15 Standarde të Dyfishta që i Prishin Marrëdhëniet edhe në Familje të Përsosura

©depositphotos

Të rriturit shpesh u thonë fëmijëve: “Bëni siç them unë, jo siç bëj unë,” por ata harrojnë se fëmija do t’i bëjë gjërat ashtu siç i bëjnë prindërit e tyre.

Psikologët e fëmijëve kanë përshkruar shumë gjëra që duhet të shmangen për të ndihmuar fëmijën tuaj të bëhet një i rritur i lumtur dhe me vetëbesim.

Ne zgjodhëm një mënyrë tjetër dhe mblodhëm shembuj se si prindërit i minojnë përpjekjet e tyre kur bëhet fjalë për rritjen e fëmijëve.

Ata e ndalojnë fëmijën e tyre të përdorë një telefon celular apo tablet, dhe pastaj e kalojnë tërë kohën e tyre të lirë me pajisjet e tyre.

Ata i mësojnë fëmijët e tyre të respektojë të moshuarit, ndërsa ata nuk i vërejnë të moshuarit aty pranë që kanë nevojë për ndihmë.

Ata kërkojnë respekt dhe vëmendje kur flasin, ndërsa largojnë vetë prindërit e tyre.

Ata u tregojnë fëmijëve të tyre se duhet të hanë të shëndetshëm dhe të konsumojnë perime dhe fruta, por ata vazhdimisht konsumojnë patate të skuqura dhe çokollatë.

Ata e bëjnë fëmijën e tyre të lexojë libra, por vetë ata i kalojnë tërë mbrëmjet e tyre duke parë TV.

Ata i ndëshkojnë fëmijët e tyre kur përdorin fjalë të vrazhda dhe abuzive, por fëmijët i mësuan këto fjalë nga prindërit e tyre.

Ata kontrollojnë bindjen e fëmijës së tyre kur bëhet fjalë për rregullat e trafikut, por ata vetë i injorojnë këto.

Ata këmbëngulin që fëmijët e tyre të luajnë sporte, por ata nuk kujdesen për formën e tyre fizike.

Ata e mësojnë fëmijën e tyre të jetë një udhëheqës i suksesshëm dhe i harrojnë ambiciet e tyre.

Ata duan të dëgjojnë vetëm të vërtetën nga fëmija i tyre, por nuk shohin ndonjë problem kur ata vetë gënjejnë.

Ata i inkurajojnë fëmijën e tyre të mësojë një gjuhë të huaj, ndërsa ata nuk kanë mësuar një të vetme.

Ata i ndalojnë fëmijët e tyre të bisedojnë me të huajt, por ata kurrë nuk humbasin një shans të vetëm për të biseduar me të gjithë.

Ata i inkurajojnë fëmijën e tyre të mbajë hapësirën e pastër, por ata nuk merren me rrëmujën e tyre për vite me rradhë.

Ata e çojnë fëmijën e tyre në shtrat herët, por ata nuk kujdesen për veten të marrin një sasi të shëndetshme të gjumit.

Ata i ndalojnë fëmijët e tyre të bëjnë thashetheme, por ata kurrë nuk humbasin mundësinë për të bërë thashetheme me miqtë