10 Gabime të Zakonshme që i Bëjmë me Garderobën

©depositphotos

Çdo person duhet të ruajë rrobat disi, por jo të gjithë e dinë ta bëjnë si duhet. Ndonjëherë rrobat e preferuara dhe të shtrenjta shkatërrohen për shkak të kësaj.

Në këtë artikull do t’ju tregojmë për 10 gabime të zakonshme që duhet të shmangni për t’i mbajtur rrobat tuaja të reja.

Ruajtja e gabuar e rrobave sezonale

Para se të vendosni rrobat tuaja për ruajtje sezonale, pastroni të gjitha rrobat tuaja të cilat i vishni për të dalë. Mos vendosni rroba të papastra në dollap sepse palltoja juaj e leshit mund të humbasë shkëlqimin e saj origjinal dhe rrobat prej lëkure mund të bëhen me më me pak shkëlqim dhe fleksibilitet. Një gjë tjetër që nuk duhet të harroni të bëni është të vendosni disa insekticide në rrobat tuaja.

Paketimi me vakum të gjitha llojet e veshjeve

Qeset me vakum janë bërë shumë të njohura kohët e fundit, por kjo mënyrë e ruajtjes nuk është e mirë për leshin dhe lëkurën e mirëfilltë sepse rrobat do të “mbyten” pa furnizim me oksigjen. Ato do të kenë një erë të pakëndshme, pjesët e jashtme do të jenë ngjitëse, dhe leshi do të prishet dhe dëmtohet.

Varëset e gabuara

Mos jini të lirë në lidhje me varëset e rrobave. Nëse keni 5 varëse rrobash dhe 10 veshje, keni një problem. Një gjë tjetër që nuk duhet të bëni kurrë është vendosja e disa veshjeve njëra mbi tjetrën. Kur ka 5-7 sende mbi njëra-tjetrën, rrobat nuk “marrin frymë”.

  • Zgjidhni varëse rrobash sipas madhësive të veshjeve. Kjo do të parandalojë flluska në mëngë.
  • Varëset e rrobave duhet të zgjidhen sipas llojit dhe peshës së rrobave: mos vendosni mantelet e rënda të leshit dhe xhaketat prej lëkure në varëse rrobash të vogla.
  • Veshjet e bëra prej pëlhure delikate nuk duhet të varen në varëse rrobash prej druri të vjetër që mund të shqyejnë pëlhurën.

Ruajtja e gabuar e rrobave të thurura dhe trikove

Rrobat e thurura dhe të leshta nuk duhet të ruhen në varëse rrobash. Kjo i bën ato të humbasin formën e tyre dhe të bëhen të lirshme. Raftet janë perfekte për të ruajtur triko të buta me gëzof. Palosni triko leshi, dhe mbajini ato në një raft të veçantë. Nëse vendosni diçka në krye të saj, do të thyeni formën e rrobës.

Mbajtja e fustaneve të gjatë në varëse rrobash

Veshjet dhe fundet të cilat janë mjaft të gjata për të prekur në dysheme, ruhen më së miri në një bar. Në këtë mënyrë, nuk do të duhet t’i hekurosni ato shumë shpesh.

Ruajtja e gabuar e pantallonave

Përveç shiritit të zakonshëm për varëse rrobash, dollapët modernë kanë shufra lëvizës. Por rrobat e leshta dhe të thurura shtrihen aty ku janë palosur, dhe nëse përdorni një rrobë me kapëse, kjo mund të lërë shenjë. Pra, mënyra më e mirë për të ruajtur pantallonat është një rrobë që kap tërë gjatësinë.

Palosja e sytjenave në gjysmë

Nëse palosni sytjenat në këtë mënyrë, ekziston rreziku që të prishni pamjen e këtyre sendeve që kanë një mision kaq të rëndësishëm: të mbani gjinjtë dhe të forconi bukurinë e tyre. Është më mirë të rregulloni sythet tuaja në mënyrë që kupa e majtë e një sytjena të ulet nga i njëjti filxhan i tjetrës.

Bluzat, këmishat dhe veshjet e bëra prej pëlhure delikate duhet të varen në varëse rrobash që përputhen me madhësitë e tyre. Rrobat e leshta dhe të thurura ruhen më së miri në rafte për të mos i shtrirë ato.

Ruajtja e pjesëve të shumta të veshjeve në varëse rrobash që nuk ishin dizajnuar për këtë qëllim

Ndoshta ideja më e keqe që mund të keni është vendosja e disa veshjeve në të njëjtën varëse rrobash. Ju do të fitoni pak më shumë hapësirë në dollap, por patjetër do të prishni rrobat nën të.

Ruajtja e rrobave të pambuluara dhe të pambuluara

Kur vendosni rrobat tuaja në varëse rrobash, mos harroni t’i mbyllni ato. Në këtë mënyrë ekziston një shans më i mirë që rrobat tuaja të mbajnë formën e tyre.