20 Gjërat që Gabojmë Shumë Duke Mos i Larë në Lavatriçe

A e dini se lavatriçja juaj mund t’ju ndihmojë edhe më shumë sesa mund ta imagjinoni? Për shembull, ju mund të lani në të perden e dushit, rrugicat prej gome, apo edhe një çantë lëkure.

Dhe këto nuk janë gjërat më të habitshme që mund të vendosni në lavatriçen tuaj pa i shkatërruar ato.

Ne kemi gjetur 20 artikuj që ju mund të ndaloni së lari me dorë.

Pajisjet sportive

© depositphotos © depositphotos

Pajisjet mbrojtëse gjithmonë bëhen pis dhe thithin djersën gjatë ushtrimeve, por shumë njerëz harrojnë ose thjesht nuk dinë t’i lajnë ato.

Mënyra më e lehtë është të përdorni një makinë larëse: vendosni veshje atletike në një qese rrjetë ose një këllëf jastëku, përdorni një detergjent të butë dhe zgjidhni mënyrën delikate të larjes. Ju gjithashtu mund të lani çantën tuaj të palestrës në makinën larëse.

Rrugicat e Yogas dhe të tualetit

© depositphotos © depositphotos

Disa rrugica prej gome gjithashtu kanë nevojë për pastrim të rregullt. Vetëm vendosni ato së bashku me disa peshqirë në makinën tuaj të larjes, zgjidhni mënyrën delikate dhe mos përdorni asnjë detergjent. Mos harroni se këto artikuj duhet të lahen vetëm me ujë të ftohtë.

Lodra pellushi dhe plastike

© depositphotos © depositphotos

Ekziston një sasi e madhe e baktereve në lodrat e preferuar të fëmijës suaj, kështu që është thelbësore për t’i larë ato. Së pari sigurohuni që lodra përmban fibra sintetike, pastaj vendoseni në një qese larëse, përdorni 2 herë më pak detergjent se zakonisht dhe zgjidhni mënyrën delikate.

Rregullat e njëjta mund të aplikohen edhe për lodrat plastike dhe silikoni.

Çantat e lëkurës dhe çantat e ripërdorshme të pazarit

© depositphotos © depositphotos

Gjithnjë e më shumë njerëz kanë filluar të bëhen më ekologjikë dhe zgjedhin qese ushqimore të ripërdorshme në vend të atyre plastike. Këto copa dhe çanta  mund të lahen në një makinë larëse: përdorni një detergjent të butë, mënyrën delikate dhe një temperaturë të butë.

Ju gjithashtu mund të ndiqni të njëjtat rregulla për të larë një çantë lëkure.

Perdet dhe sfungjerët e dushit

© depositphotos © depositphotos

Sfungjerët dhe perdet e dushit mund të lahen edhe në një makinë larëse. Për rezultate më të mira, vendosni të gjitha këto sende për t’i larë bashkë me disa peshqirë. Përdorni një sasi të vogël detergjenti dhe zgjidhni mënyrën standarde të larjes.

Shtretërit e kafshëve dhe rripat

© depositphotos © depositphotos

Para se t’i lani, pastrojeni shtratin e kafshës tuaj dhe vendosni lidhëset dhe qaforet e tyre në një këllëf jastëku. Për këto objekte, përdorni mënyrën standarde të larjes.

Çizmet prej leshi dhe atletet

© depositphotos © depositphotos

Çizmet Ugg mund të lahen në ujë të ftohtë duke përdorur mënyrën “delikate”. Para se t’i vendosni atletet tuaja në makinë larëse, hiqni papastërtitë dhe lidhëset dhe vendosni ato në një qese rrjetë.

Për një efekt më të mirë, lani atletet së bashku me disa peshqirë në ujë të ftohtë duke përdorur mënyrën delikate.

Kapele bejsbolli dhe aksesorë flokësh

© depositphotos © depositphotos

Ju duhet t’i lani këto artikuj në ujë të ftohtë duke përdorur mënyrën delikate dhe një qese rrjetë. Ekziston një përjashtim nga ky rregull: mos e lani kapelën tuaj të bejsbollit në qoftë se streha e saj është bërë prej kartoni.

Jastëku i mouse-it dhe tastet e tastierës

© depositphotos © depositphotos

Tastet e tastierës mund të lahen në një qese të veçantë ose në një këllëf jastëku. Përveç kësaj, mos harroni të lani jastëkun e mouse-it tuaj – kjo është një nga gjërat më të papastra në shtëpinë tuaj. Zgjidhni mënyrën delikate dhe ujë të ngrohtë dhe pastaj lërini atë të thahen në ajër të pastër.

Pajisjet e kuzhinës

© depositphotos © depositphotos

Nëse dorezat tuaja të kuzhinës nuk janë aq të yndyrshme, ju mund t’i lani ato ose së bashku me rroba të tjera ose veç e veç në ujë të ngrohtë me disa peshqirë.

A keni provuar ndonjëherë të lani ndonjë nga këto artikuj në një makinë larëse? A ju pëlqyen rezultatet?