Pse Dashuria është e Domosdoshme për ta Jetuar Thellësisht Jetën…

Imagjinoni që po shijoni jetën tuaj me të gjitha hobit dhe gjërat që ju pëlqejnë me shumë. Ju besoni se çdo vendim që merrni është i drejtë dhe thjesht nuk ka asnjë mënyrë tjetër.

Por pastaj … bum! Papritur jeni të dashuruar, e gjithë jeta juaj merr një kthesë dhe 2 botë krejtësisht të ndryshme bashkohen për t’ju bërë një person edhe më të mrekullueshëm.

Le të shqyrtojmë se cilat ndryshime arrin të sjellë dashuria në jetët dhe zemrat tona.

Ne i admirojmë gjërat e fuqishme që janë në gjendje t’i kthejnë njerëzit në versione më të mira të vetvetes. Këtu janë 10 arsye që shpjegojnë pse duhet të dashurohemi sa më shpejt.

Dashuria na mëson empatinë.

Ne kemi nevojë për empati në marrëdhëniet tona pasi na ndihmon të kuptojmë ndjenjat e partnerëve tanë. Dhe kur ne jemi në gjendje të kuptojmë emocionet e tyre në një moment të caktuar, ne dimë çfarë të themi dhe si t’i ngushëllojmë ata. Kjo është një përvojë e mahnitshme që i bën lidhjet dhe marrëdhëniet tona më të forta.

Disa njerëz vërejnë se ata fillojnë të jenë më empatikë jo vetëm ndaj atyre që i kanë pranë, por edhe ndaj të huajve. Ata fillojnë të besojnë se dënimet dhe gjykimet është më mirë që t’i lihen dikujt tjetër. Por ne si njerëz supozohet të ndihmojmë njëri-tjetrin.

Dashuria na jep durim.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Mariano Di Vaio (@marianodivaio) in data:

Nëse nuk e keni kuptuar kurrë pse duhet të jeni të durueshëm me të tjerët, dashuria do t’jua japë këtë mësim. Durimi është themeli mbi të cilin ndërtohen marrëdhënie besimi.

Do të vijë një ditë kur të kuptoni se bashkëshorti juaj nuk është ashtu siç e prisnit dhe do t’ju duhet të përballeni me këtë për të shmangur zhgënjimin dhe acarimin.

Dashuria na tregon rëndësinë e të qenit të dhembshur.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da iansomerhalder (@iansomerhalder) in data:

Është e vërtetë se kur dashuria arrin në mendjet tona ne i idealizojmë gjysmat e tjera. Por kur magjia e këtyre ndjenjave shpërndahet paksa, ne fillojmë të shohim të gjitha dobësitë e tyre. Dhe në këtë moment është e rëndësishme të kuptojmë se ne duhet të jemi të sjellshëm me ata në çdo situatë.

Shikoni shembullin më poshtë për ta kuptuar më mirë.

Imagjinoni sikur partneri juaj është me të vërtetë i keq në gatim. Nga njëra anë, ju mund të thoni: “Ti nuk ia di fare kësaj pune, më mirë të hamë diku tjetër.” Por nga ana tjetër, ju mund të mendoni se sa e vështirë mund të ishte (veçanërisht nëse nuk keni çdo përvojë) dhe gatuani diçka së bashku. Edhe nëse rezultati nuk i plotëson pritshmëritë tuaja, do të argëtoheni dhe kjo me siguri do ta motivojë partnerin tuaj që të punojë për t’u përmirësuar në gatim ose në çdo gjë tjetër për të cilën jeni duke punuar.

Dashuria është një shtyllë motivimi.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Ben Azelart (@benazelart) in data:

E mbani mend kohën kur keni ndjerë për herë të parë fluturat në bark dhe atë admirimin e ndrojtur në zemrën tuaj? Ne besojmë se atëherë ju u përpoqët të silleni pak më ndryshe dhe bëtë çmos për t’i lënë pështypje të mira personit për të cilin keni pasur ndjenja.

Në disa raste, njerëzit janë në gjendje të arrijnë qëllime të cilat më parë vetëm i kanë ëndërruar ose arrijnë të ndryshojnë stilin e jetës së tyre për shkak të frymëzimit që dashuria u dhuroi atyre. Është një shtyllë motivimi dhe shprese dhe shumë histori konfirmojnë se kjo është e vërtetë.

