15 Këshilla që Njerëzit do të Kishin Dashur t’ja Jepni Vetes Tyre më të Re

©shutterstock

Ndoshta, të paktën një herë në jetë, shumica e njerëzve kanë dëshirë të kthehen në të kaluarën në mënyrë që të vendosin versionet më rinore të tyre në rrugën e duhur.

Ne u familjarizuam me këshilla nga përdoruesit e TheQuestion dhe mësuam se, me gjithë dallimet, herët a vonë kemi ardhur në përfundime shumë të ngjashme.

Ju jeni duke bërë gjithçka siç duhet! Ju lumtë! Mos hezitoni, mos e stresoni veten dhe mos mendoni se bota është mizore dhe askush nuk ju do. Në fakt, gjithçka është në rregull!

Ju lutemi, gjeni një mënyrë për të fjetur 7 orë natën. Ju nuk keni nevojë të eksperimentoni dhe të përpiqeni të jeni hero.

© imgur.com

Unë do ta kisha këshilluar veten t’i kushtoja më shumë vëmendje dëshirave, qëllimeve dhe ëndrrave të mia. Të mendoj gjithmonë për veten time së pari. Në adoleshencë fillova të injoroj dëshirat e mia, dhe tani është e vështirë për mua të formuloj atë që dua. Dhe ndonjëherë kam siklet të them se më pëlqen diçka.

Unë do ta kisha këshilluar veten të studioja gjithnjë e më shumë sepse, siç doli, unë duhej të kompensoja shumë gjëra në moshën e rritur. Gjithçka duhet të bëhet në kohë. Është më e lehtë dhe më efektive të mësosh një gjuhë të huaj në moshë të re sesa kur je 30 vjeç. Arsimi do të thotë shumë në jetë.

Për t’u përgatitur më mirë për provimet pranuese për të shkuar atje ku dëshiron, jo atje ku mundesh.

Mos harxhoni aq shumë para për gjëra të pavlefshme të ndryshme.

© vovan13/depositphotos.com

Vlerësoni rininë – është koha më e bukur që nuk do të kthehet më. Gëzoni lirinë, luani, ecni, shijoni jetën tuaj. Mos harroni këtë herë. Më vonë shpesh do ta kujtoni dhe do t’ju ndihmojë shumë në kuptimin dhe rritjen e fëmijëve tuaj.

Mos u shqetësoni aq shumë për studimet, punimet semestrale, provimet. Megjithëse do t’ju duhet specialiteti juaj, gjërat nuk do të shkojnë ashtu siç ju duken më logjike dhe të natyrshme tani. Mos kini frikë të aplikoni për konferenca të ndryshme, bursa, programe trajnimi. E gjitha është reale! Punoni dhe mësoni nga ata dhe me ata që ju frymëzojnë me shembullin e tyre.

Vendosni një kapelë, mbathje të ngrohta dhe dy palë çorape në dimër. Përndryshe, do t’ju ngrijë prapanica dhe këmbët në vend, dhe ato gjithmonë do të ftohen.

Dëgjoni prindërit tuaj dhe përpiquni të mos i ofendoni ata.

Mos i merrni seriozisht gjithçka që thonë anëtarët e familjes për njëri-tjetrin. Secili ka ankesat dhe pikëpamjet e veta për jetën. Të rriturit janë po aq të njëanshëm sa adoleshentët.

Jini të vëmendshëm ndaj informacionit personal. Është më mirë të fshini disa skedarë ose mos t’i krijoni kurrë. Dhe vendosni fjalëkalime në PC dhe telefonin tuaj celular.

Ndahu me të tani dhe harroje atë përgjithmonë.

Unë do t’i jap vetes vetëm këtë këshillë: bëhu vetvetja dhe ndiq ëndrrën tënde pavarësisht të gjithë pengesave. Kjo është jeta juaj, jo e prindërve ose miqve tuaj. Do të jetoni. Po të isha pak më këmbëngulëse dhe e vullnetshme, ndoshta gjithçka do të kishte qenë ndryshe tani.