18 Modele Flokësh të Shkurtra Sipas Formës së Fytyrës Suaj

Mbajtja e flokëve tuaj të shkurtër mund të ketë një sërë avantazhesh.

Këtu mund të përfshijmë kohë më të shpejta stilimi dhe më pak maja të ndara. Megjithatë, është e rëndësishme të zgjidhni pamjen e duhur për tiparet tuaja, pasi kjo do të lejojë një pamje simetrike dhe harmonike.

Ne kemi përpiluar 18 stile të sugjeruara për lloje të ndryshme fytyre.

Zbuloni se çfarë forme ka fytyra juaj

 • Ovale: Karakteristika kryesore e saj është se gjatësia e fytyrës është më e madhe se gjerësia. Në të njëjtën kohë, mjekra është pak më e ngushtë se vija e flokëve.
 • E sheshtë: Mund të vërehet se balli, mollëzat dhe nofulla kanë të njëjtat përmasa. Karakterizohet gjithashtu nga një mjekër e gjerë dhe e spikatur.
 • Rrumbullake: Gjerësia dhe gjatësia e fytyrës janë të njëjta.

 • Zemre ose trekëndëshi i përmbysur: Vija e flokëve është pjesa më e gjerë e fytyrës. Në të njëjtën kohë, ka mollëza të theksuara dhe një mjekër të ngushtë, pothuajse të theksuar.
 • E zgjatur: Janë fytyra shumë të forta, pasi zakonisht janë të holla, me ballë dhe mjekër të ngushtë. Ato mund të ngjajnë me një fytyrë ovale, por me një mjekër më të zgjatur.
 • Diamant ose gjashtëkëndor: Ka mollëza të spikatura, të cilat janë pjesa më e gjerë e fytyrës. Balli dhe nofulla janë me gjatësi të barabartë.

Prerje flokësh të rekomanduara

Fytyrë ovale

 • Prerje e shkurtër me balluke anash: Përbëhet kryesisht nga një prerje asimetrike, me një pjesë anësore që synon të krijojë kënde në fytyrë. Nëse zgjidhni këtë opsion, rekomandohet të përdorni xhel për t’i dhënë një fund të lagësht.
 • E drejtë e çrregullt: Karakterizohet nga një formë me shtresa me gjatësi të ndryshme, duke përfshirë balluke. Ideja e kësaj prerjeje është të kornizojë fytyrën, duke krijuar linja të mprehta dhe duke theksuar mjekrën për ta bërë atë të duket më e hollë.
 • Prerje mesatare: Ka fuqinë të shkurtojë pak fytyrën dhe ta kornizojë atë. Flokët duhet të jenë të njëjtë me gjatësinë e fytyrës me një pjesë qendrore.

Fytyrë katrore

 • Pixie me balluke të gjata: Kjo prerje zbut fytyrën, duke e bërë atë të duket e rrumbullakët. Përbëhet nga një tils mjaft i shkurtër, duke lënë një skaj të gjatë “me pupla”.
 • Flokë të gjatë me balluke të fshira anash: Përbëhen nga një prerje e drejtë deri tek supet, me majat e kthyera nga brenda dhe thekë anësore, e cila “thyen” pak këndet e drejta të fytyrës.
 • Prerje onde: Është ideale për flokë me onde. Është një stil me shtresa që kornizon fytyrën, duke ndihmuar në zgjatjen e pamjes dhe zbutjen e nofullës.

Fytyrë e rrumbullakët

 • Prerja bob deri tek supet: Është një nga prerjet më të bukura të flokëve për këtë lloj fytyre, pasi e zgjeron atë vizualisht. Është gjithashtu e përshtatshme për flokë kaçurrele, me onde ose të drejtë. Nëse dëshironi, mund të shtoni disa thekë anësore.
 • Afro: Nëse keni flokë kaçurrela, kjo prerje me aspekt të lartë mund të jetë një opsion i shkëlqyer për të zgjatur pak tiparet tuaja. Për të marrë efektin e rrumbullakosur, balluket dhe pjesa tjetër e flokëve duhet të priten në të njëjtën gjatësi.
 • Pompadour: Karakteristika e tij kryesore është t’i lërë anët shumë të shkurtra ose thjesht të krihni flokët nga lart. Ky stil mund të plotësohet me tone ngjyrash të ndritshme dhe të gjalla.

Fytyrë trekëndëshi në formë zemre ose të përmbysur

 • Prerje Pixie e rëndë: Karakterizohet nga theksimi i faqeve dhe nofullës. Kjo është për shkak se pjesa më e madhe e flokëve fryhen në zonën e sipërme. Në të njëjtën kohë, skaji mbulon ballin, duke i dhënë prerjes një pamje më voluminoze.
 • Prerje e shkurtër me kaçurrela: Konsiston në atë që pjesa e sipërme e flokëve të duket më e trashë se anët dhe fundi. Në këtë mënyrë, do të keni flokë voluminoz dhe do të tërhiqni vëmendjen në atë zonë.
 • Flokë të gjatë me shtresa: Nëse keni flokë me onde, kjo pamje do t’ju përshtatet shumë. Ideja është t’i prisni flokët në gjatësinë e shpatullave dhe të shtresoni, dhe më pas t’i krehni mbrapa, duke i mbajtur gjithmonë voluminoz. Ju mund të përdorni llak flokësh ose krem ​​stilues për t’ju ndihmuar ta arrini këtë.

Fytyrë e zgjatur

 • Mini bob: Ky stil favorizon flokët kaçurrelë ose me onde. Mund të arrihet përmes një prerjeje me shtresa. E rëndësishme është që ajo të duket gjithmonë e plotë dhe voluminoze.
 • Flokët me gjatësi mbi supe: Rekomandohet një prerje me shtresa për të shtuar volumin dhe për të lënë një pjesë të drejtë, e cila do të shkurtojë fytyrën.
 • Prerje në tas: Kjo është ideale për flokë të drejtë. Në të njëjtën kohë, thekson zonën e syve dhe mollëzat. Nëse zgjidhni këtë pamje, sigurohuni që të keni një pjesë të sipërme pa shtresa dhe që anët të jenë mjaftueshëm të gjata për t’u futur pas veshëve. Kjo do t’i japë pamjes një prekje më femërore.

Fytyrë në formë diamanti ose gjashtëkëndor

 • Gjatësi deri në mjekër: Me një pjesë të mesme ose diagonale, është ideale për flokë të drejtë dhe me onde. Për më tepër, kjo prerje do të japë një nofull pak më të gjerë.
 • Me thekë anësore: Kjo pamje zbut mollëzat dhe i jep më shumë ekuilibër këndeve të drejta të fytyrës. Duhet ta mbani gjithmonë me balluke të gjata, të krehura anash dhe me flokë pak me onde.
 • Pixie: Kjo është një prerje pa shtresa, duke e lënë volumin drejt nivelit të sipërm të fytyrës. Kjo krijon një pamje proporcionale dhe zbut tiparet më të spikatura.