10 Sekrete për t’i Dalluar në Sekonda Artikujt Cilësorë

Kur blejmë një fustan të ri, këmishë, apo ndonjë lloj tjetër veshje ose aksesori, duam të blejmë një artikull cilësor. Por në të vërtetë, rrobat tkurren dhe grisën edhe pas larjes së parë.

Për t’ju ndihmuar të zbuloni një artikull me cilësi të dobët në vend, ne kemi mbledhur 10 këshilla që do t’ju ndihmojnë që të mos shpenzoni para kot.

Kontrolloni cilësinë e pambukut duke e ngjeshur atë.

Merrni një copë pëlhurë dhe ngjesheni atë ngushtësisht në grusht tuaj për disa sekonda. Nëse pas kësaj pëlhura duket si letër e copëtuar, kjo do të thotë se është trajtuar me një agjent të veçantë për të mbajtur formën. Rroba të tilla do të fillojnë të duken si një qilim pas larjes së parë.

Tërhiqni tegelat për të parë boshllëqet.

Artikujt e cilësisë kanë thurje të dendura dhe qepje të trasha. Mundohuni të tërhiqni lehtë copat e ngjitura. Nëse qepjet tregojnë boshllëqe, po shikoni një hedhurinë.

Shmangni zinxhirët e hapur.

Sigurohuni që të bleni rroba dhe aksesorë me zinxhirë metali të mbuluara me një rrip: ata janë më të besueshëm dhe të qëndrueshëm. Zinxhirët plastikë të hapur shpesh prishen dhe janë një shenjë e cilësisë së dobët në pothuajse çdo artikull.

Sigurohuni që pala të jetë e gjerë mjaftueshëm.

Pantallonat dhe fundet duhet të kenë një palë deri në 4 cm. Bluza dhe këmisha mund ta ketë me të vogël prej rreth 2 cm. Nëse nuk ka palë ose është thjesht e qepur, ka gjasa që jeni duke blerë një send me cilësi të ulët.

Jepini pëlhurës një tërheqje.

Një send i cilësisë gjithmonë do të ruajë formën e tij. Merrni një pjesë të shtrirë të një fustani apo një skaj, tërhiqeni dhe pastaj lëshojeni. Nëse pëlhura humbet formën e saj, ju keni në dorë një pëlhurë të lirë dhe me cilësi të ulët.

Sigurohuni që zinxhirët përputhen në gjatësi.

Zinxhirët në fustane, funde, apo ndonjë lloj tjetër të rrobave duhet të jenë të barabartë në gjatësi, madje, dhe në ngjyrë.

Kushtojini vëmendje etiketës.

Pëlhura natyrale, të tilla si pambuku, mëndafshi dhe leshi, janë të forta dhe më të qëndrueshme sesa sintetikë. Megjithatë, pambuku 100% mund të tkurret shpejt pas larjes. Prandaj është mirë të zgjidhni rroba me një shtesë (5-30%) të pëlhurave artificiale (mëndafsh, poliester, najlon etj.). Këto rroba nuk do të zgjerohen dhe do t’ju shërbejnë shumë më gjatë.

Sigurohuni që qepja dhe penjtë të përputhen.

Shqyrtoni modelet e rrobave dhe ngjyrat e perit. Nëse modelet nuk përputhen dhe qepjet bëhen me fije të ngjyrave të ndryshme, është një shenjë e qartë se ky artikull është bërë me nxitim. Sasia mund të ketë qenë një prioritet këtu, jo cilësia.

Kontrolloni kopsat dhe vrimat e tyre.

Kur prodhuesit bëjnë një artikull të rreme ose me cilësi të ulët, shpesh ata nuk i kushtojnë vëmendje detajeve të vogla. Kjo është arsyeja pse ju duhet të vëreni kopsat dhe vrimat para se të blini një artikull.

Sigurohuni që kopsatat janë të siguruara dhe që asnjë fije të mos jetë e dalë. Vrimat duhet të pastrohen me kujdes dhe të priten në mënyrë të barabartë.

Vëreni ngjyrat

© depositphotos

Nëse ngjyrosja në doreza, shirita ose mbërthime duket e zbehur ose ka shenja, kjo është një shenjë e një sendi me cilësi të ulët. E njëjta gjë vlen edhe kur një pjesë e sendit duket me ngjyrë më të lehtë apo më të errët se pjesa tjetër. Ky lloj i ngjyrosjes gradualisht do të zhduket pas disa larjesh.