12 Gabime me Rregullat e Mirësjelljes që Nuk i Kanë Hije Askujt

©New Africa/shutterstock,©PhotoSunnyDays/shutterstock

Ka shumë raste kur ne e pyesim veten pse i bëjmë gjërat sipas një mënyre të caktuar, dhe zakonisht, ka një arsye shumë racionale pas saj.

Për shembull, Mbretëresha Elizabeth është e njohur për mbajtjen gjithnjë të çantës në dorën e majtë sepse dëshiron ta mbajë dorën e djathtë të lirë për shtrëngime duarsh. E vetmja kohë kur ajo ndryshon vendosjen e çantës së saj është nëse dëshiron të njoftojë stafin e saj se dëshiron të përfundojë një bisedë.

Ne ishim kuriozë të zbulonim disa nga rregullat dhe mënyrat më të rëndësishme të mirësjelljes që do t’ju përgatisin për çdo ngjarje shoqërore.

Mbroni limonin me dorë ose lugë kur e shtrydhni.

Lëngu i limonit është një nga gjërat më të dhimbshme që mund të përfundojë në syrin e dikujt. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni ose njërën dorë ose një lugë për të krijuar një mburojë rreth limonit.

Vendosni pecetën tuaj në prehrin tuaj në formën e një drejtkëndëshi, jo të një trekëndëshi.

Pecetat e darkës janë zakonisht mjaft të mëdha dhe kjo është arsyeja pse mënyra më e mirë për t’i vendosur në prehrin tuaj është t’i palosni në gjysmë në formën e një drejtkëndëshi. Kur të keni mbaruar me vaktin tuaj, mos e palosni pecetën sërish, por në vend të kësaj, lëreni atë në anën e majtë të pjatës tuaj.

Mos e ngritni gishtin tuaj të vogël kur pini çaj.

Kur të pini çaj, shmangni ngritjen e gishtit tuaj të vogël, edhe pse shumë njerëz mendojnë se është gjëja e duhur për të bërë. Në vend të kësaj, përdorni gishtat tregues dhe të mesëm për të shtyrë pjesën e poshtme të filxhanit drejt gojës.

Përdorni dorën tuaj të majtë kur teshtini ose kolliteni, jo të djathtën.

Prisni që mikpritësi të zërë një vend para se të filloni të hani.

Kur dikush kërkon kripë, kalojeni së bashku me specin.

Nëse i ftoni njerëzit në një drekë biznesi, duhet të qerasni ju.

Kur vjen shporta e bukës, mos jini i pari që kapni një fetë.

Kur jeni duke ngrënë në një restorant dhe vjen shporta e bukës, sigurohuni që t’i ofroni një fetë personit në të djathtën tuaj, pastaj personit në të majtën tuaj. Dhe pas kësaj, ju mund të zgjidhni një fetë për veten tuaj.

Mos e trazoni çajin tuaj në mënyrën e gabuar. Nuk duhet të jetë në drejtim të akrepave të orës, por përkundrazi, nga jugu në veri.

Duhet ta mbani gjithmonë çantën tuaj në krahun tuaj të majtë.

Mos kërkoni për një paketim të ushqimeve të mbetura në fund të një darke biznesi.

Afrohuni në vendin tuaj në tryezë nga ana e majtë dhe lëreni nga ana e djathtë.