10 Gjëra që Çiftet e Lumtura i Bëjnë Para Gjumit

©Natalia Tylosova

Njerëzit kalojnë më shumë kohë në internet sesa duke biseduar me njëri-tjetrin. Për më tepër, për të qenë partnerë të lumtur, koha e kaluar së bashku nuk mund të matet me orë të tëra. Duhet të jetë cilësore.

Dhe për të arritur këtë, mund të përdorni këto këshilla.

Ne dëshirojmë të ndajmë me ju disa ide në lidhje me aktivitetet e përbashkëta në mbrëmje që do t’ju ndihmojnë të bëheni një çift më i lumtur.

Gatimi dhe konsumimi i ushqimit së bashku

Gatimi së bashku mund të sigurojë shumë përfitime si barazia, të mësuarit dhe kujtimet. Kur gatuani së bashku, mund të ndani truket tuaja, të mbani mend dhe diskutoni pjatat tuaja të preferuara të fëmijërisë dhe t’i ndjeni marrëdhëniet tuaja si partneritet.

Të dy marrin pjesë në përgatitjen e vakteve, askush nuk është i lodhur pas orësh në kuzhinë dhe askush nuk ndihet sikur duhet të bëjë gjithçka vetë, vetëm.

Pas ju të keni përgatitur darkën, është e dobishme të hani së bashku. Mund të ndihmojë për të përmirësuar afërsinë tuaj dhe ju vë në një gjendje shpirtërore më të mirë. Ndërsa ndani një vakt, ju komunikoni me njëri-tjetrin, ndjeni lidhjen mes jush dhe jeni në gjendje të ndani planet dhe idetë tuaja.

Të flisni për pjesën e mirë të ditës

Një nga hapat për një gjumë të mirë dhe një marrëdhënie të shëndetshme është të shmangni diskutimet stresuese ose të shkaktuara nga ankthi. Arsyeja është se mund të ndodhë të shtohen rrahjet e zemrës ose tensioni. Edhe nëse dita nuk ishte aq e shkëlqyeshme, gjithmonë mund të gjeni diçka pozitive për të folur dhe ta lini partnerin tuaj të flejë, pa shqetësime.

Një pyetje e thjeshtë për diçka të mirë që ndodhi gjatë ditës do t’ju ndihmojë të ndryshoni gjendjen shpirtërore dhe të ngjallni emocione pozitive. Është gjithashtu një mundësi e mirë për të qëndruar të lidhur me partnerin tuaj dhe të njiheni me jetën e tyre jashtë shtëpisë.

Shikoni njëri-tjetrin në sy

Të shikosh në sytë e njëri-tjetrit është sa e thjeshtë dhe po aq i fuqishme. Gjatë këtij procesi, ju mund të ndjeni partnerin tuaj. Një lidhje energjie e padukshme vendoset kur ju shikoni nga sytë. Ju ndihmon të ndani pengesat dhe të kuptoni më mirë unitetin tuaj. Kjo rrit relaksimin, si dhe lidhjen tuaj emocionale.

Thjesht uluni larg njëri-tjetrit dhe shikoni në sytë e njëri-tjetrit. Mundohuni të ndjeni lidhjen dhe përpiquni të lexoni emocionet në sytë e partnerit tuaj. Bëjeni këtë për 2 minuta.

Kujtoni herën e parë kur ishit së bashku

Para se të shkoni në shtrat, përpiquni të mbani mend herën e parë kur keni takuar partnerin tuaj. Ndani përshtypjet tuaja për këtë dhe kërkojini partnerit tuaj t’ju tregojë se çfarë ndjeu.

Ju mund të rilexoni letrat tuaja të dashurisë, të kujtoni takimin tuaj të parë, puthjet dhe përqafimet. Është gjithashtu e dobishme që marrëdhëniet të përsërisin momentet e para romantike.

Kujtimet e përbashkëta ju bashkojnë dhe ju rikthejnë në ato momente të këndshme. Kjo ju ndihmon të akordoni në mënyrë pozitive dhe e bën marrëdhënien tuaj më të fortë.

