10 Gabimet që i Bëjmë të Gjithë Kur Blejmë Makinë të Re  

Sipas statistikave, shumica e shoferëve e ndryshojnë makinën e tyre çdo 6 vjet, e cila është një periudhë shumë e gjatë.

Ne duam ta bëjmë këtë kohë të shpenzuar me “mikun tonë të hekurt” sa më të rehatshme që të jetë e mundur. Ne gjithashtu duam të reduktojmë situatat ku duhet ta riparojmë.

Ne e konsiderojmë automobilin si një nga shpikjet më të mëdha. Kjo është arsyeja pse ne mblodhëm 10 gabime që mendojmë se është më mirë për t’i shmangur kur blejmë një makinë.

Ju nuk mendoni për vlerën e rishitjes.

© depositphotos

Një ditë ndoshta do të vendosni për të shitur makinën tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të merrni parasysh disa karakteristika të rëndësishme.

Së pari, marka e makinave ka rëndësi: ka marka që janë pak a shumë të njohura për shoferët. Së dyti, ju duhet të mendoni për specifikimet e automjetit dhe motorin.

Së treti, mos harroni për ngjyrën e saj. Është më e lehtë të shesësh makina të bardha, të zeza ose argjendi, sesa ato që janë me ngjyra të ndezura.

Mirëmbajtja e makinës mund të jetë e shtrenjtë.

© depositphotos © depositphotos

Shumë njerëz marrin vetëm çmimin në konsideratë. Ata nuk mendojnë për shërbime të mëtejshme teknike, sigurimet, ose shpenzime të tjera.

Nga viti në vit, këto shpenzime do të rriten dhe ata nuk mund të pajtohen me pagën tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mendoni për gjithçka në mënyrë të tillë që makina juaj të mos bëhet problemi i familjes suaj.

Ju paguani për objekte fakultative.

© depositphotos © depositphotos

Para se të blini një makinë, duhet të mendoni për atë që ju nevojitet, sepse shumica e sendeve shtesë janë shumë të shtrenjta dhe ne mund dhe të mos i përdorim fare ato.

Për shembull, disa shoferë nuk pinë duhan brenda veturave të tyre. Në këtë rast, ata nuk kanë nevojë për një tavëll. Një trajtim shtesë i gërryerjes është i padobishëm po ashtu sepse makinat tashmë kanë një trajtim anti-gërryerje. Por të gjitha pajisjet e sigurisë janë me të vërtetë të rëndësishme, prandaj zgjidhni ato me kujdes.

Ju blini një makinë të re.

© depositphotos © depositphotos

Mundohuni të mos blini një makinë që sapo është lëshuar. Për 3 vitet e para një kompani mbledh informata për të gjitha problemet, defektet dhe përmirësimet për makinat e ardhshme për t’i bërë ato më të besueshme.

Zgjedhja më e mirë është një model makine që nuk është më shumë se 3 vjeç dhe është tashmë i njohur.

Ju blini një makinë që është shumë e madhe ose shumë e vogël.

© depositphotos © depositphotos

Kur doni të blini një makinë, mos mendoni vetëm për preferencat tuaja personale, por përpiquni të parashikoni sa herë do të udhëtoni me makinë, sa pasagjerë do të keni me vete, e kështu me radhë.

Për shembull, nëse keni nevojë vetëm për një makinë për të lëvizur në qytet, mendoni për një sedan që nuk konsumon shumë lëndë djegëse. Nëse keni një familje të madhe dhe udhëtoni shumë, zgjidhni një minibus me hapësirë ose një model hatchback.

Ju nuk mund të zgjidhni midis prestigjit të makinave dhe karakteristikave teknike.

© depositphotos

Në qoftë se ju mund ta përballoni atë është më të mirë të blini një makinë të kategoris[ premium. Në raste të tjera, është më mirë të përqendrohemi në karakteristikat teknike, çmimin e saj dhe besueshmërinë.

Ju nuk e egzaminoni makinën.

© depositphotos © depositphotos

Kur zgjedhni një makinë, mos u besoni vetëm fjalëve të shitësit. Edhe pse ata janë profesionistë, ata janë të interesuar në shitjen e veturave të tyre. Mblidhni sa më shumë informacion që të jetë e mundur, konsultohuni me një specialist të pavarur dhe testoni makinën që keni zgjedhur. Shqyrtoni gjithçka për të ndihmuar veten për të marrë vendimin e duhur.

Ju humbni oferta të favorshme dhe zbritje.

© depositphotos © depositphotos

Koha më e mirë për të blerë një makinë fillon në dhjetor dhe arrin kulmin në mars. Gjatë kësaj periudhe, ka shumë zbritje dhe oferta. Përveç kësaj, ka një bonus në fund të vitit: shitësit janë duke u përpjekur për të larguar modelet e vitit të kaluar kështu që është më e lehtë të negocioni për një çmim më të ulët.

Nuk përpiqeni të përfitoni zbritje.

© depositphotos © depositphotos

Mundohuni të telefononi ose dërgoni një email tek shitës të ndryshëm duke u thënë se keni një ofertë më të mirë dhe pyetni nëse ata mund ta marrin parasysh. Rivaliteti midis tregtarëve është shumë i lartë dhe disa shoferë thonë se kjo metodë i ndihmoi ata të kursenin pak para.

Ju nxitoni

© depositphotos © depositphotos

Mos nxitoni shumë për të blerë një automjet. Mos harroni se mund të pendoheni për një vendim të parakohshëm. Kaloni kohë të mjaftueshme për të mbledhur informacion, për t’u konsultuar me specialistët dhe për të peshuar anët pozitive dhe negative.

A keni ju truket tuaja kur është fjala për blerjen e një makine? Ndajini me ne në koment!