7 Arsyet pse Divorci është më Mirë Sesa një Martesë e Keqe

Kur martohemi, ndihemi plotësisht të sigurt që më në fund kemi arritur të gjejmë “të duhurin”. Por, për fat të keq, statistikat tregojnë rezultate shumë të ndryshme – rreth një në 4 martesa përfundon në divorc.

Dhe, edhe pse ndonjëherë është vërtet e vështirë të pranosh që fundi juaj “dhe ata jetuan të lumtur përgjithmonë” nuk do të funksionojë, nuk duhet të shqetësoheni, sepse ka shumë gjëra të mira që një divorc mund të sjellë në jetën tuaj.

Këto janë 7 arsye pse është më mirë të ikni, sesa të qëndroni në një martesë jo të shëndetshme.

Do të keni një shans më të mirë për të takuar “të duhurin”.

Kur jeni martuar, në mënyrë të pandërgjegjshme përpiqeni të qëndroni larg seksit të kundërt, në mënyrë që të mos e bëni partnerin tuaj xheloz. Në këtë mënyrë, ju humbni shumë mundësi dhe njerëz të shkëlqyeshëm me të cilët mund të bëni miqësi.

Kjo nuk është një gjë e keqe kur martoheni lumturisht. Por nëse mendoni se martesa juaj është bërë mbytëse, një divorc mund t’ju ndihmojë të pastroni rrugën për të takuar partnerin e duhur në të ardhmen.

Pas një martese të pasuksesshme, ju keni një përvojë të madhe që mund të hap derën për ju që të bini përsëri në dashuri dhe të gjeni personin e duhur për të kaluar pjesën tjetër të jetës. Në fakt, disa studime tregojnë se personat që rimartohen kanë më pak të ngjarë të divorcohen sepse këtë herë ju e njihni veten më mirë dhe jeni të sigurt për atë që po kërkoni tek gjysma tjetër e juaja.

Ju mund t’i kushtoni energjinë tuaj rritjes personale.

Nëse qëndroni në një martesë jo të shëndetshme për një kohë të gjatë, mirëqenia juaj emocionale është gjithmonë në rrezik. Kjo dhimbje mpirëse mund t’ju japë një ndjesi sikur keni filluar të humbni veten.

A ju kujtohet hobi juaj i vjetër apo gjërat që dikur ju sillnin kënaqësi? A i mbështet bashkëshorti juaj vendimet dhe botëkuptimin tuaja? A po e shijoni jeten momentalisht? Nëse përgjigjet tuaja janë “jo”, ndoshta është koha për të bërë disa ndryshime në jetën tuaj personale.

Rezulton se një martesë e keqe mund t’ju pengojë të bëni gjërat që dëshironi të bëni në jetë ose që të keni gjërat që meritoni. Kështu që pas një divorci, më në fund mund të ndaloni së përqëndruari të gjithë energjinë tuaj në një marrëdhënie që nuk funksionon më dhe ta përdorni atë për fusha të tjera të rëndësishme të jetës tuaj.

Do të ndjeheni më të lumtur.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Yaoyao Ma Van As (@yaoyaomva) in data:

Kur i jepni fund një martese të keqe, mund të humbni një bashkëshort, por në të vërtetë fitoni lumturi. Jeta është shumë e shkurtër për ta humbur atë për njerëz kontradiktorë dhe në marrëdhënie jo të shëndetshme. Dhe nëse mendoni se martesa juaj vetëm sa ju bën të ndjeheni të paplotësuar dhe të pakënaqur, është padyshim koha për t’u larguar.

Sigurisht, divorci mund të jetë një tronditje për ju në fillim, por më vonë do të jeni në gjendje ta ktheni këtë faqe dhe të hapni një kapitull të ri në jetën tuaj që mund të jetë shumë më mahnitës sesa ai i mëparshmi.

Në fakt, disa hulumtime tregojnë se sikurse burrat ashtu edhe gratë ndjehen më të lumtur deri në 5 vjet pas përfundimit të martesave të tyre sepse ndjehen më të kënaqur me jetën e tyre.

