10 Gjërat që Nuk Duhet të Lejojmë të na i Bëjnë të Tjerët

©depositphotos

I vetmi që mund të menaxhojë me të vërtetë atë që po ndodh në jetën tënde, duhet të jesh ti dhe askush tjetër. Derisa të rritemi, ne varemi nga familjet tona për të na ndihmuar dhe mbështetur, por pasi të arrijmë moshën madhore, është e rëndësishme të marrim vetë vendime.

Ne mund të mësojmë se si të zvogëlojmë ndikimin negativ të atyre që nuk na dëshirojnë të mirën dhe madje të mbrohemi prej tyre duke mos lejuar që mendimet e njerëzve të pushtojnë zemrat dhe mendjet tona.

Ne mendojmë se duhet ta keni nën kontroll jetën tuaj. Vetëm ju mund të vendosni se çfarë duhet të merrni me vete dhe çfarë duhet të lini pas sot.

Asnjëherë mos i lini njerëzit:

Të ju tërheqin në debate pa sens

Mos e humbni kohën tuaj duke u përpjekur të provoni para një personi që e ka ndarë mendjen tashmë dhe pranon vetëm të vërtetën e tyre. Po, ka njerëz që përpiqen t’ju kuptojnë por nuk munden. Por ka edhe njerëz që nuk duan të kuptojnë. A ja vlen të harxhoni kohën dhe mundin tuaj?

Mund të themi të njëjtën gjë për njerëzit që thjesht ju keqkuptojnë dhe nuk ju marrin vesh. E vërteta është se nuk është problemi yt. Kështu që lërini ashtu siç janë. Një seri argumentesh të fituara nuk është një arsye për të qenë krenarë. Momentet kur arrini të heshtni dhe e lini situatën janë shumë më të rëndësishme.

Ju bëjnë të ndjeheni të turpëruar për të kaluarën tuaj

Ka njerëz që janë gjithmonë të gatshëm t’ju kujtojnë gabimet tuaja dhe dështimet e kaluara. Por e kaluara juaj ju përket juve dhe gjithçka që ndodhi është pjesë e përvojës suaj të jetës dhe nuk duhet të lejoni kurrë që dikush të ju bëjë që të ndjeheni të turpëruar. Pavarësisht se çfarë mban e kaluara juaj, mos harroni se askush nuk mund ta ndryshojë atë.

Ju hapni zemrën tuaj tek një person, dhe ata e përdorin atë për t’ju shtyrë në një qoshe dhe për të imponuar veten e tyre. Njerëz të tillë janë të dëmshëm për lumturinë tonë. Të gjithë kanë sekretet e tyre dhe histori të kaluara. Mos kini frikë nga gjykimi.

Ju mashtrojnë

Sa më shumë që të përpiqeni të mos i vini re gënjeshtrat e dikujt, aq më shpejt ato do të zëvendësojnë realitetin tuaj. Nëse kapni dikë që gënjen, mos heshtni. Durimi juaj vetëm do t’i bëjë gjërat më keq dhe do të lejojë që gënjeshtari të ndiejë se mashtrimi i tyre po funksionon. Dhe kjo është kur njerëzit fillojnë të gënjejnë vazhdimisht.

Mos toleroni gënjeshtra vazhdimisht dhe mos lejoni që të manipuloheni nga të tjerët.

Ju bindin se ndryshimet janë të këqija

Ka njerëz që kanë frikë nga ndryshimet. Ata nuk duan të lëvizin përpara dhe të njihen me ndonjë gjë të re. Kështu që ju duhet të qëndroni të vërtetë ndaj mendimit tuaj dhe të përpiqeni të mos lejoni që të tjerët të ndikojnë tek ju. Në përgjithësi, ata njerëz kontrollohen nga pasiguria dhe frika.

Ndryshimet në jetë shpesh kanë shumë përparësi. Ne kemi nevojë që ata të ndjehen të gjallë dhe të ecin përpara. Dhe ndonjëherë janë përvojat më të vështira që na sjellin atje ku kemi nevojë dhe duam të jemi.

Braktisni hobit tuaj të preferuar

Kur bëni diçka që është me të vërtetë e rëndësishme për ju, ndjeheni të lumtur. Nëse hobi juaj ju bën të buzëqeshni dhe ju bën të lumtur, atëherë ju patjetër që po shkoni në drejtimin e duhur.

