10 Këshilla që të Kursejnë Kohën dhe Energjitë

© Pexels / pixabay

Nëse dëshironi të gjeni pronarin e një iPhone të humbur ose dëshironi ta mbani kartën tuaj të kreditit të sigurt, ka mënyra të thjeshta për ta bërë këtë.

Thjesht duke mbajtur mend gjërat e vogla, ju mund të përfundoni duke kursyer kohë dhe madje do të ndiheni më të relaksuar. Asnjëherë nuk mund të marrim mjaftueshëm këshilla të mira që mund ta bëjnë më të lehtë jetën tonë të përditshme.

Ne kemi gjetur këshilla dhe truke që njerëzit ndanin në internet, të cilat gjithashtu na ndihmuan shumë.

E para

© Ana Paula Lima / pexels

Para se të bëni një tatuazh, bëjeni atë si sfondin tuaj në telefon së pari për të paktën një muaj. Ju mund të vlerësoni se si ndiheni për të me kalimin e kohës.

© shutterstock.com

Gjetët një iPhone të humbur? Tërhiqni lart ekranin e kyçjes së kodkalimit, shtypni “urgjencën”, dhe pastaj opsionin “ID mjekësore”. Nëse pronari ka dhënë ndonjë informacion, ai do të jetë aty.

© depositphotos.com

Shumica e mikrovalëve moderne kanë një funksion memec që aktivizohet duke mbajtur startin për 3 sekonda.

© Pratheesh Ayyappankutty / pixabay

Nëse tashmë keni një qen dhe po planifikoni të merrni një tjetër, prezantojini duke i shëtitur menjëherë herën e parë që takohen. Shpërqendrimi i shëtitjes i mban ata të mos bëhen armiqësorë dhe u jep kohë të relaksohen dhe të përshtaten me një qen tjetër, gjatë një aktiviteti argëtues për ta.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Nëse jeni duke qëndruar në një hotel dhe ju merrni një telefonatë nga tavolina e përparme duke kërkuar informacionin e kartës suaj – mbyllni telefonin dhe zbrisni në holl për ta trajtuar atë personalisht. Telefonata mund të jetë një mashtrim.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Nëse gatuani ose avulloni ushqim në sobë dhe nuk ju pëlqen të pastroheni menjëherë, lini kapakun në tenxhere. Do të parandalojë tharjen e gjithçkaje dhe do ta bëjë shumë më të lehtë pastrimin të nesërmen.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Kur blini një bimë borziloku (ose një barishte tjetër), në të vërtetë po blini 5 ose 6 bimë të grumbulluara së bashku, të dizajnuara për të tejkaluar njëra-tjetrën. Ndajini këto bimë në vazo të veçanta në mënyrë që të kenë një shans më të mirë për të mbijetuar (dhe do të keni më shumë borzilok).

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Para se të lyeni një dhomë ose një shtëpi, gjeni një kompani ose organizatë ose reklamën e së cilës ju pëlqen dhe gjeni “standardet e tyre të markës”. Ata tashmë kanë bërë hulumtimet e tyre rreth asaj se cilat ngjyra duken mirë së bashku.

Lini një shënim me kodin PIN të gabuar për kartën tuaj të debitit në portofolin tuaj.

Nëse jeni shumë i ndrojtur për të kontaktuar në sy me dikë, thjesht shikoni hundën e tij në vend të syve të tij. Ata nuk do të ndiejnë ndonjë ndryshim.