15 Këshilla që ta Pastroni Kuzhinën Tuaj Njëherë e Mirë

©pexels.com,©shutterstock

Një nga arsyet kryesore pse është e vështirë të heqësh qafe rrëmujat për një kohë të gjatë është inercia.

Duke sjellë diçka në një shtëpi ku nuk ka një sistem të qartë magazinimi, ne automatikisht hedhim gjëra në rafte, duke menduar se kjo është e përkohshme dhe patjetër do t’i marrim më vonë. Por në fund, ato zënë rrënjë atje, duke krijuar konfuzion.

Ne kemi studiuar se cilat pajisje dhe zgjidhje mund të vendosen në punë për të përdorur hapësirën në çdo cep të kuzhinës shumë më me efektshmëri, në mënyrë që çdo gjë ose produkt i ri të zërë vendin e tij.

Përdorni një sistemues për gjërat që nuk i largoni dot nga banaku për ta bërë atë të duket më i rregullt.

©depositphotos.com,©depositphotos.com

Ju ndoshta e keni dëgjuar më shumë se një herë këshillën për të lënë bosh banakun dhe tryezën e ngrënies. Sidoqoftë, në praktikë, kjo nuk është gjithmonë e mundur dhe e përshtatshme. Të paktën një mbajtës kripe dhe sheqeri kërkohen në tryezë, dhe pranë pjesës së gatimit duhe të ketë gjalpë dhe lloje salcash.

Nëse kontejnerët e renditur qëndrojnë në një grumbull specifik në formën e një pjate dekorative, do të duken të rregullt dhe do të mbeten funksionalë.

Organizoni rafte shtesë për të përdorur të gjithë hapësirën e mundshme të kabinetit

Ndonjëherë dollapët e gjatë pa rafte shtesë ju detyrojnë të vendosni enët dhe kutitë njëra mbi tjetrën. Por kjo është jashtëzakonisht e papërshtatshme kur bëhet e nevojshme për të marrë diçka nga grumbujt e rafteve. Përveç kësaj, duket jo estetike.

Shmangni rrëmujat duke përdorur këtë mbajtës të thjeshtë i cili mund të rregullohet për t’iu përshtatur nevojave tuaja individuale, dhe vendosni, për shembull, gota dhe tasa mbi të, dhe jo pjata.

Për të parandaluar që erëzat të shpërndahen në raft, ato mund të varen në kapëse plastike.

Është shumë e rëndësishme të jesh në gjendje të përdorësh plane vertikale në mënyrë që të krijosh një hapësirë funksionale. Në këtë rast, mund të përdorni muret e brendshme të dollapit për të ruajtur vazot e erëzave, të cilat mund ta vështirësojnë hyrjen e sendeve më të mëdha prapa, duke ngjitur kapëse plastike në to. Nga rruga, këto mund të blihen në çdo dyqan hidraulik.

Letër alumini, letra për pjekje, etj. Mund të ruhen në mbajtëse të veçanta

Në mënyrë tipike, këto mbajtëse janë shumë të gjata, gjë që i bën ato të vështira për t’u bashkangjitur kudo. Dhe madje edhe një strukturë e ekspozuar në mënyrë perfekte nuk qëndron për një kohë të gjatë, sepse duhet të marrim diçka në të çdo herë. Kur ruhet në sirtarin e dokumenteve, secila kuti është lehtësisht e arritshme duke e mbajtur hapësirën të pastër dhe të rregullt.

Vendosni kontejnerë shtesë në frigorifer për klasifikimin e përsosur të ushqimit.

© World City Dropshipping Store / Aliexpress

Sigurisht, edhe tani ju mund ta përshkruani hapësirën në frigorifer në mënyrë intuitive dhe me sy. Sidoqoftë, ju ndoshta e vini re se si, me këtë qasje, është e lehtë të heqësh dorë nga gjithçka, sepse mbushja vizuale e frigoriferit ende duket si një masë e vetme. Për të mos krijuar një kaos edhe më të madh, vendosni kontejnerë shtesë për produkte individuale, në mënyrë që gjithçka të ketë vendin e vet.

Një stendë është një zgjidhje e shkëlqyeshme nëse keni shumë kavanoza.

Mbështetëse të tilla janë thjesht një dhuratë nga perëndia kur bëhet fjalë për një grumbull kavanozësh, qofshin ato me erëza, salca apo vajra. Është e papërshtatshme t’i ruash në një sipërfaqe të sheshtë njëri pas tjetrit, pasi kjo e bën të pamundur të shohësh menjëherë shishen e nevojshme, dhe përveç kësaj, ekziston gjithmonë rreziku që, duke marrë diçka nga një distancë, të prekësh dhe të rrëzosh një tjetër . Falë këtij elementi, gjithçka që ju nevojitet do të jetë gjithmonë në sy dhe pranë.