Mos lejoni që të tjerët të qëndrojnë midis jush dhe lumturisë tuaj. Nëse dikush nuk ka të njëjtin entuziazëm, është problemi i tyre dhe përfundimisht nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësoheni.

Idetë dhe mendimet tuaja ju takojnë juve. Vazhdoni të zhvilloni aftësitë tuaja për të arritur qëllimet tuaja dhe t’i realizoni të gjitha ëndrrat tuaja.

Ju bindin se keni nevojë për më shumë

Është shumë e rëndësishme të jeni mirënjohës për atë që keni. Nëse kërkoni gjëra të pamundura nga vetja juaj dhe lini njerëzit të bëjnë të njëjtën gjë, ju e lëshoni veten. Vlerësoni atë që keni. Këtu fillon lumturia juaj.

Një dëshirë e vazhdueshme për më shumë nuk është zakonisht një arsye që njerëzit pëlqejnë të japin më shumë. Nëse nuk ankoheni dhe nuk shtrëngohen aq shumë, njerëzit do të ishin më të gatshëm t’ju japin më shumë sesa nëse do të kërkoni vazhdimisht më shumë.

Ju bindin të ndërmerrni rreziqe

Është e pamundur të arrish diçka pa kaluar kohë dhe përpjekje. Po, ka njerëz që i arrijnë lehtësisht qëllimet e tyre. Por këto janë përjashtime nga rregulli. Njerëzit kanë qasje të ndryshme ndaj situatave të ndryshme dhe veprojnë ashtu si dëshirojnë dhe si e shohin të arsyeshme. Veprimet e dikujt mund të mos jenë siç dëshironi të veproni dhe kjo është krejt normale.

Besimi në veten dhe të ardhmen tuaj është fillimi i rrugës suaj drejt suksesit.

Ju flasin të bëni më shumë përpjekje

Ndonjëherë kur pothuajse arrihet një qëllim, hasim vështirësi të caktuara që na shqetësojnë. Njerëzit e kujdesshëm e kuptojnë se kjo është koha kur ju keni nevojë për mbështetjen e tyre më së shumti dhe ata përpiqen të ju gëzojnë, apo edhe t’ju ndihmojnë. Por ka edhe nga ata që mund t’ju bëjnë të dyshoni në vetë.

Jini këmbëngulës. Kur luftojmë me periudha të vështira, bëhemi më të fortë. Ne duhet t’i mbajmë në mendje idetë tona dhe t’i ndjekim ato. Kur i arrini qëllimet tuaja, e kuptoni se sa e çmuar është kjo përvojë. Mos lejoni që mendimet e të tjerëve të ndikojnë në të ardhmen tuaj. Mos harroni se fillimi është pjesa më e vështirë, por kështu do të ndodhin gjërat e mëdha dhe të rëndësishme.

Ju privojnë nga ndjekja e ëndrrave

Siç kemi thënë tashmë, gjërat me vlerë nuk vijnë aq lehtë. Rruga drejt suksesit shpesh është e shtruar me shumë sfida siç janë kritika, mosmiratimi dhe vlerësimet e këqija. Dhe mund të na mundin. Sidomos kur miqtë dhe të afërmit tanë nuk besojnë në ne.

Në fillim, të gjithë përballen me kritika dhe vështirësi të tjera. Por sfida të tilla na bëjnë më të fortë. Nëse vërtet e dini se çfarë dëshironi, ndiqni ëndrrën tuaj pa marrë parasysh se çfarë ndodh.

Zgjidhni miqtë tuaj

Situata të tilla ndodhin kur njerëzit e këqij përpiqen të ndikojnë në marrëdhënien tuaj me njerëzit e mirë. Mos lejoni që njerëz të tillë t’ju largojnë nga ata që vlerësojnë miqësinë tuaj. Jini me ata, prania e të cilëve shton ngjyra dhe pasuri në jetën tuaj.

Lërini të gjithë njerëzit keqdashës dhe mos u pendoheni. Kjo është e domosdoshme sepse në këtë mënyrë njerëzit që ju dëshirojnë lumturi qëndrojnë me ju.

Na tregoni çfarë kufijsh keni që nuk do lejonit që dikush të kalojë. Si e kuptoni zakonisht që është koha për të shkëputur një miqësi ose marrëdhënie kur dikush nuk po ju trajton siç duhet?