10 Gjërat që Tregojnë se Lidhja Juaj do të Zgjasë një Jetë

Në fillim të çdo marrëdhënieje, njerëzit priren të mendojnë se do të zgjasë përgjithmonë.

Më vonë, për keqardhjen ose lumturinë tonë, jeta vendos gjithçka në vendin e saj. Megjithatë, ka mënyra universale për të kuptuar nëse marrëdhënia juaj do të jetë e përjetshme apo jo.

Ne kemi mbledhur informacion rreth 10 faktorë në marrëdhënien tuaj që mund të parashikojnë nëse do të jetoni të lumtur e të gëzuar me partnerin tuaj gjatë gjithë jetës tuaj.

Sidoqoftë, duhet të kuptoni se nëse nuk jeni të njëjtë me të gjithë këto, nuk është arsye për t’u mërzitur – gjithçka është individuale.

Në fund të artikullit, ka një bonus që do t’ju ndihmojë të dalloni dashurinë e vërtetë nga një pëlqim i thjeshtë apo vetëm fiksim.

Ju keni përafërsisht të njëjtin status shoqëror.

© cnc

Në fillim të çdo marrëdhënieje, këto dallime zakonisht kalojnë pa u vënë re, sepse jemi thellësisht në dashuri dhe nuk i vërejmë mospërputhjet.

Por mendoni për faktin se partneri juaj u rrit në një mënyrë tjetër, ai ose ajo ka një qëndrim të ndryshëm rreth gjërave më të thjeshta dhe, për shkak të kësaj, nuk ju kupton plotësisht.

Natyrisht, nëse njerëzit duan të jenë së bashku, ata do të mësojnë të përshtaten dhe të mësojnë nga njëri-tjetri. Megjithatë, do të jetë shumë më e lehtë për të bashkëpunuar nëse mjediset ku u rritën ishin disi të njëjta.

Keni sens të ngjashëm humori.

© warnerbros

A nuk është e mahnitshme kur e kuptoni se për çfarë bën shaka partneri juaj dhe kur ju shihni se ky person i pëlqen shakatë tuaja? Ndonjëherë një ndjenjë humori është ajo që ndihmon për të pasur një jete të shëndetshme familjare.

Pra, nëse keni të njëjtin sens humori, ka një shans prej 90% që ju do të keni një jetë të suksesshme dhe të lumtur së bashku!

Keni të njëjtat pikëpamje prindërimi.

© warnerbros

Kur një çift ka marrë një vendim për të pasur një fëmijë, kjo do të thotë se marrëdhënia e tyre është e qëndrueshme.

Megjithatë, këtu ka edhe disa probleme të fshehura – mund të mendoni se një fëmijë është i mjaftueshëm, ndërsa partneri juaj mund të këmbëngulë që të ketë dy fëmijë ose mund të keni pritshmëri të ndryshme për kujdesin a tyre shëndetësor.

Është më mirë t’i diskutoni paraprakisht këto gjëra (jo domosdoshmërisht në takimin e parë) që të keni një ide se çfarë do të duhet të bëni në të ardhmen.

Keni të njëjtin qëndrim ndaj financave.

© mgm

Është shumë e vështirë për njerëzit që nuk janë mësuar të planifikojnë buxhetin e tyre të gjejnë një gjuhë të përbashkët me ata që çdo blerje e lidhin me një ndjenjë të madhe përgjegjësie.

Tema e financave është shumë delikate dhe kjo është arsyeja pse është më mirë të jetoni jetën me një person që ndan të njëjta interesa me ju. Përndryshe, kjo mund të bëhet shaku #1 për krijimin e argumenteve.

Ju keni të njëjtin mendim për punët e shtëpisë.

 

© warnerbros

Për të shmangur një situatë ku jeta juaj është në kaos për shkak të detyrave të ndara për shtëpinë, është më mirë të jetoni me këtë person për të paktën një muaj para se të martoheni.

Nëse jeni një perfeksionist që i mban të gjitha gjërat e organizuara dhe partneri juaj nuk di se si ta gjejë dollapin në shtëpin, kjo është diçka që duhet menduar. A do të mund të vazhdoni me argumente të përjetshme për shkak të një shtëpie të çrregullt?

