Nëse Nuk Jeni Bindur Akoma, Këto Gjëra Vërtetojnë se Kanadaja është Vend Unik!

Na lejoni t’ju tregojmë diçka: ju ndoshta keni qenë duke e nënvlerësuar Kanadanë gjatë gjithë jetës tuaj. Nëse nuk keni menduar kurrë të rezervoni një udhëtim atje, është koha për ta bërë. Me përjashtim të patinazhit në akull dhe dimrave të ftohtë, ata kanë burg për arushat polarë, mijëra liqene, dhe gjethe në formë panje … gjithçka.

Ne do ju paraqesim vetëm një pjesë të fakteve të zgjedhura me kujdes në lidhje me Kanadanë që do t’ju bëjnë të paktën ta konsideroni atë për pushimet tuaja të ardhshme.

Ata kanë ndërtuar jastëkun e parë të uljes për UFO.

© Bryan C. Passifiume / Wikimedia Commons

Ata e shesin qumështin në qese.

© fw_gadget / Flickr

Kanada e merr shumë seriozisht dashurinë e saj për panjën: ata bëjnë pufka me djathë në formë gjethesh!

© Phatikant / reddit

Ajo ka burgun e vetëm për arinj në botë

© publicdomainpictures.net

Është një burg për arinjtë polar dhe ka 28 qeliza. Arinjtë mbahen këtu për të paktën 30 ditë dhe ushqehen vetëm me dëborë dhe ujë për t’i ndaluar ata të kthehen në qytet në kërkim të ushqimit.

Ata janë tmerrësisht të sjellshëm

© gundum285 / reddit

Arsyeja pse ata janë kaq të sjellshëm, është sepse patat e tyre janë kaq të pasjellshme.

© Shy_Cryptic / reddit

Jo të gjithë Kanadezët janë të sjellshëm!

Ju lutem, mos ju afroni patave Kanadeze pasi ato mund të bëhen tejet agresive nëse u shkoni shumë pranë.

Targa e territoreve veriperëndimore të Kanadasë është në formën e ariut polar.

© PlanEx_Ship / reddit

Ka një zonë në rajonin e Gjirit Hudson që ka më pak gravitet se pjesa tjetër e planetit.

© NASA

Kanadaja ka më shumë liqene se pjesa tjetër e botës bashkë- 60% e liqeneve të botës gjenden në këtë vend.

© Paul Nicklen / National Geographic

Kanadaja ka burgun më të vogël në botë, në Rodney, Ontario.

Është vetëm 270 metra katrorë.

Në Kanada, ju do të gjeni qytetin më të gëzuar në botë.

© saintlouisduhaha.com

Ata bënë një monedhë gjigande milion dollarëshe prej ari.

© the_almighty_cheese / reddit

Kanadezëve u pëlqen kaq shumë të thonë “më fal”, saqë u është dashur të bëjnë një ligj për të. Ekziston një ligj në Kanada i quajtur “Akti i faljes” që parandalon palët të përdorin ndjesën si deklaratë faji në gjykatë.

Kanadezët marrin frymë, hanë dhe jetojnë në hokej, por nuk është sporti i tyre kombëtar. Ai kombëtari është lakrosse.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Canadian Lacrosse Association (@lacrosse_canada) in data:

Santa Claus është Kanadez. Ndoshta kjo është arsyeja pse veshja e tij është kryesisht me të kuqe dhe të bardhë!

© Jonathan Meath / Wikimedia Commons

Kanadaja është vendi më i arsimuar në botë.

© pixabay.com

Sipas OECD, mbi 56% e popullsisë së Kanadasë ka fituar një lloj grade shkencore pas shkollës së mesme.

Ata i ftohin gjërat ndryshe.

© magicbadger / imgur

Cili nga këto fakte rreth Kanadasë ju ka bindur të bëni një udhëtim atje? A ka ndonjë që dëshironi të shtoni? Ju lutemi na tregoni në koment.