11 Gjëra në Pamjen Tënde që të Japin Dyfishin e Moshës

©shutterstock,©shutterstock

A e dini se stili juaj dhe veshja ndikojnë në vetëvlerësimin tuaj, gjendjen shpirtërore dhe madje edhe shëndetin tuaj?

Kur zgjedhim veshjen tonë të ditës, ne, në një mënyrë të pandërgjegjshme adoptojmë disa karakteristika të lidhura me të. Pra, nëse zgjidhni rroba apo aksesorë që i ngjajnë një veshjeje të një gruaje të vjetër, ju padashur filloni të ndjeheni si e tillë.

Disa këshilla të thjeshta mund t’ju ndihmojnë që të mos bini pre e modës së zakonshme që i shton vite moshës tuaj të vërtetë!

Ne zbuluam se çfarë gabimesh të modës ju bëjnë të dukeni më të vjetëra. Le ta lexojmë së bashku këtë listë dhe të mos i përsërisim më këto gabime!

Mbajeni qafën të hapur.

Nëse dëshironi të dukeni më të reja sigurohuni që mos e fshehni qafën. Zgjidhni një prerje të përshtatshme në vend të një golfi.

Fundet e gjata nuk ju bëjnë të dukeni të reja, të freskëta ose sexy. Mini-fundet nuk janë gjithmonë një opsion pasi ata mund t’ju bëjnë të dukeni jo serioze ose madje vulgare.

Shmangni veshjen e tyre dhe në vend të kësaj zgjidhni një fund deri në gjatësinë e gjunjëve.

Lëreni trikon në shtëpi.

Edhe nëse e doni trikon tuaj të rehatshme, qëndroni larg prej saj. Sidomos nëse është një e një ngjyre të zbehtë ose të errët. Zgjidhni një xhaketë ose një bluzë sportive në vend të saj.

Jo shall, vetëm nëse është ftohtë

Vendosja e një shalli ju bën të dukeni më të vjetra, kështu që përpiquni ta shmangni përdorimin e tij, përveç nëse është mot i ftohtë e me erë.

Shmangeni ngjyrën e zezë.

E zeza është një ngjyrë shumë elegante, por përpiquni të shmangni kombinimin e të zezës me të zezë. Ajo rrezikon të nxjerrë në pah ngjyrën e lëkurës dhe të gjitha rrudhat tuaja. Rrobat më të ndritshme do të nxjerri në pah fytyrën tuaj.

Zgjidhni një makeup të lehtë.

Grimi i tepërt dhe buzëkuqi shumë i ndritshme ose i errët janë gjëra që tërheqin vëmendjen ndaj rrudhave rreth gojës tuaj, ndërsa tonet e errëta të syve i bëjnë ata të duken më të rëndë.

Hijet neutrale dhe shkëlqyesi i buzëve do t’ju ndihmojë të dukeni natyrale dhe të reja.

Thojini “Jo” rrobave me masë të madhe.

Rrobat e mëdha ju bëjnë të dukeni më të rënda dhe më të mëdha, kështu që vishini ato vetëm në palestër. Zgjidhni rrobat që përshtaten me madhësinë tuaj dhe nxjerrin në pah veçoritë tuaja më të mira.

Nëse është e mundur, mos vendosni syze.

Disa njerëz vendosin syze vetëm për t’u dukur tërheqës, por ato në të vërtetë shtojnë disa vjet në pamjen tuaj. Hiqini ato dhe merrni në shqyrtim vendosjen e lenteve të kontaktit.

Qëndrojini larg printimeve me lule.

Fustanet dhe bluzat me printime me lule ju bëjnë të dukeni të modës së vjetër. Zgjidhni një veshje me ngjyra pastel dhe largojini veshjet me lule.

Mos i pritni flokët e shkurtra.

Flokët e shkurtra mund të duken elegante, por i shtojnë disa vjet moshës tuaj aktuale.

Mos përdorni ngjyrues fallso.

Një ngjyrues i rremë kurrë nuk duket i vërtetë dhe nxjerr në pah të gjitha tiparet në fytyrë që ju dëshironi t’i fshihni.