10 Gjëra për Veshjet që Shitësit e Dyqaneve Nuk i Thonë Kurrë

©shutterstock

Dyqanet e veshjeve shpesh përdorin hile për të na bërë të shpenzojmë më shumë.

Ne votojmë për ndershmërinë në gjithçka, kështu që kemi zbuluar se çfarë fshehin prodhuesit dhe shitësit e rrobave nga ne.

Nga zbritjet përfitojnë dyqanet, jo nga klientët.

© depositphotos © depositphotos

Zbritjet janë një mënyrë për t’ju bërë të blini gjëra që as nuk i kishit në plan fare. Jo shumë vetë mund t’i rezistojnë tundimit kur shohin një zbritje. Por për çfarë janë zbritjet në të vërtetë?

  • Ndonjëherë, dyqanet rritin artificialisht çmimet pak para shitjes për të njoftuar më vonë zbritjet dhe për të tërhequr klientët.
  • Reklamat në dritaret e dyqaneve mund të ofrojnë zbritje deri në 70%, por do të gjeni një zbritje të tillë vetëm për një artikull të vetëm ose një seksion i veçantë, ose akoma më keq, kur të mbërrini tek arka për të paguar do t’ju njoftojnë se artikulli që ju doni të blini nuk vazhdon të ofrohet me zbritja, kështu prirja juaj për ta blerë gjithsesi produktin është më e lartë. Për gjithçka tjetër, çmimet ulen jo më shumë se 10%.

Madhësi të ngjashme mund të jenë shumë të mëdha ose shumë të vogla në varësi të markës.

Prodhuesit e ndryshëm kanë shkallë të madhësive të ndryshme. Prandaj, do të jeni në gjendje të jeni fiks për një masë të vogël në një dyqan, megjithatë vështirë se do të mund t’ju bëje një medium i një artikulli tjetër. Disa kompani artificialisht “zvogëlojnë” madhësinë e rrobave të tyre për gratë për t’i blerë ato më lehtë.

Bashkëpunimi me një stilist të famshëm nuk garanton cilësi.

Markat e mëdha ndonjëherë krijojnë rroba të bëra nga stilistë të njohur. Qëllimi i tyre është që klientët të paguajnë më shumë për artikujt ekskluzivë. Sidoqoftë, e vetmja gjë ekskluzive për ta është prodhimi i tyre i kufizuar, dhe cilësia e rrobave të tilla nuk është më e mirë se e pjesës tjetër.

Seksioni i zbritjeve duket kaq i çrregullt me qëllim.

© depositphotos

A keni vënë re ndonjëherë se si të gjitha rrobat në një dyqan janë palosur mjeshtërisht, ndërsa seksioni i zbritjeve është në kaos total? Kjo është bërë me qëllim për ta bërë një klient të ndihet i lumtur që ai ose ajo gjeti një pazar të mirë në atë rrëmujë dhe të ofrohet për ta blerë atë menjëherë.

Kimikate të dëmshme përdoren në prodhimin e rrobave.

Edhe nëse një artikull etiketohet “100% natyral”, ai ende mund të jetë i rrezikshëm për shëndetin tuaj. Prodhimi i rrobave përfshin kimikate që nuk mund të identifikohen pa testimin e duhur laboratorik. Disa substanca të dëmshme ndihmojnë në realizimin e dëshirës së një projektuesi në lidhje me ngjyrën ose strukturën e sendit, ndërsa të tjerët mbrojnë rrobat nga insektet dhe myku. Lajini gjithmonë rrobat e reja para se t’i vishni. Kjo do të zvogëlojë sasinë e kimikateve të rrezikshme dhe do t’ju mbajë të sigurt në rast se një infeksion ka mbetur nga disa klientë të mëparshëm që e kanë provuan atë.

Artikujt sintetikë kushtojnë njësoj si ato të bërë me pëlhura natyrale.

© depositphotos © depositphotos

Prodhuesit shpesh u vendosin çmim më të lartë rrobave sintetike për t’u dhënë klientëve një nxitje për të blerë sende më të shtrenjta të bëra nga pëlhura natyrale. Konsumatori mendon se një bluzë pambuku nuk është aq e kushtueshme në krahasim me një sintetike dhe e blen atë pa e menduar dy herë.

Rrobat e firmës janë me cilësi më të dobët në treg sesa të njëjtat artikuj në butik.

© depositphotos © depositphotos

Duke u përpjekur për të kursyer para, shumë njerëz shkojnë në dyqanet me artikuj të markave. Sidoqoftë, rrobat dhe aksesorët atje duken sikur janë nga koleksionet e stilistëve. Markat luksoze shpesh bëjnë artikuj nga materiale të lira posaçërisht për dyqanet për të marrë të ardhura nga ata që nuk mund t’i përballojnë rrobat në butik të shtrenjtë.

Mallra të një cilësie të dobët

Prindërit tanë na kanë lënë gjëra që ende mund t’i veshim. Rrobat e sotme, megjithatë, janë shpesh me cilësi të dobët: të gjitha rrobat e këqija, imazhet e shtypura dobët, pajisjet plastike të lira, etj. Ky është saktësisht qëllimi i prodhuesve: t’i blejmë gjërat shpejtë dhe të lirë në mënyrë që t’i blejmë ato më shpesh.

Tendencat e modës ndryshojnë çdo javë.

© depositphotos © depositphotos

Kohët kur kishte vetëm dy sezone, pranvera / vera dhe vjeshta / dimri, janë zhdukur me erën. Prodhuesit modern të rrobave janë marrë me mikrotrendet. Artikujt e rinj në modë shfaqen në dyqane pothuajse çdo javë, kështu që dëshironi më shumë dhe shpenzoni më shumë.