Ju ndani të njëjtat mendime rreth sferës së intimitetit.

© warnerbros

Kjo është e thjeshtë – nuk do të ngazëlleheni nëse zbuloni se nevojat tuaja intime nuk përmbushen rregullisht.

Është më mirë të prisni për një kohë derisa euforia e  të qenit të dashuruar të ftohet dhe të analizoni se sa përputhshmëri kanë dëshirat tuaja seksuale.

Keni të njëjtat prioritete në jetë.

© summitentertainment

Është shumë e vështirë që dy njerëz me përparësi të ndryshme të jetojnë së bashku. Nëse bashkëshortja juaj dëshiron të përkushtohet në menaxhimin e shtëpisë dhe ju nuk po e konsideronit të ishit i vetmi person që punon në familje, atëherë duhet të kërkoni kompromis.

Nëse nuk jeni gati për këtë marrëveshje, atëherë kjo mund të jetë një temë e mirë për t’u marrë parasysh para se të filloni marrëdhënien.

Të dy jeni të gatshëm për një të ardhme të përbashkët.

© warnerbros

Nëse jeni gati për një jetë familjare, por partneri juaj vazhdon të shtyjë momentin e gjunjëzimit dhe kërkesës për martesë, mund të jetë shumë zhgënjyese.

Në fillim të një marrëdhënieje, është më mirë të vështrosh më në afërsi partnerit tënd dhe të zbulosh nëse ai ka të njëjtat përparësi si ti. A kërkon ai të njëjtat gjëra si ti?

Nëse përgjigja është po, atëherë mund të filloni marrëdhënien pa ndonjë dyshim.

Ndiheni të interesuar për njëri-tjetrin.

© vfxhq

Kur jeni në një marrëdhënie për një kohë të gjatë, filloni të ndjeni sikur e njihni partnerin tuaj si brenda dhe jashtë. Në këtë fazë, është shumë e rëndësishme të kaloni kohë së bashku për ta mbajtur njëri-tjetrin të angazhuar dhe të interesuar.

Për shembull, mund të shkoni në kinema së bashku, të kaloni një mbrëmje nën dritën e qinjëve ose një shëtitje në mbrëmje – çdo aktivitet që do t’ju bëjë që të dy të ndiheni rehat.

Nuk po përpiqeni që të ndryshoni njëri-tjetrin.

© waltdisneystudios

Kjo ide ka të bëjë me ata njerëz që, në fillim të marrëdhënies së tyre, mendojnë, “Nuk më pëlqen shumë karakteri i tij/saj, por unë do të jem në gjendje ta ndryshoj.” Ju nuk do të ndodhë.

Ndoshta do të jeni në gjendje ta frymëzoni atë për një ndryshim, por nëse ka diçka që nuk ju pëlqen dhe mendoni se do të jeni në gjendje ta korrigjoni atë, mos e filloni fare marrëdhënien.

Si do të ndiheshit ju nëse dikush tjetër do të përpiqej që t’ju shndërronte në një person tjetër?

Bonus:

Faktori kryesor që përcakton nëse jeni me të vërtetë të dashuruar apo thjesht ndjeni një pëlqim është ndjenja e posedimit.

Kur jemi në dashuri kemi një dëshirë të madhe për të qenë pjesë e jetës së të dashurit tonë. Ne përpiqemi të shpenzojmë sa më shumë kohë, ndonjëherë edhe duke injoruar dëshirën e partnerit tonë për të qëndruar vetëm.

Përveç kësaj, disa njerëz priren të ofendohen kur oferta e tyre për të kaluar kohë së bashku refuzohen, edhe nëse ka një arsye të rëndësishme për këtë.

Dashuria e vërtetë kurrë nuk e shkakton këtë ndjenjë “pronësie”. Kjo nënkupton shfaqjen e ndjeshmërisë, dhembshurisë dhe kujdesit sa herë që kërkohet nga partneri juaj. Nuk ka vend për xhelozi dhe e gjitha ka të bëjë me respektin e treguar për dëshirat e të dashurit tuaj.

Cili nga këta faktorë duket të jetë më i rëndësishmi për ju? Pse? Ju lutemi ndani mendimet tuaja në komente!