Bëjini njëri-tjetrit një masazh.

Sipas studimeve, çiftet që i japin njëri-tjetrit masazhe të rregullta ndjehen më të kënaqur. Përmirëson mirëqenien e tyre dhe zvogëlon stresin. Një masazh 15-minutësh për secilin partner, të paktën 2 herë në javë, është efektiv për shëndetin mendor dhe fizik. Kjo ju bën të ndjeheni më mirë ndërsa jepni dhe merrni një masazh.

Provoni disa lëvizje vallëzimi.

Ju maksimizoni funksionin tuaj njohës ndërkohë që vallëzoni, dhe më e rëndësishmja, do të bëni disa ushtrime ndërsa argëtoheni me partnerin tuaj. Edhe nëse jeni pak i lodhur në fund të ditës, për dy minuta thjesht luani këngën tuaj të preferuar dhe ftojini ata të kërcejnë.

Vallëzimi së bashku është i mirë për pasionin në marrëdhënien tuaj. Gjithashtu ju ndihmon t’i kushtoni vëmendje njëri-tjetrit. Ju punoni si ekip, duke mbështetur dhe ndjekur njëri-tjetrin. Ju komunikoni në të dy mënyrat joverbale dhe verbale dhe përmirësoni bashkëpunimin dhe respektin.

Këndoni për partnerin tuaj.

Të kënduarit para se të flini është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lidhur me njëri-tjetrin. Vetëm kujtoni këngët që keni dëgjuar kur ishit fëmijë para se të flini në gjumë. Këndimi ka efekte pozitive psikologjike dhe përmirëson mirëqenien.

Ndërsa këndoni, çlironi energji, humori juaj ndryshon dhe ndiheni më të lumtur. Ju mund të hapeni para partnerit tuaj, i cili do t’ju lejojë të afroheni. Për më tepër, të kënduarit përpara dikujt përmirëson besimin tuaj.

Lexojini njëri-tjetrit

Ndërsa lexoni, të dy zbuloni gjëra të reja dhe merrni më shumë informacion për të diskutuar. Ju mësoni së bashku, bëheni më të zgjuar dhe ndani interesa të ngjashme. Ju njiheni dhe kuptoni më mirë partnerin tuaj ndërsa flisni për një libër që sapo keni lexuar së bashku.

Kjo përmirëson lidhjen tuaj dhe e bën marrëdhënien tuaj më të fortë. Për më tepër, leximi ju bën më tërheqës.

Shprehni mirënjohje.

Duke u bazuar në shkencë, mirënjohja nuk është vetëm një veprim, por një emocion vlerësimi dhe një formë bujarie dhe mirësie. Shprehja e mirënjohjes përmirëson forcën komunale. Ju mund ta evokoni këtë emocion në mënyra të ndryshme.

Para se të bini në gjumë, falënderoni partnerin tuaj për mëngjesin ose për kujdesin për fëmijët. Ju mund të tregoni mirënjohjen tuaj me veprimet tuaja: përgatitni një banjë të ngrohtë për të dashurin tuaj, bëni çaj të nxehtë ose kujdesuni për rehatinë e tyre në një mënyrë tjetër. Kjo do të fuqizojë marrëdhënien tuaj.

Shkoni në shtrat në të njëjtën kohë.

Mund të shkaktojë disa probleme nëse partnerët kanë kohë të ndryshme të gjumit. Këta partnerë zakonisht kanë më shumë konflikte, kalojnë më pak kohë së bashku dhe kanë aktivitet seksual më pak të shpeshtë. Ata humbasin intimitetin dhe lidhjen e tyre që mund të çojë në një ndarje.

Kjo është arsyeja pse, për të ruajtur ngrohtësinë e marrëdhënies dhe për të mos pasur ndjenjën e vetmisë, çiftet duhet të shkojnë në shtrat rreth të njëjtës periudhë kohore. Kjo parandalon zakonet negative të natës vonë, siguron më shumë kohë për njëri-tjetrin dhe ndihmon në forcimin e lidhjes.