni pothuajse gjithmonë mbretëreshën të veshur doreza kur ajo është jashtë. Dhe kjo është një gjë e mirë! Dikur ishte një traditë që binte me kalimin e kohës, por në një moment, të gjitha gratë do të vishnin doreza. Në ditët e sotme, mbretëresha e mban gjallë atë traditë, pasi ajo e mbron atë nga mikrobet – dhe ajo mendon se ato janë elegante.

Mbretëresha duhet të veshë ngjyra të ndritshme.

© Atlaspix / Shutterstock.com, © Allstar/Richard Sellers/Mary Evans Picture Library/East News

Arsyeja për këtë është se ajo duhet të dallohet nga turma. Në këtë mënyrë, ajo nuk do të ngatërrohet, dhe kur të shikohet nga njerëzit, ata mund të jenë të sigurt se ishte ajo, mbretëresha që sapo panë!

Jo të gjithë mund të mbajnë një kurorë.

© Ian Jones/Allpix Press/East News, © AP/EAST NEWS

Jo çdo grua  në familjen mbretërore mund të veshë një kurorë. Ndonjëherë, megjithatë, mbretëresha i huazon, gjë që ajo që bëri për dasmën e Meghan Markle. Akoma, kjo nuk do të thotë që Meghan mund të përdorë një kurorë sa herë që ajo dëshiron. Kurorat janë të rezervuara për gratë që janë të martuara ose të lindura princesha. Pas martesës, ata mund t’i mbajnë ato në ngjarje të ndryshme të rëndësishme.