15 Fjali të Mençura për të Zgjidhur Çdo Zënkë

©shutterstock

Herë pas here të gjithë duhet të përballemi me konflikte. Disa prej tyre ndodhin në punë, dhe të tjerët ndikojnë në jetën tonë dashurore. Zënkat janë një pjesë normale e çdo mjedisi shoqëror, por është më mirë nëse dini si ta trajtoni problemin.

Ne kemi mbledhur disa fraza të dobishme që do t’ju ndihmojnë të dilni nga çdo konflikt në mënyrën më të mirë të mundshme.

Le të bëjmë një pushim, ta mendojmë mirë dhe pastaj të marrim vendimin.

© depositphotos.com

Ndonjëherë, në mënyrë që të ndaloni të gjitha drejtimet e gishtave dhe të fajësuarit e njëri-tjetrit, thjesht duhet të shtypni butonin “pauzë”. Bëni një pushim 5 sekondësh dhe përpiquni të mbani mend pse filloi zënka në radhë të parë. Ndoshta nuk kishte asnjë arsye, dhe ju të 2 ishit thjesht në humor të keq. Nëse është kështu, merr frymë thellë dhe debati do të përfundojë natyrshëm.

E kuptoj pse je mërzitur

Nëse partneri juaj u bën thirrje emocionale më shumë sesa përdor argumente, thjesht mbani anën e tij / saj. Kjo nuk do t’ju ndihmojë të shmangni konfliktin, por do ta bëjë bisedën tuaj shumë më konstruktive.

Le ta zgjidhim bashkë këtë problem!

Le ta zgjidhim bashkë

Mos harroni se kjo frazë mund të shpëtojë marrëdhënien tuaj vetëm nëse mund të dëgjoni dhe pranoni mendimin e dikujt tjetër. Kjo tregon se ky person ju intereson dhe se jeni gati të dëgjoni arsyet e tij ose të saj.

Je shumë e bukur kur zemërohesh!

© depositphotos.com

Një kompliment, edhe gjatë një sherri, ju dërgon shumë larg. Plus, pasi të merrni një kompliment, trupi juaj lëshon hormonet e lumturisë. Rezultati: kundërshtari juaj buzëqesh dhe konflikti zgjidhet.

Ne duhet ta ndalim luftën.

Është një frazë e thjeshtë, por shumë efektive. Nëse mendoni se konflikti ka shkuar shumë larg, gjëja më e mirë për të bërë është të ndaleni aty ku jeni. Nuk ka asnjë arsye për të luftuar se kush ka të drejtë, sepse kur bëhet fjalë për marrëdhëniet nuk duhet të ketë diçka të tillë siç është të fituarit.

Unë e kuptoj.

Një shpëtues i vërtetë kur keni nevojë për të thyer një rreth vicioz keqkuptimi. Zakonisht, askush nga kundërshtarët nuk është i gatshëm të dëgjojë dhe të dëgjojë, prandaj njëri prej jush duhet ta shqiptojë këtë frazë. Do të jetë hapi i parë për zgjidhjen e konfliktit pa u grindur dhe pa bërtitur.

Le ta shohim këtë nga një këndvështrim tjetër.

Të jesh në gjendje të shohësh një problem nga kënde të ndryshme është një nga karakteristikat e një personaliteti të pjekur. 2 partnerë kanë të paktën 2 këndvështrime të ndryshme, që do të thotë se është dy herë më e lehtë të gjesh një kompromis.

Më ndihmo ta kuptoj. / Ju lutem, shpjegoni se çfarë mendoni.

© depositphotos.com

Kur 2 persona janë duke u zënë, është e vështirë të mendohet qartë. Ndaloni një moment dhe kërkojini partnerin tuaj të shpjegojë pozicionin e tij. Ndoshta nuk është aq e papranueshme sa keni menduar në fillim të argumentit.

Çfarë mund të bëj për të ndryshuar situatën?

Nëse jeni gati për kompromis, kjo frazë mund t’ju ndihmojë të shmangni një luftë më të madhe. Partneri juaj mund të dëshirojë që ju të merrni disa masa, kështu që është një mënyrë e përsosur për të shprehur gatishmërinë tuaj dhe për të marrë udhëzime të hollësishme. Është gjithmonë mirë të dini se çfarë pret partneri juaj nga ju, edhe nëse nuk mund të bëni saktësisht atë që ai ose ajo dëshiron.

Kemi parë më keq se kjo. Do ta kalojmë!

© depositphotos.com

Nëse ju dhe partneri juaj keni përjetuar probleme shumë më të vështira në të kaluarën, ju 2 mund ta kapërceni edhe këtë. Është vetëm një luftë tjetër që nuk do të prishë marrëdhënien tuaj. Përdorni këtë frazë për t’i kujtuar vetes se jeni një ekip i shkëlqyeshëm dhe nuk ka asgjë që nuk mund të bëni. Së bashku, mund ta përpunoni!

Nuk ka nevojë për atë ton zëri me mua.

© depositphotos.com

Nëse një situatë gradualisht kthehet në një konfrontim, shmangni konfliktin me çdo mënyrë. Mos u emociononi. Ndoshta provoni të largoheni nga ndërtesa. Gjithë sa ju duhet është pak kohë vetëm. Ftohuni, dhe pastaj zgjidhni problemin pa luajtur lojën e fajit.

Si mund ta rregulloj këtë?

Për shembull, nëse shefit tuaj nuk i pëlqen raporti juaj, gjithçka që duhet të bëni është të kërkoni udhëzime të reja për të rregulluar situatën. Mundohuni të merrni sa më shumë informacion në lidhje me saktësinë e asaj se çfarë duhet bërë. Kjo do t’ju ndihmojë të përfundoni konfliktin dhe t’i shmangni ato në të ardhmen.

Më tregoni se çfarë problemi kam që ju irriton.

© depositphotos.com

Nëse shihni që një koleg nuk ju pëlqen, gjëja më e mirë që mund të bëni është të zbuloni se çfarë i irriton saktësisht. Edhe nëse nuk jeni në gjendje (ose nuk doni) ta ndryshoni këtë gjë për veten tuaj, ju do të tregoni se jeni një person i arsyeshëm dhe i pjekur.

Po, keni të drejtë …

Mundohuni të bini dakord për diçka me kundërshtarin tuaj dhe të prisni për rezultate mahnitëse. Nëse punoni në shitje dhe një nga klientët tuaj nuk është i kënaqur me ndonjë produkt ose shërbim, filloni bisedën me këtë frazë. Kur njerëzit e kuptojnë që janë dëgjuar, ka më shumë të ngjarë që ata të zhvillojnë një dialog konstruktiv.

Mendoj po njesoj si ti…

© depositphotos.com

Nëse duhet të kaloni një bisedë të vështirë, fillojeni me këtë frazë të veçantë. Edhe nëse faji është mbi ju, gatishmëria juaj për të rregulluar situatën dhe për të dhënë një dorë ndihme mund të funksionojë si magji. Shpjegojini debatuesit tuaj se jeni në të njëjtën skuadër dhe kjo do t’ju ndihmojë të shmangni përballjen.