13 Sjellje Delikate që Ndikojnë Rezultatin e Intervistës Tuaj të Punës

©depositphotos

Njohuritë dhe përvoja juaj luajnë një rol vendimtar në një intervistë pune. Por përveç gjërave të dukshme, ekzistojnë disa rrethana të pazakonta që mund të ndikojnë në rezultate. Nëse i dini të gjitha këto nuanca, do të jetë më e lehtë të jepni përshtypjen e një kandidati të kualifikuar dhe do të rritni shanset tuaja për të marrë vendin e punës.

Ne kemi bërë një listë të gjërave më pak të dukshme prej të cilave mund të varet vërtet rezultati i intervistës suaj në punë.

Moti në ditën e intervistës suaj

Ka studime që vërtetojnë se moti mund të ndikojë në rezultatet e ngjarjeve të rëndësishme. Ndikon si tek ne, ashtu edhe tek rekrutuesit. Ka njerëz, gjendja mendore ose emocionale e të cilëve varet nga moti, kështu që nëse është ditë me shi, ata mund të jenë më pak të vëmendshëm dhe madje edhe të irritohen.

Njerëzit që intervistohen gjatë një dite me shi marrin rezultate më të këqija sesa ata që intervistohen kur është me diell. Nëse është e mundur, është më mirë të organizoni një intervistë pune kur e dini se moti do të jetë i mirë.

Sa herët arrini për një intervistë

© The Time Traveler’s Wife / New Line Cinema

Ekspertët thonë se mbërritja më herët është një ide e mirë por nëse vini shumë herët, ju zvogëloni shanset për të fituar punën. Një rekrutues mund të mendojë se ndjeheni shumë nervoz ose po përpiqeni t’u lini përshtypje të mira. Kështu që rekomandohet të vini 10-15 minuta para një interviste. Nëse do të vini edhe më herët, mund të prisni jashtë ose brenda makinës suaj.

Pozicioni juaj në rradhë

Mos të jeni i pari në radhë. Rekrutuesit në mënyrë të ndërgjegjshme e krahasojnë secilin kandidat me atë të mëparshmin, dhe i pari është pikënisja. Kjo do të thotë se ka një shans të vogël që ata do të jenë më të mirë se të gjithë ata që shkojnë pas tyre.

Por nuk rekomandohet të jeni as të fundit në rradhë. Është një fenomen i njohur si lodhja prej vendimeve, e cila vjen pasi duhet të merren disa vendime. Kjo mund të jetë veçanërisht e vërtetë nëse një intervistë është planifikuar për fundin e një dite pune.

Mos përfundoni në mes të rradhës – është më mirë të jeni para saj. Njerëzit kanë tendencë të japin një vlerësim më të ulët për ata që janë afër fundit, veçanërisht nëse pretendentët tuaj marrin vlerësime të mira.

Ngjyra e veshjes tuaj

© The Intern / Warner Bros.

Sipas specialistëve të HR, vendimi më i mirë është të shkojmë në një intervistë të veshur rroba në ngjyra konservatore si e zezë, blu ose kafe. Mos vishni rroba portokalli ose ato me ngjyra të tjera të ndezura. Është më mirë ta shfaqni krijimtarinë tuaj kur të jetë e nevojshme.

Vendi ku ju vendosni të uleni

© Suits / Universal Cable Productions

Kur ftoheni të zini një vend, mos hezitoni të lëvizni një karrige ashtu si dëshironi. Kjo i tregon një rekrutuesi që ata kanë të bëjnë me një person të sigurt që merr iniciativë. Kjo do të rrisë shanset tuaja për t’ju marrë n[ punë.

Sa e doni veten tuaj

Kandidatët shumë narcisistë ose njerëzit me vetëvlerësim të lartë marrin oferta më shpesh se të tjerët. Ata mund të paraqiten mirë dhe të bindin të tjerët se janë të dobishëm.

Pranimi i një oferte për një pije

Nëse gjatë një interviste ju ofrohet një filxhan kafe ose çaj, sjellja juaj varet nga situata. Nëse është një administratori/ja që e bën këtë, mund të thoni “po”, por nëse është një rekrutuesi, më mirë do të thoni “jo”, kështu që ata nuk duhet të humbin kohën e tyre për të bërë kafe.

Ku vendosni duart gjatë bisedës

© Sex Tape / Media Rights Capital

Lëvizjet e lehta, të duhura të duarve e bëjnë fjalimin tuaj më të gjallë dhe ndikojnë atë që do të mendojë intervistuesi juaj për ju.

  • Pëllëmbët e hapura tregojnë se jeni të sinqertë, duke rritur kështu shanset tuaja.
    Nëse pëllëmbët janë poshtë, ata shprehin mbizotërim që është një veçori e mirë nëse po
  • aplikoni për një pozicion menaxherial.
  • Nëse i fshehni duart (i vendosni në xhepa, etj.), Një rekrutues mund të mendojë se po fshihni diçka.
  • Nëse vendosni duart në gjoks, është një pozicion mbrojtës që tregon zhgënjim ose mosmarrëveshje që nuk do të ishte mirë për ju.

Zëri dhe theksi juaj

Mund t’ju duket e çuditshme, por në të ardhmen e afërt, disa ndërmarrje do të jenë në gjendje të identifikojnë nëse një kandidat është i përshtatshëm për vendin e punës apo jo vetëm duke gjykuar zërin e tyre. Ata do të vlerësojnë atraktivitetin e zërit, pavarësisht nëse është i qetë apo jo, dhe karakteristika të tjera të rëndësishme për pozicionin.

Fatkeqësisht, disa punëdhënës e konsiderojnë një theks të huaj si një pengesë dhe mendojnë se një person me theks nuk mund të ketë një pozicion menaxherial. Është mjaft e padrejtë por është më mirë ta mbani në mendje këtë fakt.

Sa djersitni

© depositphotos

Djersitja do të thotë se ndjeheni vërtet nervozë. Ja një truk: kërkoni një gotë ujë ndërsa jeni duke pritur për një intervistë. Në këtë mënyrë, temperatura e trupit tuaj do të ulet dhe ju do të ndaloni së djersituri aq shumë.

Qëndrimi juaj ndaj të tjerëve

 

© The Office / Deedle-Dee Productions

Qëndrimi juaj ndaj të tjerëve u tregon njerëzve më shumë sesa mund të tregojë CV-ja juaj. Një specialist i HR mund t’i kushtojë vëmendje mënyrës së komunikimit me punëtorët e tjerë. Jini të sjellshëm me të gjithë dhe kjo do të rrisë shanset tuaja.

Vendi nga jeni

Nëse rezulton se intervistuesi dhe ju jeni nga i njëjti qytet ose lagje, ky fakt do të luajë një rol të mirë për ju. Kjo është për shkak se ne në mënyrë të nënndërgjegjeshme vlerësojmë njerëzit dhe gjërat me të cilat kemi diçka të përbashkët.

Dërgimi i një emaili

© A Cinderella Story / Warner Bros. Pictures

ë presësh për rezultatin është një pjesë e rëndësishme e një interviste. Ju mund të dërgoni një letër “falenderuese” brenda 24 orëve pas intervistës tuaj (sigurohuni që ta bëni atë gjatë orarit të punës). Nëse shtyni dërgimin e një letre, punëdhënësi mund të mendojë se nuk jeni i interesuar për atë punë ose ata do të kenë harruar tashmë për ju deri atëherë.