19 Këshilla Psikologjike që Kanë Dhënë Efekt më Shumë se Një Herë

©depositphotos

Ju mund të merrni atë që dëshironi pa shumë përpjekje. Jo, e kemi seriozisht, mundeni vërtetë.

Thjesht duhet të dini disa truke psikologjike për ta bërë atë. Ju lehtë mund të mësoni informacione të fshehura, ta bëni një person të reagojë ashtu siç ju dëshironi, dhe madje të ndaloni lemzën me një fjalë. Dhe më e rëndësishmja, këto truke vërtetë funksionojnë dhe janë konfirmuar nga përvoja personale e njerëzve që i ndanë me ne.

Ne tashmë kemi provuar të zbatojmë disa nga këto truke në jetën tonë. Dhe duam t’ju ofrojmë mundësinë për t’u bashkuar me ekipin tonë “merrni atë që dëshironi”.

“Nëse dikush nuk do të ndalet së foluri ose nuk ju lejon të merrni fjalën, hidhni diçka (çelësat tuaj, një stilolaps). Përkuluni për t’i marrë ato dhe filloni të flisni. Është një mënyrë për të ndërprerë pa e kuptuar personi tjetër.”

“Nëse dikush ka lemzë, pyetini ata, “Hej, me çfarë bëhet tofu?” Funksionon 80% të kohës.”

“Keni një foshnjë që është në humor të keq? Uluni afër me ta, shikojeni drejt e në sy dhe thojini “Ti je me nerva, prandaj mos qesh.” Vazhdoni ta përsërisni atë aq seriozisht sa të mundeni. Unë e kam bërë këtë për 15 kushërinj të ndryshëm gjatë disa dekadave, dhe me përsëritjen për herë të pestë të ‘MOS QESH’, ata po shkrihen së qeshuri dhe po rrokullisen në dysheme.”

“Kur studioni ose mësoni diçka të re, mësoni një mik për të. Lërini të bëjnë pyetje. Nëse jeni në gjendje t’ua mësoni të tjerëve diçka mirë, kjo do të thotë se ju vetë e keni përvetësuar atë.”

“Unë jam një person shumë dembel. Për ta motivuar veten disi, mora një fletore me kuadrate dhe shënova çdo kuadrat si një ditë të jetës time: një faqe është pak më pak se një vit, ka vetëm 60 faqe në fletore. Çdo ditë, kur nuk dua të bëj diçka ose kur duhet të bëj diçka që nuk më pëlqen, shikoj këtë fletore dhe kuptoj që jeta nuk është aq e gjatë, dhe duhet të ec përpara. 25,000 ditë përbëjnë një mesatare të jetës, kështu që mos i harxhoni ato!”

Lëvizjet trekëndore të syve. Nëse doni që dikush të vazhdojë të flasë, shikoni njërin nga sytë e tyre, pastaj tjetrin, pastaj gojën. Ju mund të vazhdoni, rreth dhe përreth dhe ata nuk do ta vënë re, do të duket natyrshëm dhe sikur ju po u kushtoni vëmendje. Nga ana tjetër, nëse dëshironi që ata ta mbyllin, thjesht bëni trekëndëshin e kundërt: ballë, sy-sy. Ata do të ndjehen pak pakëndshëm dhe nuk do të vazhdojnë më gjatë.”

Fillimi i thirrjeve telefonike, “A ju telefonova në një kohë të keqe?” Shumica e njerëzve i fillojnë biseda me “Hej, a keni ndonjë minutë të bisedojmë”, gjë që i bën njerëzit mbrojtës. Të bësh njerëzit të thonë, “Jo” është një faktor kryesor që i lejon ata të hapen duke thënë: “Jo, natyrisht jo, nuk po bëj ndonjë gjë të madhe sidoqoftë.”

“Nëse doni të shmangni konfliktin, uluni pranë personit që mendoni se mund të jetë agresiv. Është më e vështirë të jesh agresiv ndaj dikujt që i je ulur pranë, sesa ndaj dikujt që është ulur përballë teje.”

“Nëse po kërkoni diçka në një dhomë që një person tjetër ka fshehur, thjesht bërtisni se e gjetët. Ata normalisht do të shikojnë menjëherë tek objekti.”

“Kur më mungon dikush dhe nuk ka asnjë arsye për t’i shkruar ose telefonuar, u dërgoj atyre një mesazh me tekstin: “Përshëndetje! Mund ta imagjinosh, të kam parë në ëndërr mbrëmë. Po të të shkruaj për të të pyetur se si po e kalon. ” Të gjithë do të duan të ju flasin pasi ta dëgjojnë këtë – njerëzit pëlqejnë të jenë në ëndrrat e dikujt tjetër.”

“Nëse punoni me klientë, parandaloni ata të bëhen mbrojtës dhe të zemëruar duke mos përdorur fjalën “ti/ju”. Mos i fajësoni ata, fajësoni atë për të cilën po flisni.”

“Nëse dëshironi të zbuloni se çfarë po e pengon fëmijën tuaj, por ata nuk duan të hapen me ju, pyesni ata ndërsa ata po bëjnë diçka që ju pëlqen. Fëmijët e hutuar janë më të sinqertë kur merren në pyetje, sepse trurin e tyre nuk po mendon aq shumë për pasojat e përgjigjeve të tyre”

“Për ta bërë dikë të vazhdojë të flasë, përsërisni fjalët e fundit që thanë kur pushuan së foluri. Ata do të shkojnë.”

“Ju mund t’i kujtoni vetes të bëni ndonjë detyrë duke lënë një objekt rastësor në mes të dyshemesë në rrugën tuaj për në dhomë. Kur të ktheheni brenda, do të shihni objektin dhe do të mbani mend pse e keni lënë atë atje. Funksionon çdo herë.”

“Ndryshimi i fjalëve që përdorni për të përshkruar ose folur për diçka mund të ndihmojë në ndryshimin e lidhjes tuaj me atë gjë. Ne zhvillojmë një sërë konteksti emocional rreth fjalëve që përdorim, duke ndryshuar fjalët, mund të ndryshojmë kontekstin.”

“Nëse doni që dikush të pajtohet me ato që po thoni, tundni kokën ndërsa e thoni. Ata në mënyrë të pavetëdijshme do të tërhiqen, gjë që e bën trurin të besojë se ato që janë thënë janë fakte.”

“Kur shkoj në një festë të mërzitshme, ndalem gjithmonë në një dyqan dhe blej një arrë kokosi. Sapo është në tryezë, njerëzit menjëherë i afrohen asaj dhe fillojnë të diskutojnë gjallërisht se si ta hapin atë. Pas kësaj, komunikimi vendoset dhe festa bëhet më argëtuese.”

“Kur dikush më bën një pyetje që nuk dua t’u përgjigjem, unë gjithmonë them: “Pse më pyet?” Është dhunti.”