13 Gjëra të Përditshme që do ta Bëjnë Lidhjen Tuaj më të Fortë se Kurrë

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Hulumtimet tregojnë se zakonet e thjeshta si qëndrimi në kontakt gjatë ditës dhe të shkuarit në shtrat në të njëjtën kohë mund të ndihmojnë që marrëdhënia juaj të ketë fryte.

Edhe pse kjo mund të duket e qartë, shumë terapistë dhe psikologë na tregojnë se sa të rëndësishëm janë këto veprime të vogla për krijimin e afërsisë dhe besimit.

Gjeni një mënyrë që funksionon për lidhjen tuaj dinamike dhe filloni të praktikoni këto zakone.

Për shkak të kësaj ne do të ndajmë këshillat më të mira me ju nga ekspertët për t’u siguruar që të merrni lumturinë, gjithnjë pasi ta keni kërkuar.

Praktikoni komunikim të lirë dhe të hapur.

©Depositphotos.com

Kjo sepse komunikimi konsiderohet të jetë pjesë qendrore e çdo marrëdhënieje nga ekspertët e marrëdhënieve. Kjo i lejon partnerit tuaj të kuptojë të gjithë frikën, shpresat dhe besimet tuaja dhe ju jep të dyve një shans për t’i thënë njëri-tjetrit kur nuk jeni dakord.

Komunikimi nuk ka të bëjë vetëm me të folurit, por edhe me dëgjimin aktiv të partnerit tuaj pa ndonjë shpërqendrim (d.m.th. telefoni juaj).

Kultivoni interesa të përbashkëta.

©Depositphotos.com

Duket se ndarja e aktiviteteve ose pikëpamjeve të ngjashme mbi temat është një recetë për një marrëdhënie të fortë. Çdo aktivitet pa stres dhe që rrit afërsinë tuaj shoqërohet me marrëdhënie më të lumtura. Kjo varet nga fakti se sa të përkushtuar jeni ju të dy në këtë aktivitet, pasi ato ndihmojnë shumë për ta mbajtur marrëdhënien tuaj të fortë dhe të shëndetshme nëse të dy dëshironi të ndani aktivitete të marrëdhënies.

Mbani kontakte gjatë gjithë ditës.

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Duke i dërguar partnerit tuaj një kompliment, një foto qesharake që ju bëri të qeshni, ose thjesht një koment pozitiv mund të krijojë një ndjenjë afërsie. Thjesht duke i dërguar mesazhe për t’i lejuar ju që po mendoni për ta mund të forcojë lidhjen tuaj, pasi kjo mund t’i ndihmojë ata të ndihen më të kënaqur me marrëdhënien.

Duket gjithashtu se të jesh i përgjegjshëm është një pjesë thelbësore e çdo marrëdhënieje të ngushtë, që do të thotë se përgjigja dhe njohja e mesazheve të partnerit tuaj janë të rëndësishme.

 Kushtojini vëmendje gjërave të vogla.

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com

Kjo mund të thotë që ju mund të filloni të vini re radhët dhe nevojat delikate të partnerit tuaj, të cilat, më parë, nuk i keni parë kurrë. Këto njihen si “oferta”, sinjale delikate që partneri juaj jep për vëmendje, nga një shkelje syri te një pyetje e hapur. Lënia e këtyre shenjave pa u vërejtur mund të çojë në pakënaqësi, pasi ata mund të mendojnë se nevojat e tyre nuk po plotësohen kur zgjasin dorën.

Bëni punët së bashku.

©Depositphotos.com

Sot duket se punët e shtëpisë ndahen mes një çifti më shumë sesa disa dekada më parë, pasi burrat kanë më shumë gjasa të ndihmojnë në shtëpi. Nuk është për t’u habitur që hulumtimet kanë zbuluar se çiftet janë më të lumtur kur ndajnë punët e shtëpisë, veçanërisht duke larë enët. Me të vërtetë duket se ndarja e punëve të përditshme është thelbësore për një martesë të lumtur.

Komplimentoni njëri-tjetrin.

©Depositphotos.com

Shprehja e mirënjohjes dhe vlerësimit për njëri-tjetrin është një themel i rëndësishëm i çdo marrëdhënieje. Kjo mund të jetë gjithçka, nga duke u thënë atyre se sa të mahnitshëm janë, duke komplimentuar pamjen dhe rrobat e tyre, deri tek duke u thënë atyre sa i vlerësoni. Studimet kanë zbuluar se kjo mund të ndihmojë partnerët që kanë vetëvlerësim të ulët, gjë që ata zbuluan se në të vërtetë mund të përmirësojë marrëdhënien.

