10 Gjërat në një Bisedë me një Burrë që Duhet t’ju Shtyjnë t’i Largoheni...

Takimet e para janë një provë e parashikimit dhe (le të jemi të sinqertë) analoge me intervistat. Kur doni të kuptoni nëse duhet të vazhdoni...

10 Shprehjet të Cilat i Përdorin Vazhdimisht Ata që Nuk Kanë Fare Takt në...

Ndonjëherë, pa e kuptuar, ne kërkojmë t'i shtypim ndjenjat e inatit e zemërimit ose t'i mbulojmë ato. Dhe kjo sjellje emërohet nga psikologët si...

16 Fjalë të Gabuara me të Cilat i Rëndojmë të Tjerët pa të Drejtë

Zemërimi dhe acarimi janë ndjenja krejtësisht të natyrshme, dhe secili prej nesh i përjeton ato. Por nëse njerëzit zakonisht nuk kanë vështirësi me shprehjen e...

Si Duhet të Sillemi me Fëmijët Kur Arrijnë Moshën Delikate

Ndërsa të vegjlit tanë rriten dhe arrijnë adoleshencën e brishtë, një seri e tërë momentesh, ngjarjesh dhe fazash po afrohen që ne duhet t'i...

10 Arsye Pse të Krijosh Familje Sot Nuk është si Para 20 Vjetësh

Në botën tonë të shpejtë, gjithçka po rimendohet vazhdimisht, madje edhe gjëra të tilla themelore si martesa dhe familja. Gjatë 20 viteve të fundit, institucioni...

12 Këshilla pa Pikë Vlere që Nuk Duhet t’ua Japim Prindërve Nëse ua Duam...

Fqinjët, familja dhe miqtë janë të gatshëm të ndajnë bujarisht përvojën dhe idetë e tyre "të paçmueshme" se si duhet të sillen foshnja, nëna...

8 Gabime që Duhen Shmangur Kur Flisni me Fëmijët që të Mos Rriten me...

Keqedukimi  në periudhën e fëmijërisë mund të bëhet një arsye për zhvillimin e problemeve psikologjike në moshën e rritur, thonë psikologët. Kjo është arsyeja pse...

12 Rregulla Mirësjelljeje që Personat me Takt Nuk i Harrojnë në Asnjë Rast

Kohë më parë, titujt "zonjë" dhe "zotëri" mund të mbaheshin vetëm nga përfaqësues të niveleve më të larta të shoqërisë. Që në moshë të...

8 Forma për t’u Përballur në Komunikim me Njerëzit që Flasin pa Takt

Ekzistojnë 7 tipare themelore të personalitetit të njerëzve të vështirë. Ato përfshijnë madhështinë, agresivitetin, pashpresën, dyshimin, manipulimin, marrjen e rrezikut dhe sundimin. Dhe ndërsa nuk...

9 Mënyra se si Prindërit Nxisini Sjelljen e Gabuar te Fëmijët e Tyre

Meqenëse truri i fëmijëve nuk është plotësisht i zhvilluar, ata zakonisht përdorin sjelljen e gabuar si një mjet për të komunikuar nevojat dhe gjendjen...

Më të lexuarat