18 Rregullat e Respektit të Cilat i Shkelim pa e Kuptuar

©depositphotos

Ju mund ta konsideroni veten një njeri i sjellshëm, por ne vemë bast se nuk e keni menduar kurrë që edhe sasia e ushqimit që lini në pjatën tuaj do të thotë shumë për ju.

Mënyra se si e kaloni kripën dhe madje edhe mënyra se si e vendosni çantën, kanë rregullat e tyre!

Ne do ju paraqesim 18 rregulla të mirësjelljes që mund të mos i keni marrë në konsideratë, për t’ju ndihmuar të dukeni më të rafinuar sesa një dado britanike.

Ju nuk lini një kafshatë në pjatën tuaj

© depositphotos.com © depositphotos.com

Edhe pse nuk ka asgjë të tepruar me boshatisjen e pjatës, lënie e një ose dy kafshatave të fundit pa i konsumuar vijon të shihet si një normë e sjelljes së mirë. Kështu që, për t’i qëndruar këtij rregulli, mos e tregoni veten aq të uritur, lërini dy kafshatë pa i konsumuar.

Ju mbani kontakt me sy kur pini pijen tuaj.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Kjo është një sjellje me të vërtetë kritike sepse i hap rrugën çdolloj keqinterpretimi të mundshëm, madje edhe duke i vënë ata që ju shohin në pozitë të vështirë.

Ju tregoni se doni të shkoni në tualet

©depositphotos

Nëse me të vërtetë është aq e nevojshme për ty që t’ua komunikosh të tjerëve së duhet të shkosh në tualet atëherë nuk ka pse ta shprehësh atë fjalë për fjalë, në vend të saj mund të thuash “kthehem pas pak”, “nuk vonohem”, ose thjesht “më falni”.

Ju nuk u përgjigjeni ftesave brenda 24 orëve.

©depositphotos

Është një normë e sjelljes së mirë dhe e respektit në komunikim nëse ftesa që keni marrë kërkon që ju të përgjigjeni në lidhje me vendimin tuaj për ta pranuar atë ose jo. Në secilin rast ju duhet ta bëni të ditur qëndrimin tuaj.

Ju e vendosni çantën në anën tuaj të djathtë

© C. Adler/Broadimage/EAST NEWS © David Hitchens/Capital Pictures/EAST NEWS

Duke e mbajtur çantën në krahun tënd të djathtë, kjo mund të interpretohet lehtësisht si një përpjekje e qëllimtë nga ana juaj për të mos e lënë krahun e djathtë të lirë për të shtrënguar duart dhe për t’u shoqëruar.

*Ju kërcitni gishtat në vend që të tundni dorën ato në një mënyrë miqësore për të tërhequr vëmendjen e kamarjerit.

Ju nuk i përdorni enët e kuzhinës sipas rregullit të duhur sepse nuk po respektoni rregullin “jashtë-brenda”.

© depositphotos.com

1. Piruni i sallatës. 2. Piruni i peshkut. 3. Pirun i darkës. 4. Pecetë. 5. Thikë gjalpi. 6.Pjata e bukës. 7.Lugë ëmbëlsirë. 8. Piruni i ëmbëlsirës. 9. Vendosni Etiketën.10. Pjata e sallatës. 11. Tas supe. 12. Pjata e shërbimit. 13. Thikë sallate. 14. Thikë mishi. 15. Thikë peshku. 16. Lugë supë. 17. Lugë çaji. 18. Piruni i frutave të detit. 19. Gota e ujit. 20. Gota e shampanjës. 21. Gota e verës së kuqe. 22. Gota e verës së bardhë. 23. Gota e alkoolit të ëmbël.

Ju e kaloni kripën pa piperin

© depositphotos.com © depositphotos.com

Nëse pranon të jesh e dobishme duke e ndihmuar tjetrin me kripën dhe piperin ose vajin atëherë ofroji që të gjitha njëherësh, në të kundërt, të tjerët do të vihen në pozitë të vështirë të kërkojnë ndihmën tuaj.

Ju takoni gotat gjatë një dollie. Thjesht pijeni!

© depositphotos.com © depositphotos.com

Kjo varet nga rrethanat dhe nga kultura në të cilëm gjendemi, në shumë vende të botës kjo cilësohet si diçka e tepruar, në vende të tjera, krejt normale.

Ju i mbytni bashkëpunëtorët tuaj me parfum.

© depositphotos.com

Ju nuk i rivendosni pajisjet në palestër pasi t’i përdorni.

© depositphotos.com

Ju diskutoni gjëra të rëndësishme përmes telefonit, përmes mesazheve ose përmes postës elektronike, në vend që të bëni një bisedë ballë për ballë.

Ju tregoni me gisht.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ju i mbani njerëzit peng në biseda telefonike.

© depositphotos.com

Ju bllokoni shkallët lëvizëse dhe nuk lejoni që njerëzit të kalojnë në tren, ashensor, etj., Përpara se të hypni.

© PhysicsIsMyMistress / reddit

Ju i kaloni fotot majtas ose djathtas kur dikush po ju tregon një foto në telefonin e tyre.

© depositphotos.com

E teproni me shpërndarjet në rrjetet sociale.

© Pixabay.com

Ju përshëndetni njerëzit me shtrëngimin “peshku i vdekur”, në vend që të keni një shtrëngim të fortë dhe të sigurt.