Tabaka për pjekje, dërrasa dhe pjata jo shumë të larta mund të ruhen vertikalisht

Zakon i vendosjes së objekteve të sheshta mbi njëri-tjetrin nuk është në të vërtetë asgjë më shumë sesa një shqetësim kur bëhet fjalë për nevojën për arritur një objekt nga poshtë nën gjithë ato elementët e tjerë të rëndë. Për të larguar këtë dhimbje koke një herë e përgjithmonë, përdorni një stendë të ngritur nga e cila mund të merrni secilin send me një lëvizje të lehtë të dorës.

Për të mos prekur tiganët e rëndë çdo herë, përdorni një stendë të veçantë për to

I njëjti rregull si më sipër funksionon edhe me tiganin. Në vend që t’i palosni ato njëri mbi tjetrin, duke krijuar shqetësime të ardhshme për veten tuaj dhe gjithashtu duke dëmtuar veshjen e tyre, merrni një mbajtëse për to. Në të, ato mund të ruhen anash dhe njëri mbi tjetrin, pa krijuar pengesa. Përveç kësaj, nëse vendosni një peshqir nën stendë, ai gjithashtu vepron si një tharëse e përshtatshme.

Kanaçet mund të vendosen në një organizator të veçantë

Ruajtja e kanaçeve njëra mbi tjetrën ju konsumon shumë kohë dhe rrëmujë, pasi më vonë është e vështirë të gjeni atë qël po kërkoni. Më e mira nga të gjitha, ky problem do të zgjidhet nga një organizator i veçantë ose përsëri nga disa tabaka me gjerësi të përshtatshme për secilin lloj të produktit.

Shumica e enëve të kuzhinës duken më mirë në mbajtës sesa në rafte.

©depositphotos.com,©depositphotos.com

Ndryshe nga pirunët dhe lugët, enët e kuzhinës si rrahësja dhe ndarësja nuk shpërndahen rregullisht në raft edhe nëse vendosni një tabaka të veçantë. Për të shmangur efektin e rrëmujës, është më mirë të merret parasysh përdorimi i rafteve ku mund t’i varni, si për shembull, nën pjesën e sipërme të njësisë së kuzhinës. Ato mund të përdoren edhe për gjëra të tjera si gotat për shembull.

Mbajtës për kapakë në pjesën e brendshme të derës së dollapit

© MOM’S HAND Official Store / Aliexpress

Mbajtja e kapakëve është zakonisht dhimbja e dytë e kokës pas tiganeve. Por lajmi i mirë është se tashmë janë krijuar stenda, të cilat mund të ngjiten në pjesën e brendshme të derës. Një tjetër mundësi është instalimi i mbajtësve të peshqirëve apo edhe grepa në derë, por në këtë mënyrë mbulesat do të përshtaten shumë më pak, sepse ato do të futen pranë njëra-tjetrës, duke zënë të gjithë zonën e derës.

Patatet dhe qepët ruhen më mirë në një tabaka të drejtë se sa në një qese ose kuti.

Nëse blini qepë dhe patate në rrjeta të vogla, atëherë e dini se sa e vështirë është t’i bashkoni ato diku në mënyrë që të mos prishni pamjen e kuzhinës dhe në të njëjtën kohë t’i keni ato në dispozicion. Këtu përsëri, mbajtëset për dokumentat prej hekuri mund të vijnë në ndihmë, të cilat do të lejojnë që perimet të marrin frymë, dhe falë formës vertikale do të futen në çdo raft.

Jepuni përparësi kontejnerëve katrorë

©depositphotos.com,©depositphotos.com

Një grup i madh kontejnerësh katrorë do të shpëtojë dollapët tuaj nga kaosi shumëngjyrësh në formën e kutive dhe çantave. Përveç kësaj, kjo formë është më e përshtatshme për t’u përdorur, sepse, ndryshe nga forma të rrumbullakëta dhe forma të tjera, kontejnerët katrorë janë të lehtë për tu renditur dhe rirregulluar. Por mos harroni t’i kushtoni vëmendje faktit se ato janë transparente.

Zgjidhni një tabaka të veçantë transparente për qeset e çajit.

Paketimet e çajit në fabrikë zënë një hapësirë të paarsyeshme, veçanërisht kur aty nuk mbeten më shumë se gjysma e përmbajtjes. Për të kursyer hapësirë, dhe më e rëndësishmja, për të shmangur grumbullimin e të gjitha llojeve të kutive, caktoni një tabaka të veçantë për qeset e çajit. E njëjta gjë mund të bëhet edhe për kapsulat e aparatit të kafesë.

Ruani kontejnerët e ushqimit të çmontuar, jo të plotë

©depositphotos.com,©depositphotos.com

Pajtohemi se është e pakëndshme çdo herë të përballemi me një ortek kontejnerësh plastikë që bien nga dollapi. Për t’i dhënë fund kësaj agonie, thjesht filloni t’i ruani ato të çmontuar në një raft të veçantë, gjithashtu duke renditur kontejnerët dhe kapakët sipas madhësisë. Kështu që gjithçka do të vendoset në mënyrë shumë më kompakte dhe do të jetë më e përshtatshme për ju që t’i përdorni ato.