12 Truke të Jetës që Njerëzit Praktik i Përdorin me Kohë!

Jeta mund të jetë e vështirë ndonjëherë dhe pse pa qenë nevojë. Pse të djersitemi për gjëra të vogla kur ka gjëra më të rëndësishme për të menduar? Fatmirësisht, problemet e vogla kërkojnë vetëm zgjidhje të vogla.

Ne po ju vijmë me 15 këshilla të shkëlqyera për t’u siguruar që ju të mund të merrni maksimumin nga kjo jetë, pa stresin e përfshirë.

Bëjeni vetë përbërjen e shkrirjes së akullit në makinë

© Tomasz Sienicki / commons.wikimedia.org © Pixabay © Pixabay © Pixabay © Pixabay © Pixabay © Pixabay © Pixabay © Pixabay © Pixabay

I ftohti i mëngjeseve mund të jetë i mundimshëm, por kjo këshillë do t’jua heqë rrudhat e vrenjtjes së krijuar nga rutina e mëngjesit. Përgatitni përzierjen tuaj duke përzier ujë dhe alkool të denatyruar në një shishe sprucuese. Kurseni para dhe kohë.

Bashkoni dy qese me zinxhir për të krijuar një të tërë

© Vega_128 / reddit

Keni nevojë për një qese të madhe me zinxhir por keni vetëm disa të vogla? Rezulton se duke kthyer çantën nga brenda, mund të bashkëngjitet me një tjetër duke rezultuar një një gjigante të vetme. Kjo është veçanërisht e dobishme për paketim për një udhëtim jashtë vendit.

Vendosni qeset plastike në një kuti pecetash.

© eliseenghstudios.com

Ngrini dorën nëse jeni koleksionues të qeseve plastike. Tani ka një metodë organizimi për t’i ruajtur të gjitha ato qeset e ruajtura në vende të ndryshme. Mund t’i vendosni ato në një kuti të vjetër pecetash për duart.

Rregulloni telat e prishur për një sekondë.

 

Nëse gjeni dy skaje telash të shkëputur si më sipër dhe nuk keni asnjë mënyrë për t’i ngjitur ato, mbështjellja e tyre në mënyrë të sigurt (siç tregohet) do të sigurojë që ato të qëndrojnë së bashku.

Kthejeni ibrikun tuaj plastik në vegël kopshtarie.

© Richardpeeej / Growsonyou

Rezulton se me pak prerje taktike dhe imagjinatë, këto mbajtës plastikë krijojnë një lopatë të madhe.

Sistemoni penjtë tuaj një herë e mirë

© timehack / reddit

Kjo është për ata që e kanë pasion thurjen. Për të mos lejuar që fijet të ngatërrohen dhe për t’i përdorur më me lehtësi krijoni disa vrima të vogla në krye të një enë të vjetër plastike dhe kthejeni atë në mbajtëse të veçantë për penjtë tuaj.

Mos lejoni të fiket ekrani i kompjuterit

© Ham_Damnit / reddit

Mund të jetë irrituese kur punoni për diçka të rëndësishme, por nuk doni të tundni vazhdimisht mouse-in për të mbajtur kompjuterin tuaj zgjuar. Kjo metodë siguron që mouse-i juaj të regjistron vazhdimisht lëvizje, duke ju dhënë më shumë kohë për të qenë produktivë.

Përdorni kuti kartoni si dërrasa prerjeje.

© drodeznop / reddit

Kush ka kohë për enët pas një darke të kënaqshme? Nëse jeni ndër ata njerëzit e pafat pa komoditetin e një pjatalarëse, një zgjidhje e thjeshtë gjendet në kutinë tuaj të riciklimit. Çdo copë kartoni e pastër do të bëjë punë!

Hidhni manikyr në një unazë të gjerë.

© XhuckleberryX1 / reddit

Një unazë që nuk ju bie tamam ju shkakton parehati, veçanërisht nëse ndodh të jetë me vlerë të madhe personale. Nuk ka nevojë ta riparoni ose ta hidhni Disa shtresa manikyri të tejdukshëm në brendësi të një unaze të lirshme do të ndihmojë për ta bërë atë më të ngushtë.

Fotokopjoni një objekt që ju duhet të varni.

© Pixabay © Pixabay © Pexels © chi yuan / flickr © Pixabay

Nëse ju jeni një fillestar ose një ekspert i kalitur ndërtimi kjo këshillë është shpëtimtare. Për saktësi më të madhe llogaritni se ku do e ngulitni një trup duke e fotokopjuar artikullin.

Kthejeni një shishe plastike në një mbajtëse sfungjeri.

© Itilvte / reddit

Kjo është një tjetër këshillë e mençur për të ricikluar çdo plastikë të mbetur. Me një palë gërshërë dhe një makinë për ngulje kapësesh, ju vetëm duhet të preni kokën e shishes dhe të siguroni 2 copa plastike rreth rubinetit tuaj.

Krijoni freskuesen tuaj të tualetit.

© Pixabay © Pixabay

Në vend që të blini sprej të kushtueshëm në dyqan, investoni në një shishe të vajit tuaj të preferuar esencial. Disa pika në letrën higjenike do të jenë të mjaftueshme për ta mbajtur tualetin tuaj të freskët.

Cila nga këto ju bëri më shumë përshtypje? Na tregoni në komentet e mëposhtme!