“Sa kohë keni të martuar”, pyeti ai… Përgjigjja që mori nuk ishte ajo që priste

©Olena Yakobchuk/shutterstock

Kjo është historia e një zotërie që ishte dëshmitar i një ngjarje që ndryshoi jetën në aeroport ndërsa po priste atje për të marrë mikun e tij.

Ndërsa ky zotëri po përpiqej të gjente mikun e tij në aeroport, ai vuri re një burrë që po vinte drejt tij duke mbajtur çantat dhe u ndal menjëherë pranë tij.

Pasi arriti pranë familjes e tij, ai fillimisht i bëri shenjë djalit të tij të vogël (6 vjeç) dhe ata i dhanë njëri-tjetrit një përqafim të gjatë dhe të dashur. E ky baba i tha të birit: “Gëzohem të të shoh bir. Më mungove shumë.” Djali i tij u përgjigj me butësi: “Edhe unë babi”.

Tani ky zotëri u përkul përpara djalit të tij të madh (10 vjeç) dhe duke mbajtur fytyrën e djalit të tij në duar me dashuri, ai tha: “Të dua shumë Zak”. Dhe e përqafoi me dashuri.

Ndërsa e gjithë kjo po ndodhte, ai zotëri pa një vajzë të vogël (1 vjeç) e emocionuar në krahun e nënës së saj, duke mos i hequr kurrë sytë nga babai i saj që po kthehej. Ndërsa burri e mori me butësi vajzën e tij nga gruaja e tij, ai tha: “Përshëndetje vajzë.” Dhe e puthi dhe e mbajti pranë gjoksit. Vajza e vogël u qetësua menjëherë dhe u shtri mbi supin e babait të saj.

Pasi kaloi disa momente me vajzën e tij, ai ia dorëzoi vajzën e vogël djalit më të madh dhe tha: “Unë e kam ruajtur më të ëmbëlsirën për të fundit”. dhe vazhdoi t’i jepte gruas së tij puthjen më pasionante dhe në heshtje tha: “Të dua shumë..!!” Teksa mbanin dorën njëri-tjetrit ata i dhuruan njëri-tjetrit buzëqeshje.

Për një çast u duk sikur ata ishin si çift i sapomartuar, por duke parë fëmijët e tyre zotëria që po e shihte gjithë këtë ndodhi e dinte se nuk mund të ishte e mundur.

Burri që priste mikun e tij papritur u ndje i pakëndshëm, por nuk mundi t’i rezistonte vetes që të mos pyeste:

“Uau! Sa kohë jeni të martuar ju të dy?”

Ai u përgjigj: “Kemi qenë së bashku për 14 vjet dhe të martuar për 12 prej tyre.”

Tani, nga kurioziteti, burri pyeti: “Sa kohë keni qenë larg?”

“Dy ditë të tëra!”, u përgjigj zotëria duke u ndezur ende me buzëqeshjen e tij të gëzueshme.

Burri mbeti i shtangur ndaj përgjigjes “Dy ditë!!” duke parë intensitetin e përshëndetjes. Ai tashmë supozoi se ai person ishte larguar për javë të paktën nëse jo muaj.

I mahnitur nga dashuria dhe mirësia e çiftit edhe pas kaq shumë vitesh, burri mërmëriti me vete: “Shpresoj që martesa ime të jetë akoma kaq pasionante pas 12 vitesh”.

Burri që sapo takoi familjen e tij papritmas pushoi së qeshuri dhe shikoi në sytë e burrit dhe i tha atij diçka. Ai tha, “Mos shpreso miku im… Vendos.” dhe i shtrëngoi dorën me të duke thënë: “Zoti të bekoftë!”