11 Këshilla për Sigurinë Personale që Çdo Grua është Mirë t’i Mësojë

©Depositphotos.com

Ju mund të ecni nëpër rrugë, të porosisni ushqim në shtëpinë tuaj ose të hipni në makinën tuaj kur, para se ta kuptoni, një i huaj po bëhet shumë miqësor me ju.

Sigurisht, jo të gjithë kanë qëllime të këqija, por është e rëndësishme të dini se çfarë të bëni kur instiktet tuaja ju tregojnë se diçka nuk është në rregull.

Ndonjëherë, është më mirë të gënjeni ose të kontrolloni dy herë identitetin e tyre për ta mbajtur veten të sigurt. Më poshtë do të lexoni disa këshilla se si tl kujdeseni për veten në raste të tilla.

Thoni që jetoni afër poliklinikës

©Depositphotos.com

Vetëm se ata ndajnë informacionin e tyre personal me ju nuk do të thotë që edhe ju duhet ta bëni. Nëse e gjeni veten në një pozitë ku nuk doni të thoni ku jetoni, mund të thoni se jetoni pranë diçkaje që ka shumë të tilla. Kjo  mund të jetë poliklinika, një zinxhir hotelierësh ose një stacion karburanti, pasi ka të ngjarë të ketë disa në zonë. Mund ta ndryshoni në gjithçka që ju përshtatet.

Thoni që makinën e keni marrë me qera.

©Depositphotos.com

Nëse dikush ju afrohet dhe ju duket i interesuar për makinën tuaj, atëherë ata mund të përpiqen të marrin informacione private nga ju. Ata mund të pyesin nëse makina është e juaja, që do të thotë se ata mund t’ju ndjekin në të ardhmen me targën tuaj, ngjyrën e makinës dhe llojin. Mund t’i tregoni se është me qira ose e huazuar. Në këtë mënyrë, ata ndoshta nuk do të marrin detajet e makinës dhe do t’ju lënë rehat.

Tregojini riparuesit që jetoni me njerëz.

©Depositphotos.com

Nëse mendoni se riparuesi po bën shumë pyetje private, duke pretenduar se nuk jetoni vetëm mund t’ju ndihmojë. Njoftojini se nuk jeni vetëm në shtëpi ose se prisni njerëz së shpejti. Kjo do të thotë se ai e di që do të jesh me njerëzit nëse ai përpiqet të kthehet përsëri më vonë.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se gjithmonë mund të kontrolloni ID-në e tyre dhe të telefononi kompaninë për të cilën punojnë për të kontrolluar që i kanë dërguar ata vërtet.

Gjithmonë thoni se jeni me miqtë tuaj ose po prisni.

©Depositphotos.com

Kjo është një përgjigje shumë e zhdërvjellët dhe e dobishme për kur ndiheni më të sigurt në numër. Për shembull, nëse jeni ulur vetëm në një hapësirë publike, bëni sikur jeni duke pritur për miqtë tuaj. Nëse jeni duke udhëtuar vetëm, mund të thoni se miqtë tuaj janë në radhën e pasme / të përparme të autobusit, trenit ose aeroplanit.

Edhe kur merrni një taksi, mund të thoni se jeni rrugës për të takuar miqtë ose familjen nëse mendoni se është e nevojshme. Kjo do të lajmërojë shoferin se njerëzit janë pritur për ju.

Mbuloni ID-në e punës ose shkollës tuaj në transportin publik.

©Depositphotos.com

Mund të jetë një ide e mirë të mos mbani ID-në tënde në transportin publik sepse ka shumë informacion mbi to. Dikush ndoshta mund të mësojë emrin tuaj, vendin tuaj të punës dhe kompaninë ose shkollën në të cilën jeni pjesë vetëm nga distinktivi juaj i ID-së. Hiqeni plotësisht ose fshiheni nën triko nëse nuk ka ndonjë informacion të dukshëm të shtypur në shirit.

Përdorni alarmin e makinës tuaj si një alarm personal.

©Depositphotos.com

Ky mund të jetë një truk i dobishëm për t’i sjellë vëmendje vetes nëse keni nevojë. Për shembull, nëse po kaloni nëpër një parkim të errët dhe të zbrazët dhe dikush po varet rreth makinës suaj, ju mund të vendosni manualisht alarmin tuaj nga çelësat e makinës tuaj. Kjo ka shumë të ngjarë ta trondisë personin për shkak të vëmendjes që mund të sjellë zhurma.

Qëndroni midis panelit të kontrollit të ashensorit dhe derës.

©Depositphotos.com

Kjo do të thotë që lehtë mund të dilni nga ashensori kur keni nevojë, duke ju dhënë kjo fuqinë të largoheni nëse ndiheni jo mirë. Nëse hyn dikush me të cilin nuk doni të ndani ashensorin, atëherë mund të shtypni butonin për të zbritur në katin tjetër dhe të largoheni. Kjo mund të ju ndalojë të futeni në ndonjë situatë të pakëndshme kur hipni në ashensor.

Varni zile në dorezën e dhomës së hotelit.

©Depositphotos.com

Kur qëndroni në vende si një hotel ose konvikt, mund të varni një alarm sigurie nga brenda derës tuaj në dorezë. Nëse nuk e keni një, mund të përdorni diçka tjetër që do t’ju lajmërojë, si këmbanat ose një dërrasë hekurOSJE. Ata do t’ju njoftojnë nëse dikush po hap derën, pasi alarmi do të bjerë ose dërrasa e hekurosjes do të bjerë në tokë.

Jepni emrin e një burri kur porosisni për ushqim.

©Depositphotos.com

Kur njerëz të panjohur vijnë në shtëpinë tuaj, mund të jetë e rëndësishme të siguroheni që i bëni gjërat në mënyrë të sigurt, qoftë një person i shpërndarjes së ushqimit apo një punëtor. Kur porosisni, mund ta bëni porosinë në emër të një burri në mënyrë që personi të mendojë se një burrë jeton atje ose të paktën se nuk jeni vetëm kur dorëzojnë ushqimin.

Gënjeni për orarin tuaj të punës.

©Depositphotos.com

Nëse zbuloni se dikush dëshiron të dijë shumë për lëvizjet dhe orarin tuaj, tregojini se nuk keni një orar fiks. Për shembull, dikush mund të pyesë se kur jeni duke punuar saktësisht apo edhe ku punoni. Ju mund t’u tregoni atyre se orari juaj gjithmonë ndryshon ose se shpesh ndërroni zyra. Kjo do të thotë se ata nuk e dinë se ku dhe kur të të gjejnë.

Bëni sikur nuk e flisni gjuhën.

©Depositphotos.com

Ka disa mënyra për t’iu përgjigjur ngacmimeve në rrugë, dhe nganjëherë kjo mund të jetë më e mira për të hequr qafe vëmendjen e padëshiruar. Ndonjëherë, është më e lehtë të mos angazhohesh fare me ta, dhe të bëni sikur nuk kuptoni asnjë fjalë që ata po thonë.

Thjesht largohuni, duke ngritur supet, duke thënë një frazë ose dy në një gjuhë tjetër.