Një Supermarket në Belgjikë Punon pa Asnjë Fitim, dhe Modeli Funksionon për Mrekulli

Kohët e fundit në Bruksel është shfaqur një supermarket i pazakontë. Është një dyqan bashkëpunimi, anëtarët e të cilit janë fqinjë që jetojnë në të njëjtën zonë. Ata vetë vendosin se cilat produkte duhet të blejnë dhe pastaj t’i shesin me një çmim minimal.

Janë prap po këta njerëz që kthehen duke punuar si arkëtarë, paketues dhe shpërndarës.

Ne u frymëzuam nga kjo ide dhe ju ftojmë të mësoni rreth këtij parimi të biznesit

Dyqani quhet BEES Coop. U krijua për të vërtetuar se njerëzit mund të zgjedhin produktet dhe mallrat që duan të konsumojnë vetë pa paguar para shtesë për to. Themeluesit e saj krijuan një model të ri të tregtimit dhe biznesit sipërmarrës ku çdo pjesëmarrës mund të bëhet pronar, shitës dhe blerës.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Olivier Jottard (@olivier_jottard) in data:

Ata e quajtën këtë model modeli “bashkëpunues dhe pjesëmarrës”.

Çdo person që pajtohet me këtë treg bëhet një bashkëpunëtor i cili do të marrë pjesë në marrjen e vendimeve të përbashkëta, mirëmbajtjen dhe zgjidhjen e detyrave të tjera të rëndësishme.

Për më tepër, çdo person që bëhet bashkë-operator angazhohet për 3 orë ose më shumë punë në këtë dyqan me periudha javore. Ky model ndihmon në reduktimin e kostove për punë dhe, për rrjedhojë, e mban çmimin e mallrave në një nivel të ulët.

Bashkë-operatorët zgjedhin çdo kohë të përshtatshme për ta për të ndihmuar në mbikëqyrjen e supermarketeve. Nëse sot keni ardhur në treg si një klient për të blerë disa fruta, nesër ju mund të bëheni arkëtar ose ai që e paketon për klientët e tjerë.

Përfitimi kryesor që një person merr nga ky sistem është se bëhet klient i supermarketit. Ai është e hapur vetëm për bashkëpunëtorët dhe ofron produkte me cilësi të lartë me një çmim të ulët.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Camille Huot (@sustainable_cities_chaser) in data:

BEES Coop. nuk merr asnjë përfitim për punën e tij dhe synon kryesisht të ofrojë cilësi të lartë dhe kosto efektive.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da bloomit (@bloomit_bxl) in data:

Anëtarët e bashkësisë zgjedhin vetë furnizuesit e mallrave sipas kritereve të tyre personale. Prandaj, fokusi kryesor është në cilësinë dhe jo fitim, ndryshe nga supermarketet konvencionale.

BEES Coop. do të hapë disa degë më shumë në zona të tjera të qytetit së shpejti për të vazhduar zbatimin e kësaj ideje të re.

A mendoni se ky lloj i biznesit ka një të ardhme të ndritshme? A do të dëshironit të bëheshit bashkë-operator i këtij lloji dyqani? Ju lutemi të ndani opinionin tuaj me ne në koment!