24 Rregulla të Pashkruara që Njerëzit me “Mend në Kokë” nuk i Shkelin Kurrë!

© House M.D. / Bad Hat Harry Productions

A e pyesni veten se si njerëzit mund të shikojnë një video në autobus pa kufje? Apo, a doni që kolegët tuaj të ndalojnë së ngrohuri peshk me erë në mikrovalën e zyrës?

Nëse të gjithë do t’i vini re këto gjëra të vogla, do të ishte shumë më e lehtë për të komunikuar me njerëzit. Për shembull, një përdorues Reddit ka postuar pyetjen: “Çfarë është një “rregull i pashkruar” që mendoni se të gjithë duhet ta dinë dhe ta ndjekin?”

Dhe ka përgjigje të mjaftueshme për të bërë një libër të tërë!

Ne pamë me qindra përgjigje dhe u mrekulluam nga disa prej tyre dhe kështu bëmë një përmbledhje të më të njohurave. Ndoshta tashmë ju i ndiqni disa prej tyre!

 • Mos shfletoni majtas ose djathtas nëse dikush ju tregon një foto në telefonin e tyre.
 • Mos propozoni në dasmën e dikujt tjetër.
 • Nëse po e huazoni diçka për herë të tretë, keni nevojë për të tuajën.
 • Nëse duhet të anulosh takimin me një mik, duhet të jetë përgjegjësia juaj të ricaktoni takimin.
 • Mos e ngrohni peshkun në kafene të zyrës.
© shadimusa / Reddit
 • Mos theksoni mangësitë në pamjen fizike të dikujt.
 • Mos i lejoni miqtë tuaj të pijnë dhe të ngasin makinën. Thirrni një taksi për ta. Bëjeni këtë edhe për njerëzit e tjerë.
 • Mos i pyesni, “A prisni vajzë apo djalë?” Femrat që i njihni pothuajse fare. Ato mund të mos jenë as shtatzënë.
 • Mos e lini karrocën tuaj në mes të një dyqani ushqimore.
© WellDressedDoge / Imgur
 • Nëse do të dëgjoni muzikë, video ose ndonjë gjë tjetër në telefon që është me zë dhe nuk është një telefonatë, prisni derisa të ktheheni në shtëpi ose blini një palë kufje.
 • Kur jeni duke ngarë makinën makinë mos u tregoni të sjellshëm, tregohuni të parashikueshëm. Njerëzit, duke u treguar të sjellshëm çojnë në një barrë të aksidentesh.
 • Jini të sjellshëm me të huajt, sepse bota është një vend mizor dhe nuk e dini se çfarë kanë kaluar të tjerët.
 • Nëse dikush ju bën një pyetje, mbarojeni atë duke thënë, “po ju?”
 • Jepuni njerëzve hapësirën e tyre personale. Jo gjithkush dëshiron të shtrëngoje një të huaj.
© Ostapio / Pikabu
 • Mos kërkoni diçka nëse personi ka vetëm një të tillë (gomë, cigare, një copë tortë, etj).
 • Nëse dikush bën diçka që i bën ata të lumtur, ju jep besim dhe nuk i lëndon ata ose askënd tjetër (këtu përfshihen dhe kafshët), atëherë lërini ato të bëjnë gjënë e tyre. Le të jenë të lumtur.
 • A duhet ta them këtë? Duhet ta them këtë tani? A duhet të jem unë ai/ajo që duhet ta thotë këtë? Nëse jeni i përgjigjur me, “po” të gjitha këtyre pyetjeve, thojeni atë çfarë keni.
 • Ka dy persona në jetën tuaj që ju kurrë, në asnjë rrethanë, nuk duhet t’i gënjeni. Mjeku juaj dhe avokati juaj.
 • Blejeni një pajisje para se të keni nevojë për pajisjen.
 • Mos i thoni një gruaje pa makijazh se ajo duket e lodhur ose e sëmurë.
 • Nëse nuk të kam kërkuar këshilla, mos u habit nëse nuk i marr seriozisht.
 • Vaksinohuni.

Cilat janë disa rregulla të tjera të pashkruara që mendoni se duhet të bëhen ligje?Shpërndani përgjigjet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë.