10 Gjëra që Njerëzit e Lumtur Nuk i Harrojnë Asnjëherë

©depositphotos

Ka mijëra gjëra shqetësuese përreth nesh në këtë botë. Por mes gjithë kësaj, ne humbasim një gjë të rëndësishme: ndjenjën e përmbajtjes.

Ne e dimë se lumturia është e pamundur pa një ndjenjë të tillë, kjo është arsyeja pse këshillat më poshtë do t’ju ndihmojnë të gjeni harmoninë brenda vetes.

Pranoni se jeni unikë.

Ajo që është e duhura për dikë tjetër mund të mos jetë rasti për ju. Flini sa të dëshironi. Hani dhe pini gjithçka që mendoni se është më e mira për ju. Mos u mundoni të jeni dikush tjetër. Pranoni të metat tuaja dhe kthejeni ato në pikat tuaja të forta që do t’ju bëjnë të ndryshëm nga të tjerët. Bëni atë që mendoni se është e drejtë dhe më e mira vetëm për ju.

Respektoni kufijtë tuaj.

Nuk është vetëm të thuash “jo” për një favor që nuk dëshiron ta bësh, por ka të bëjë edhe me daljen nga një bisedë që e sheh të pakëndshme dhe të panevojshme, ose vendosjen e një personi që sillet gabimisht në vendin e tyre. Veproni në të njëjtën mënyrë sikur do të dëshironit që të tjerët t’ju trajtojnë.

Vendosni prioritete

Bëni një listë vlerash që janë të rëndësishme për ju. Përdorni kohën tuaj në atë mënyrë që të mund të bëni atë që mendoni se është më e rëndësishme. Nëse është shëndeti, atëherë regjistrohuni në një palestër ose shkoni dhe vizitoni një mjek. Nëse është familja, atëherë kaloni kohë me të dashurit tuaj.

Ndaloni së ndjeri fajtorë.

Heqni fjalën “duhet” nga jeta juaj. Bëni vetëm gjërat që doni të bëni, jo gjërat që ju detyrojnë të tjerët. Nëse ndiheni fajtorë për diçka, lërini të falni dhe falni veten. Në fund të fundit, ju e keni mësuar mësimin tuaj. Është koha për të vazhduar përpara.

Respektoni punën tuaj.

Nëse jeni akoma në një punë për të cilën as nuk keni ëndërruar, është momenti që të mendoni të bëni një ndryshim. Njerëzit ndjehen shumë më të lumtur kur bëjnë atë që u pëlqen dhe kjo u sjell para.

Një punë që ju e urreni herët a vonë do të marrë hak dhe do t’ju japë më shumë se një dhimbje koke – një vizitë tek mjeku ose mungesë suksesi.

Gjeni aktivitetin tuaj të kohës së lirë.

Çdo person ka nevojë për një burim energjie për të rimbushur bateritë e tyre. Për disa, mund të jetë natyra. Për të tjerët, është një takim me miqtë. Gjeni mënyrën tuaj për të rimbushur bateritë tuaja, dhe përdoreni herë pas here.

Pajtohuni me të pashmangshmen dhe mbështetuni tek jeta.

Në vend që të shqetësoheni gjatë gjithë kohës, pranoni që jeta mund të sjellë përvoja të ndryshme, dhe jo vetëm ato të mira. Detyra juaj është të merrni një mësim nga secila situatë dhe ta pranoni atë. Ndërsa prisni për një kthesë të çmendur në jetën tuaj, ju do ta tërhiqni atë. Por, pasi t’i hapeni jetës, do të merrni shumë surpriza të papritura.

Respektoni të drejtën e të tjerëve për një jetë personale.

Trajtoni të tjerët ashtu siç dëshironi që ata t’ju trajtojnë. Respektoni zgjedhjen e lirë të të tjerëve dhe mos i gjykoni për atë. Do të shihni sesi njerëzit do të ndryshojnë qëndrimin e tyre ndaj jush në shumë pak kohë.

Pranoni të kaluarën tuaj.

Kur ndiheni të turpëruar ose fshehni të kaluarën tuaj, ju shkatërroni të ardhmen tuaj. Duke mos folur për veten ose duke u fshehur, nuk po e pranon veten. Pranoni që e kaluara është e kaluara dhe nuk mund të ndryshohet. Prisni me padurim për të ardhmen.

Largoni njerëzit toksikë nga jeta juaj.

Nëse doni të ndiheni të lumtur dhe të kënaqur, rishikoni rrethin e njerëzve përreth jush. Nëse ka njerëz që shterojnë energjinë tuaj, atëherë ajo kurrë nuk do të përfundojë mirë. Mundohuni të shpëtoni nga të gjithë ata që i shihni si rraskapitës.