10 Këshilla si të Pajtoheni Pas një Zënke

©GoodStudio

Mosmarrëveshjet shpesh çojnë në debate mes çifteve. A ka ndonjë mënyrë për të mos argumentuar fare? Ndoshta nuk ka.

Të gjithë çiftet zihen, por ne duam t’ju japim 10 këshilla se si të kompensoheni me dashurinë e jetës suaj pas një grindjeje – edhe nëse keni pasur një grindje të keqe.

Numëroni deri në 10

Seriozisht, funksionon! Kur dëgjoni diçka që nuk ju pëlqen ose nuk jeni dakord, merrni frymë thellë dhe numëroni në 10. Ju nuk doni ta lëndoni partnerin tuaj në moment, apo jo?

Aplikoni një sinjal të veçantë “ndalimi” për të dy ju.

Kur një mosmarrëveshje me partnerin tuaj i afrohet pikës së kthimit, është shumë e rëndësishme të ndaloni të gjitha luftimet duke përdorur një sinjal sekret për të cilin keni rënë dakord të dy. Mund të jetë një gjest ose një fjalë qesharake, për shembull. Është sikur t’i dërgoni partnerit tuaj një mesazh se jeni shumë afër të kaloni pragun e durimit tuaj.

Mos u përpiq të fitosh.

Nuk është ajo që dëshiron vërtet, apo jo? Ju nuk duhet të keni gjithmonë të drejtë. Në një debat me një të dashur, nuk ka asgjë të tillë si të jesh drejt apo i gabim. Edhe nëse ndiheni keq për diçka gjatë diskutimit, nuk do të jetë aq e rëndësishme më pas. Provojeni dhe do të vëreni ndryshimin.

Për disa çështje thjesht nuk ia vlen të luftosh.

Është krejt normale të kemi ndryshime mendimesh, veçanërisht kur duhet të mësohemi me mënyrat e jetesës së njerëzve të tjerë. Por ka çështje për të cilat nuk ia vlen të luftosh, dhe në planin afatgjatë ato do të shkaktojnë vetëm stres dhe pakënaqësi. Zgjidhni me mençuri se për cilat shkaqe ia vlen koha juaj dhe cilat jo.

Jepini një përqafim partnerit tuaj.

Kur ka një keqkuptim ose mosmarrëveshje, gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të keni një kontakt fizik me atë që qëndron para jush. Sidoqoftë, çdo kontakt i prekshëm ju kujton se e doni këtë person dhe dëshironi të jeni së bashku. Mos kini frikë të kërkoni një përqafim dhe jini mjaft zemërgjerë për ta dhënë një të tillë. Mund të ndihmojë në shmangien e një beteje më të madhe.

Bëni diçka të pamundur.

Le ta pranojmë, ne priremi të interpretojmë gjithçka që partnerët tanë bëjnë ose thonë në lidhje me të kaluarën e tyre dhe, të jemi të sinqertë, shpesh me një konotacion negativ. Nëse ai nuk bën gatime, kjo është për shkak se ai kurrë nuk ju ka ndihmuar në kuzhinë. Nëse ai harron një rast të veçantë, kjo është për shkak se ai kurrë nuk është kujdesur aq shumë për marrëdhënien tuaj.

Bëni një gjë “të pamundur”: përpiquni të kuptoni pse ndihet kështu dhe përpiquni t’i ndryshoni gjërat. Kjo do të ndryshojë të gjithë natyrën e ndërveprimeve tuaja.

 Është në rregull të shkosh në shtrat i zemëruar.

Përkundër asaj që mund të mendojmë, ekspertët deklarojnë se nuk është e nevojshme të bësh marrëveshje ditën që do të bësh një luftë të madhe. Merrni kohën tuaj, pushoni mjaftueshëm dhe përpiquni të ngriheni herët të nesërmen. Mos u shqetësomi: asgjë e keqe nuk do të ndodhë me marrëdhënien tuaj gjatë natës.

Sillni pak humor.

Bëni një shaka! Është një mënyrë e shkëlqyeshme për të thyer tensionin. Mos u përpiqni të jeni ironik ose mizor me partnerin tuaj – vetëm një gjest i pafajshëm ose një fjalë qesharake gjithmonë ndihmon.

Njihni pozicionin tuaj.

Duhen gjithnjë dy persona dhe dy pozicione për të luftuar. Ndërsa po merrni frymë thellë për 10 sekonda, mendoni se çfarë saktësisht ju bën të ndiheni të zemëruar dhe ju shkakton shqetësim. Mos kini frikë të merrni përgjegjësi!

Siguroni një dozë kënaqësie.

Ambienti përreth jush dhe partneri juaj ka ndikimin e vet në marrëdhënien tuaj. Një atmosferë negative mund ta kthejë lehtësisht një mosmarrëveshje në një luftë të madhe.

Nëse jeni të uritur ose vendi është plot me njerëz të zhurmshëm duke e bërë të pamundur të flitet, tensioni patjetër që do të rritet. Mundohuni të mendoni për një dozë kënaqësie që mund të funksionojë për të dy, si një pije e shijshme. Në këtë mënyrë të dy e kuptoni se nuk është koha e duhur për t’u zënë: është koha për të darkuar dhe për t’u çlodhur.