Fjalitë më të bukura të dashurisë, nga Charles Bukowski

Henry Charles Bukowski ka qenë një poet dhe shkrimtar i njohur. Ai ka lënë pas 6 romane, disa tregime, dhjetëra poezi dhe aforizma që...

20 Thënie nga Keanu Reeves që Kanë Fuqi ta Ndryshojnë Fatin Tënd

I njohur si një nga aktorët më bujarë në Hollywood, Keanu Reeves asnjëherë nuk pushon së befasuari fansat e tij. Megjithë vështirësitë që ai...

“Gjithçka që ti dëshiron, ndodhet pas murit të frikës”/ Mençuri e Thellë nga Filozofi...

Seneka (Lucius Annaeus Seneka), i quajtur zakonisht Seneka Filozofi, është një nga personalitetet më komplekse dhe më interesante të Lashtësisë. Jeta e tij qe e jashtëzakonshme...

“Nëse nuk ke besim te vetja, je dyfish i mundur në garën e jetës”/31...

Marcus Tullius Cicero ishte konsull romak, filozof, politikan, jurist, orator, teoricien dhe konstitucionalist. Ai ekzekutohet në vitin 43 pes si armik i Romës, kur kishte...

“Gjithçka që jam apo shpresoj të jem, i detyrohem nënës sime engjëll”/ 20 citime...

Më 6 nëntor 1860 Abraham Linkoln zgjidhet president i Shteteve të Bashkuara – i pari president i dalë nga Partia Republikane. Ai erdhi në detyrë,...

“Borxhi i gojës paguhet me stomak”/ 41 Thënie nga Thesari i Pafund i Urtësisë...

Kjo përmbledhje thëniesh përfshin vetëm një pjesë të vogël, por përfaqësuese, nga thesari i pafund i urtësisë së gjuhës kineze. Thëniet e urta janë një...

Më të lexuarat