Fjalitë më të bukura të dashurisë, nga Charles Bukowski

Henry Charles Bukowski ka qenë një poet dhe shkrimtar i njohur. Ai ka lënë pas 6 romane, disa tregime, dhjetëra poezi dhe aforizma që...

“Gjithçka që ti dëshiron, ndodhet pas murit të frikës”/ Mençuri e Thellë nga Filozofi...

Seneka (Lucius Annaeus Seneka), i quajtur zakonisht Seneka Filozofi, është një nga personalitetet më komplekse dhe më interesante të Lashtësisë. Jeta e tij qe e jashtëzakonshme...

“Borxhi i gojës paguhet me stomak”/ 41 Thënie nga Thesari i Pafund i Urtësisë...

Kjo përmbledhje thëniesh përfshin vetëm një pjesë të vogël, por përfaqësuese, nga thesari i pafund i urtësisë së gjuhës kineze. Thëniet e urta janë një...

“Gjithçka që jam apo shpresoj të jem, i detyrohem nënës sime engjëll”/ 20 citime...

Më 6 nëntor 1860 Abraham Linkoln zgjidhet president i Shteteve të Bashkuara – i pari president i dalë nga Partia Republikane. Ai erdhi në detyrë,...

“Atij që ka gruan e bukur, shtëpinë në kufi dhe vreshtin pranë rrugës, nuk...

Historia e popullit spanjoll është një nga faqet më të rëndësishmë të librit të madh të historisë së kombeve. Pushtues, tregtarë, kalëros, filozofë, artistë...

20 Thënie nga Keanu Reeves që Kanë Fuqi ta Ndryshojnë Fatin Tënd

I njohur si një nga aktorët më bujarë në Hollywood, Keanu Reeves asnjëherë nuk pushon së befasuari fansat e tij. Megjithë vështirësitë që ai...

Më të lexuarat