Dashuria na tregon vijën midis vetëdijes dhe pakushtëzimit.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra) in data:

Herët a vonë, dashuria do t’i bëjë të gjithë të kuptojnë saktësisht se kush janë. Nuk është për t’u habitur që gjatë kësaj periudhe, njerëzit kanë tendencë të kalojnë shumë kohë së bashku dhe të humbasin veten në njëri-tjetrin. Por zbehet me kalimin e kohës dhe shfaqet një fazë e re “thyerje”.

Në këtë kohë, dashuria do t’ju detyrojë të përcaktoni kufijtë tuaj dhe t’i bëni të tjerët t’ju trajtojnë me respekt. Do të duhet të mësoni ku mbaroni ju dhe fillon personi tjetër. Është e mrekullueshme të jesh në një lidhje, por është e rëndësishme të kuptoni që kurrë nuk do të bëheni një e tërë e vetme.

Dashuria na ndihmon të kuptojmë më mirë veten.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kristen McGowan (@kristenmcgowan) in data:

Përpjekja për të qenë perfekt nuk është aspak një përbërës i mirë për një marrëdhënie. E gjithë ajo çfarë duhet të bëni është të jeni të sinqertë dhe transparent edhe nëse knie shumë frikë.

Nuk është e zgjuar të pretendoni të jeni dikush që nuk jeni, dhe dashuria mund t’ju ndihmojë të mësoni për veten, nevojat, dobësitë dhe pikat tuaja të forta. Marrëdhëniet tuaja do të lulëzojnë vetëm pasi të dini se çfarë doni vërtet dhe si ta merrni atë.

Dashuria zgjeron interesat tona.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kathrine Moen ♡ (@kathrine_moen) in data:

Kur universi juaj përzien me botën e dikujt tjetër, shpesh mund ta gjeni veten në mes të diçkaje të re dhe të mrekullueshme – edhe nëse është diçka që nuk e keni njohur kurrë ose për të cilën nuk keni qenë të interesuar. Mund të bëjë që të dëshironi të eksploroni aspekte të reja të jetës për shkak të energjisë që po rritet brenda jush.

Në fakt, ju mund të interesoheni për më tepër sesa thjesht të kapni librat ose të shikoni së bashku filma. Disa njerëz thonë se dashuria i bëri shkrimtarë të vërtetë ose i dërgoi ata nëpër botë, dhe të tjerët shprehen se ata ishin më të interesuar të ndiqnin një mënyrë jetese më të shëndetshme.

Ka kaq shumë gjëra për t’u eksploruar në botë – lereni dashurinë t’ju drejtojë tek ato!

Dashuria na mëson të falim.

 

Ne jemi të gjithë qenie njerëzore dhe secili prej nesh mund të bëjë gabime. Kjo nuk është një gjë e lehtë për t’u pranuar, veçanërisht kur kemi pritshmëri të mëdha nga njerëzit.

Por kur bëhet fjalë për fuqinë e dashurisë, nuk ka asgjë që mund të na ndalojë të falim. Shpesh na duhet kohë për ta kuptuar, por gjithashtu duhet të mbani mend që mund ta bëni.

Shumë njerëz tregojnë se dashuria na jep fuqinë për të falur të tjerët.

Dashuria na bën më të fortë.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Amanda Cerny (@amandacerny) in data:

Dashuria na bën më të fortë, por disa njerëz mendojnë se kjo i referohet vetëm përvojave të lidhura me ndarjet ose tradhëtitë. Por kjo nuk është plotësisht e vërtetë.

Çiftet mund të përballen shpesh me kohë të vështira, dhe nëse ata janë në gjendje t’i kalojnë të mirat dhe të këqijat së bashku, kjo është ajo që do t’i bëjë ata të dy më të fortë.

Ne besojmë se forca ka të bëjë me shumë me gjërat e përmendura më lart. Ju bëheni më të fortë kur mësoni se si të jeni të durueshëm, falës dhe të sjellshëm. Do të mësoni pse është e rëndësishme të tregoni empati dhe të komunikoni hapur.

Dashuria na bën të ndihemi të gjallë.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da ✨Quigley ✨ (@officiallyquigley) in data:

A mund të përmendni ndonjë përvojë tjetër në jetën tuaj që ka mundur të ngjallë sa më shumë emocione të ndryshme dhe nganjëherë të diskutueshme?

Dashuria na bën të jetojmë jetën në maksimum. Ajo na tregon gjëra të reja dhe na detyron të veprojmë. Dashuria është jeta dhe ky artikull i vërteton të gjitha këto!

A ju ka ndryshuar dashuria? A ju është dashur të lini diçka pras për ta pasur atë? Na tregoni në koment!