10 Llojet e Lidhjeve të Dëmshme, që Nuk i Kanë Ditët e Gjata

Izolimi, ndjenja e frikës dhe madje një ndjenjë e një përgjegjësie të tepruar janë sinjale që duhet të mendoni dy herë për të vazhduar të qëndroni me të dashurin tuaj.

Ne do të përpiqemi t’ju ndihmojmë të shihni marrëdhënien tuaj nga një tjetër prespektivë.

Gjëja kryesore është të pranoni të vërtetën nëse e njihni veten në ndonjë nga këto situata. Dhe ky do të jetë hapi i parë drejt bërjes së ndryshimeve.

Marrëdhënia “Jemi vetëm ne të 2”

Izolimi është një mënyrë për të lidhur një partner me veten. Ju mund ta ndjeni atë nëse gjysma juaj më e mirë po përpiqet t’ju bindë se “jeni vetëm 2 ju të dy” dhe t’ju bëjë të ndjeheni sikur të dy jeni kundër pjesës tjetër të botës.

Fakti është se, në pamje të parë, kjo sjellje mund të duket si një shenjë e afërsisë dhe afeksionit. Por gjërat mund të rezultojnë më serioze dhe partneri juaj mund të përpiqet t’ju kontrollojë në këtë mënyrë.

Nëse mbroheni nga e gjithë bota, i dashuri juaj bëhet bota juaj dhe ata fillojnë të mendojnë se ju u përkisni plotësisht atyre. Me kalimin e kohës, ju mund të bëheni të varur nga shoku juaj i shpirtit dhe izolimi juaj do t’ua bëje të vështirë që të krijoni marrëdhënie jashtë këtij rrethi.

Marrëdhënia “Ti je asgjë”

Ju duhet të mendoni për marrëdhënien tuaj nëse partneri juaj vazhdimisht ju fyen, poshtëron ose kërcënon. Kjo sjellje mund të çojë në një ulje të vetëvlerësimit tuaj dhe të bëjë që ju të besoni në pavlefshmërinë tuaj. Dhe në një moment, pa e kuptuar, ju filloni të besoni se ju i meritoni të gjitha këto fjalë dhe veprime fyese që hidhen mbi ju.

Për më tepër, mund të shkaktojë trauma psikologjike dhe të ju shtyjë në depresion. Dhe, natyrisht, e gjithë kjo mund të shkaktojë shumë stres. Por kjo nuk është e gjitha. Abuzimi emocional mund të jetë pararendësi i dhunës fizike.

Marrëdhënia “Ti gjithmonë gabon”

Të gjithë bëjmë gabime, por kjo nuk është një arsye për kritikë të vazhdueshme. Partneri juaj mund të mbulojë dënimin e secilit prej veprimeve tuaja duke thënë se është thjesht një person brutalisht i sinqertë dhe i drejtpërdrejtë. Por në realitet është një sulm, dhe ata gëzojnë duke ju fajësojnë juve dhe kanë një dëshirë të vendosin në pah të metat tuaja. Kjo është mënyra se si ata tregojnë epërsinë e tyre dhe ju bindin se i dinë gjërat më mirë.

Kritika zvogëlon besimin tuaj në veten tuaj dhe ju bën të dyshoni në korrektësinë e veprimeve dhe vendimeve tuaja. Ju duhet të mbroheni nga sulmet ndaj personalitetit tuaj. Rastësisht, kjo është gjithashtu një nga arsyet kryesore për prishjen e marrëdhënies dhe mund të çojë në zhvillimin e përbuzjes.

Marrëdhënia “Do të bësh këtë!”

Sa shpesh ju bën partneri juaj të bëni gjëra që nuk dëshironi të bëni? Këto mund të jenë kërkesa të drejtpërdrejta, udhëzime ose ndalime dhe mund të arrihen me manipulim. Është shumë e rrezikshme sepse ju shtyn të keni kufij dhe mungesë lirie dhe ju duhet të bëni një zgjedhje. Më shpesh sesa jo zgjedhja është në favorin e partnerit tuaj.

Shoku juaj i shpirtit mund t’ju vendosë kushte dhe t’ju kërcënojë me pasoja të pakëndshme nëse nuk i pëlqeni atij. Presioni sjell shumë stres, dhe më e rëndësishmja, krijon një ndjenjë të pafuqisë. Ai gjithashtu mohon ndjenjën tuaj të lirisë dhe aftësinë tuaj për të dëgjuar veten dhe dëshirat tuaja.

Marrëdhënia “Unë nuk jam i/e sigurt”

Nëse partneri juaj po ndryshon vazhdimisht planet tuaja dhe po prezanton paqartësi në të ardhmen tuaj së bashku, atëherë mund të ndiheni sikur po luan me ju. Një partner mund ta bëjë këtë nëse kanë frikë nga faza tjetër në zhvillimin e marrëdhënies tuaj. Mund të jetë gjithashtu një tregues që gjysma juaj më e mirë nuk është e sigurt për marrëdhënien tuaj dhe mund të mendojë për dikë tjetër.

Mospërputhja mund të shihet edhe në ndryshime të shpeshta në gjendjen shpirtërore të partnerit tuaj. Kjo, natyrisht, ju prek dhe mund të çojë në mosmarrëveshje dhe keqkuptime. Ju duhet të përshtateni dhe të jeni vigjilent për të kapur ndryshimet më të vogla në gjendjen shpirtërore të bashkëshortit tuaj dhe kjo do t’ju bëjë të ndjeheni vazhdimisht të shqetësuar. Këto ndryshime në humor mund të jenë gjithashtu një shenjë e çrregullimeve psikiatrike të partnerit tuaj.

