10 Sjelljet e Përditshme që e Dëmtojnë në Heshtje Lidhjen Tuaj

©depositphotos

Është e mrekullueshme kur marrëdhënia juaj është e harmonishme dhe pozitive. Megjithatë, nganjëherë mund të ndjeheni gabimisht mirë atëherë kur ka diçka që nuk shkon. Për fat të keq, sjelljet tona shpesh mund të fyejnë apo edhe t’i detyrojnë partnerët tanë të largohen.

Le të kërkojmë për sabotues të tillë dhe le të përpiqemi t’i largojmë ato së bashku!

Gjithmonë kritikoni veten

Shpesh, përfundojmë duke kritikuar vetveten, pa e menduar aspak se papërsosmëritë tona janë të dukshme vetëm për ne. Partneri juaj nuk mund t’i vërejë ato as nuk i kushton më shumë vëmendje atyre si ju. Nëse vazhdimisht flisni për të metat tuaja, përfundimisht mund ta bindni gjysmën tuaj që të besojë të njëjtën gjë.

Të qënit pagjykues për të gjithë përreth jush

Kur njëri prej partnerëve në një marrëdhënie është gjithmonë i mërzitur, herët a vonë kjo do ta ndryshojë rrjedhën e marrëdhënies. Natyrisht, mund të gjesh si anë negative dhe pozitiv për çdo gjë përreth, por të dëgjosh dikë të ankohet gjatë gjithë kohës mund të vërtetë e bezdisshme.

Të qënit gruaja perfekte

Përpjekja për të qenë e përkryer për partnerin tuaj është një kurth sepse herët a vonë, si ju dhe partneri juaj do të lodheni nga kjo. Kur ju tregoni anën tuaj të mirë gjatë gjithë kohës, ju mund të krijoni pakënaqësi brenda jush, duke çuar në rrethana të paparashikueshme. Mbani në mend se njerëzit e vetë-besim nuk kanë frikë të shprehin emocionet e tyre negative.

Mbështeteni vetëm në opinionin tuaj

Zakonisht, janë njerëzit që kanë qenë të vetmuar për një kohë mjaft të gjatë që kanë këtë zakon. Kjo është për shkak se ata nuk janë mësuar të kenë dikë me mendimin e tyre për familjen, marrëdhënien dhe jetën në përgjithësi.

Për të mbajtur marrëdhënien e balancuar, të dy partnerët duhet të dëgjojnë njëri-tjetrin dhe të gjejnë mesataren e artë mes mendimit të tyre dhe mendimit të partnerit të tyre.

Duke gjurmuar për gënjeshtra dhe mashtrime në çdo situatë

Dyshimi i tepërt mund të bëjë që partneri juaj të ndihet i lodhur dhe i zemëruar, sepse ata mund të krijojnë ndjenjën se ju nuk u besoni atyre. Nëse nuk ka besim, partneri juaj do të ndjehet sikur është gjithmonë nën vëzhgim. Është e vështirë të jetosh jetën kur dikush gjithmonë ju akuzon për tradhëti.

Shpenzime më të mëdha se sa mund të përballoni

Shpenzimi i papërshtatshëm i parave ka të ngjarë të shkaktojë një konflikt në çdo marrëdhënie herët a vonë. Është e rëndësishme që partnerët të bien dakord se si t’i trajtojnë financat e tyre që nga fillimi dhe të ndjekin marrëveshjen e tyre.

Duhet të kontrollojnë çdo gjë

Ju nuk mund të kontrolloni gjithçka, pa marrë parasysh se sa shumë përpiqeni. Jeta jonë është e paparashikueshme dhe është e mrekullueshme! Përpjekjet tuaja të vazhdueshme për të kontrolluar gjysmën tjetër tregojnë se nuk i besoni, mjedisit tuaj apo vetes.

Krahasimi i partnerit tuaj gjatë gjithë kohës

Ky zakon tregon se një person nuk ka vetëbesim – ata vazhdojnë të presin që t’u tregoni atyre se çdo gjë që ata kanë është më e mirë. Herët a vonë, partneri juaj do të lodhet nga një qëndrim i tillë. Në vend që të krahasoni veten me të tjerët, është më mirë t’i kushtoni vëmendje jetës suaj dhe të ndaloni së vlerësuari njerëzit e tjerë.

Nuk i thoni gjërat drejtpërdrejt

Nëse marrëdhënia juaj bazohet në “lë të kuptohet”, kjo do të thotë që ose ju ose partneri juaj nuk mund t’i shprehni mendimet dhe dëshirat tuaja haptazi. Kjo është sepse duke thënë diçka drejtpërdrejtë do të thotë që duhet të merrni përgjegjësi të plotë për fjalët tuaja. Nëse e bëni këtë, mos prisni që partneri juaj ta kuptojë gjithmonë atë që doni të thoni.

Kujtoni të gjitha gabimet e kaluara

Kur numëroni gabimet në marrëdhënien tuaj, kjo vetëm çon në konflikte të reja. Këto çështje duhet të zgjidhen menjëherë në vend që t’i mbani përbrenda me vite.

A keni vënë re ndonjëherë veten duke bërë këto gjëra në marrëdhënien tuaj? Ne do të jemi të gatshëm për të dëgjuar nga ju në komente!