Edhe fëmijët tuaj do të jenë më të lumtur.

© depositphotos.com

Shumë çifte e kuptojnë që janë të pakënaqur dhe prapë vendosin të qëndrojnë të martuar “për hir të fëmijëve të tyre”. Por kjo është një ide me të vërtetë e keqe. Fëmijët tuaj mund të dëgjojnë sarkazmat dhe zënkat tuaja dhe mund të ndjehen vazhdimisht të stresuar nga tensioni në martesën tuaj të pakënaqshme.

Dhe për më tepër, ata mund të mos kuptojnë atë që është një marrëdhënie e shëndetshme dhe atë që nuk është, gjë që mund të çojë në probleme të mëdha në jetën e tyre personale në të ardhmen.

Prandaj, nëse nuk doni të prishni gjendjen psikologjike të fëmijës tuaj, duhet t’u tregoni atyre se si të respektojnë njëri-tjetrin dhe të arrijnë një kompromis. Dhe mos harroni rregullin e artë – një prind i lumtur do të thotë një fëmijë i lumtur.

Shëndeti juaj mund të përmirësohet.

© depositphotos.com

Shumica e njerëzve besojnë se martesa mund të forcojë shëndetin tuaj, por në rastin e një martese të keqe kjo nuk funksionon fare. Përkundrazi, një martesë e pakënaqshme, e mbështjellur nga konflikti, mund të jetë më shumë e keqe për ju sesa e shëndetshme.

Studimet konfirmojnë që të jetosh në një shtëpi armiqësore mund të jetë po aq e dëmshme fizikisht sa pirja e tepërt ose stresi kronik në punë. Pra, nëse ende nuk jeni shkëputur me gruan ose burrin tuaj që nuk janë “gjysma juaj më e mirë”, mbani mend se keni një rrezik të shtuar për sëmundje të zemrës, kancer, artrit, diabet dhe një sistem imunitar më të dobët. Për më tepër, edhe prerjet e vogla dhe plagët në lëkurën tuaj do të shërohen 40% më ngadalë.

Do filloni të dukeni më mirë.

© depositphotos.com

Edhe nëse nuk keni ndërmend të mbani dietë ose të vini në formë pas një divorci, prapë mund të vini re disa ndryshime të papritura në pamjen tuaj. Shumë njerëz pranojnë se ata transformuan fuqimisht nga brenda sepse filluan të ndjeheshin më mirë dhe më të gjallë. Dhe ndërsa vetja e tyre e brendshme filloi të lulëzonte, pamja e tyre e jashtme ngadalë u bë edhe më e mirë.

Për më tepër, pas një tranzicioni të jetës si një divorc, shumica e njerëzve kanë tendencë të ndryshojnë nga jashtë me qëllim – ata fillojnë të punojnë, të blejnë rroba të reja, të azhurnojnë produktet e tyre, etj. Këto ndryshime gjithashtu ndihmojnë në përmirësimin e vetëbesimit të tyre dhe mirëqenien.

Do të keni një plakje më të lehtë.

© depositphotos.com

Rrallëherë shpëtojmë nga një martesë pa asnjë dëmtim. Sidoqoftë, një divorc në të vërtetë mund të jetë i dobishëm financiarisht për ju në planin afatgjatë – disa studime dëshmojnë se gratë e divorcuara që nuk martohen përsëri shpesh janë më të mira në pleqërinë e tyre.

Pas një divorci, ata zakonisht përqendrohen në karrierën e tyre dhe punojnë më shumë orë sesa dikur. Të gjitha këto rezultojnë në fitime më të larta që i ndihmojnë gratë të japin kontribute më të mëdha në llogaritë e pensionit dhe të arrijnë përfitime më të mëdha të Sigurimeve Shoqërore.

A keni ndonjë këshillë se si ta trajtoni divorcin? Mos ngurroni të ndani përvojën tuaj personale me ne më poshtë!