Marrëdhënia “Unë nuk dua t’ia di për ty”

Ju investoni gjithçka në marrëdhënie, dhe partneri juaj vepron sikur të mos ishte ndonjë punë e madhe. Ju po përpiqeni të zgjidhni problemet dhe të punoni në lidhje me obligacionet tuaja, por i dashuri juaj nuk interesohet. Më në fund, ju i jepni dashurinë tuaj dhe ata mbeten sërish indiferentë. A duket e njohur kjo? Nëse përgjigjja juaj është po, atëherë mund të keni një marrëdhënie të njëanshme.

Fakti është se partneri juaj nuk është me të vërtetë i interesuar për ju ose për marrëdhënien tuaj dhe e merr gjithçka si të mirëqenë. Ekziston një mungesë e ekuilibrit në përpjekjet tuaja të përbashkëta për të ruajtur dashurinë tuaj. Ju dëshironi të ndjeheni të dashur, por gjysma juaj më e mirë nuk mund t’ju japë dashuri juve. Në fund të fundit, do të lodheni duke investuar vazhdimisht në marrëdhënie.

Marrëdhënia “A mund t’i besoj partnerit tim?”

Besimi është një aspekt i rëndësishëm i një marrëdhënieje. Kjo është ajo që lejon partnerët të jenë të hapur ndaj njëri-tjetrit dhe të jenë të sinqertë. Nëse një person ka shkatërruar besimin tuaj, kjo mund t’ju bëjë të dëshironi të bëni të njëjtën gjë me ta. Në fund të fundit, nëse jeni mashtruar, pse do të merrnit hak?

Kur dyshoni në partnerin tuaj për mungesë ndershmërie ose nëse ata ju besojnë, mund të shfaqen ankth, konflikte të shumta dhe madje depresion. Kjo ju pengon të keni një marrëdhënie të fortë dhe të shëndetshme. Dhe nëse kjo vazhdon për një kohë të gjatë, ju mund të zhvilloni çështje të besimit që do t’ju ndërhyjnë, jo vetëm në dashuri, por edhe në marrëdhënie të tjera shoqërore.

Marrëdhënia “Ku je, me kë je dhe çfarë po bën?”

Kontrolli i vazhdueshëm mund të shkatërrojë edhe ndjenjat dhe afeksionet më të bukura. Dhe kontrollimi i telefonit tuaj dhe rrjeteve sociale nuk është mënyra e vetme për t’ju mbajtur nën kontroll. Një partner kontrollues mund ta shfaqe veten në aspekte të ndryshme të marrëdhënies suaj: ata mund t’ju pengojnë të rrini vetëm, do të vendosin ndalime dhe të do të kërkojnë një raport të detajuar për secilin hap që ndërmerrni.

E gjithë kjo ju shtyp juve dhe liritë tuaja. Kjo sjellje mund të shoqërohet me xhelozi ekstreme dhe paranojë ndaj jush. Ju mund të mendoni se nuk keni asgjë personale dhe se secili nga veprimet tuaja po vlerësohet nga partneri juaj për sa i përket të kuptuarit dhe dëshirave të tyre, pavarësisht nga ndjenjat, nevojat dhe emocionet tuaja.

Marrëdhënia “Ti e ke fajin për gjithçka”

Partneri juaj përpiqet të transferojë përgjegjësinë tek ju për çdo gjë që ndodh në jetën tuaj dhe marrëdhënien tuaj. Së pari, në rastet e dështimit ose të problemeve, ju jeni të vetëmit që duhet të fajësoheni dhe ju duhet të korrigjoni të gjitha gabimet tuaja. Së dyti, partneri vë në dyshim çdo detyrim dhe përgjegjësi dhe ju duhet të përgjigjeni për gjithçka.

Natyrisht, kjo mund të ndikojë negativisht në ndjenjat dhe marrëdhënien tuaj në përgjithësi. Mund të ndjeheni vazhdimisht fajtorë, të humbni besimin tek vetja dhe aftësitë tuaja dhe të ndjeni një ngarkesë të madhe përgjegjësie. Kjo gjë ju depresionon dhe ju shtyp moralisht. Janë 2 prej jush dhe të dy duhet të jeni përgjegjës, duke ndarë detyrat dhe duke zgjidhur problemet së bashku.

Marrëdhënia “Nuk do të të lë rehat”

Mund të ndjeheni të pasigurt si në një fizik ashtu edhe në atë emocional. Në të dy rastet, këto janë shenja të sigurta për të cilat duhet të mendoni kur vendosni nëse do të vazhdoni marrëdhënien. Ju nuk duhet të jetoni me frikë të vazhdueshme se një person do të përdorë forcën fizike ose do t’ju dëmtojë. Para së gjithash, ajo mund të kërcënojë jetën tuaj, si dhe t’ju kufizojë në aspektin e ankthit për të bërë diçka të gabuar dhe ta bëjë partnerin tuaj të zemërohet.

Mos përjetimi i sigurisë emocionale është gjithashtu një gjendje e tmerrshme për të qenë, sepse ju mendoni se nuk mund të mbështeteni tek partneri juaj, t’i besoni ata ose të mbështeteni tek ata për mbështetje. Ju mund të keni dyshime dhe mosbesime në të ardhmen e marrëdhënies suaj. Lidhja midis jush përfundimisht do të prishet dhe do të ndjeheni të distancuar nga njëri-tjetri.