Qeshni së bashku.

©Depositphotos.com

Të gjithë e dimë që e qeshura mund të jetë si një ngjitës shoqëror për të gjitha marrëdhëniet dhe diçka që na afron si me magji. Në fakt, është zbuluar se të qeshurit së bashku ju afron më shumë ndërsa ndieni se e shihni botën në të njëjtën mënyrë. Duket se e qeshura ju bën më afër se kurrë me atë që doni dhe forcon marrëdhënien tuaj.

Tregoni vlerësim.

©Depositphotos.com

Ka shumë mënyra për të treguar mirënjohjen dhe vlerësimin tuaj për partnerin tuaj, dhe të gjitha janë efektive. Hulumtimet kanë treguar se gjëja më e mahnitshme për mirënjohjen është se sa më shumë që ndiheni i vlerësuar, aq më shumë vlerësoni partnerin tuaj.

Mirënjohja ishte gjithashtu e lidhur me marrëdhënie më të përkushtuara dhe më afatgjata, duke sugjeruar se ajo është një pjesë e madhe e një marrëdhënie të lumtur.

Zgjidhni mosmarrëveshjet tuaja në të njëjtën ditë.

©Depositphotos.com

Dashuria nuk është gjithmonë një fushë me lule dhe kur ndodhin debate është e rëndësishme që të përballeni me ta në një mënyrë të shëndetshme. Një mënyrë e rëndësishme është të siguroheni që e keni biseduar dhe e keni kapërcyer çështjen së bashku në të njëjtën ditë, nëse është e mundur.

Në fakt, është zbuluar se është më e vështirë të heqësh qafe negativitetin pas gjumit të një nate, kështu që është më mirë të mos e lëmë atë të zvarritet për disa ditë.

Bëni kohë për t’u përshëndetur.

©Depositphotos.com

Vetëm disa sekonda janë e gjitha ajo që duhen për t’i treguar partnerit tuaj se sa të rëndësishëm janë. Edhe pse mund të duket si një detaj i vogël, mund ta forcojë shumë marrëdhënien tuaj duke u treguar atyre që ju ka marrë malli dhe se jeni të ngazëllyer që po i shihni përsëri, edhe nëse janë të rraskapitur.

Në fakt, disa këshilltarë çifti flasin për rëndësinë e përshëndetjes me njëri-tjetrin për të ndaluar krijimin e ndonjë inati mes jush. Mund të ju lidhë përsëri pas një dite të ndarë dhe të tregojë se kujdeseni për njëri-tjetrin.

Thoni të dua.

©Depositphotos.com

Rrëshqitja e këtyre 3 fjalëve në bisedat tuaja çdo ditë mund ta kujtojë partnerin tuaj se sa kujdeseni për ta. Ju gjithashtu mund t’u tregoni atyre sa i doni çdo ditë pa thënë në të vërtetë fjalët. Ju mund t’i ndihmoni ata të arrijnë atë që vlerësojnë më shumë dhe atë që është e rëndësishme për ta, ndoshta është aq e thjeshtë sa të lini një kuzhinë të rregullt dhe të pastër.

Orkestroni surpriza për njëri-tjetrin.

©Depositphotos.com

Sipas hulumtimit, çiftet janë më të lumtur kur bëjnë veprime të vogla mirësie dhe tregojnë respekt dhe afeksion ndaj njëri-tjetrit. Kjo gjithashtu ka përfitimin e mbajtjes së martesës ose marrëdhënies gjallë dhe spontane, në vend që të mbërthehet në një rutinë.

Kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa blerja e vakteve të tyre të preferuara ose bërja e vaktit të tyre të preferuar. Këto veprime mund t’ju afrojnë vërtet më shumë.

Shkoni në shtrat në të njëjtën kohë

©Depositphotos.com

Kërkimet na tregojnë se kjo është pjesë e formulës sekrete për një marrëdhënie të lumtur. Kjo sepse mund t’i fusë të dy në të njëjtën rutinë ditore dhe t’ju japë kohë të patrazuar së bashku për t’u përqëndruar me njëri-tjetrin.

Për më tepër duke fjetur në të njëjtën kohë, është zbuluar se çiftet që bëjnë një gjumë të mirë natën janë më të lumtur së bashku. Biseda të tilla gjithashtu është gjetur se janë shumë e rëndësishme për të mbajtur një marrëdhënie të lumtur dhe të shëndetshme.