10 Rregulla të Etikës Kur Marrim Çantën me Vete

©shutterstock,©shutterstock

Çantat janë përdorur që në lashtësi.

Por deri më sot, jo të gjithë e dinë se ka rregulla të mirësjelljes të zhvilluara posaçërisht për këtë aksesor. Dhe këto këshilla, meqë ra fjala, jo vetëm që ju ndihmojnë të dukeni më të sofistikuara, por edhe ta bëjnë jetën më të lehtë.

Ne u thelluam në rregullat e mirësjelljes që kanë të bëjnë me çantat e grave, madje arritëm të zbatojmë njohuritë e reja në praktikë.

Nuk mund të mbani një çantë në prehër

Në një kafene apo restorant, mund të jetë joshëse të vendosni çantën tuaj në prehër, por kjo është e papranueshme.Ekziston gjithmonë rreziku që ajo të rrëshqasë dhe të bjerë në dysheme kur lëvizni. Për shkak të kësaj, ju dhe bashkëbiseduesit tuaj nuk do të ndiheni rehat.

Është mirë ta vendosni çantën në një karrige bosh. Është shumë më e përshtatshme, dhe askush nuk do të mendojë se pronari i këtij aksesori është i pasjellshëm.

Ju as nuk keni nevojë të vendosni çantën tuaj në dysheme.

Në disa vende, ekziston një bestytni se nëse një person e vendos çantën e tij në dysheme, atëherë ai do të ketë probleme financiare, veçanërisht nëse ka një portofol në çantë. Sigurisht, kjo është vetëm një shenjë, por nuk mund të pajtohet që dyshemeja në shumë dhoma nuk është gjithmonë e pastër. Dhe një çantë që është në dysheme është më e lehtë për t’u vjedhur.

Mos shkoni në evente publike me bagazh me vete

Për të marrë pjesë në një ngjarje publike, është më mirë të zgjidhni një çantë të vogël. Nëse për ndonjë arsye keni marrë një të madhe, thjesht mbani mend se është etiketë t’i mbani çantat e mëdha pranë trupit. Kjo do të tregojë se ju respektoni privatësinë e njerëzve të tjerë.

Nuk duhet të mbani çantën në dorën e djathtë

Ekspertët këshillojnë që çantën ta mbani në dorën e majtë ose në rripin mbi shpatullën e majtë. Meqë ra fjala, Mbretëresha Elizabeth II, e cila është një model i shkëlqyer në gjithçka që lidhet me respektimin e rregullave të mirësjelljes, mban gjithmonë një çantë në dorën e majtë. Pra, dora e djathtë mbetet e lirë për shtrëngime duarsh dhe përshëndetje.

Nuk ka nevojë të hidhni gjërat tuaja në tryezë

Të vendosësh një çantë në tavolinë është jo vetëm e pahijshme, por edhe johigjienike. Studimet tregojnë se ato përmbajnë një numër të madh bakteresh.

Edhe një çantë dore e vogël dhe me pamje të pastër, e vendosur në tavolinë, do t’u lejë përshtypje të pakëndshme të tjerëve. Nëse institucioni nuk ka një varëse për veshjet, atëherë është më mirë ta vendosni çantën midis shpinës dhe pjesës së pasme të karriges.

Nëse është e nevojshme, por lejohet të fshihni pjesët

Etiketa lejon përdorimin e çantave për të mbuluar me to pjesë të trupit. Më shpesh kjo përdoret nga anëtarët e familjes mbretërore. Kështu, për shembull, Princesha Diana e mbulonte shpesh dekoltenë e saj me një çantë kur dilte nga makina. Dhe mbretëresha Letizia e vendos çantën në gjunjë kur ulet për të fshehur të çarën në fund.

Por sigurisht, ndonjëherë ju duhet vetëm të zgjidhni paraprakisht veshjet e duhura në mënyrë që të shmangni momentet e mundshme të sikletshme.

Mos e mbani çantën hapur

Përveç faktit se ndonjëherë është e pasigurt të mbash çantën hapur në vende të mbushura me njerëz, është gjithashtu joestetike. Kur një çantë nuk është e lidhur, ajo duket më pak e rregullt dhe humbet formën e saj.

Ndalohet shkundja e përmbajtjes së çantës në publik.

Rregullat e mirësjelljes ndalojnë shkundjen e përmbajtjes së çantave për t’i parë të gjithë në një vend publik. Nëse keni nevojë të gjeni një send të vogël, si çelësat, duhet t’i shtroni me kujdes gjërat një nga një, mbase edhe në banjë.

Nuk duhet të mbahen nën krah

Gjatë një pritjeje zyrtare, mund të jetë krejt e natyrshme të dëshironi të vendosni një çantë nën krahun tuaj në një moment të caktuar. Për shembull, për t’i shtrënguar dorën dikujt, për të ngritur cepin e një fustani gjatë ngjitjes së shkallëve ose për të marrë një filxhan.

Sidoqoftë, kjo është e papërshtatshme, veçanërisht nëse një ngjarje e tillë ndodh në një ditë të nxehtë. Mikrobet mund të futen në tufë, të cilat më pas përfundojnë në duar. Ekspertët e mirësjelljes këshillojnë ta mbani tufën para jush me të dyja duart.

Një burrë nuk duhet të mbajë çantën e një gruaje

Është mirë kur një partner ndihmon në bartjen e peshës

Por është një çështje tjetër nëse një çantë e lehtë e grave është në duart e tij për një kohë të gjatë. Me shumë mundësi, ajo përshtat me veshjen e zonjës, dhe burri do të duket i pavend për të.

Përveç kësaj, gratë zakonisht mbajnë sende personale në çantën e tyre që mund t’u duhen në çdo kohë.