35 Faqe që e Bëjnë Kohën Tuaj të Shpenzuar në Internet Produktive

©shutterstock

A e keni gjetur ndonjëherë veten duke shfletuar internetin pa kuptim dhe duke mos arritur të gjeni ndonjë gjë të dobishme për veten tuaj? Ne kemi një lajm të mirë për ju.

Ne kemi gjetur një mori faqesh në internet që do t’ju ndihmojnë të punoni në mënyrë më produktive, të nxitni trurin tuaj, të lehtësoni stresin, të gjeni një film të mirë dhe ta bëni jetën tuaj më të mirë në përgjithësi.

Për studimet, punën dhe trurin tuaj

© pxhere
 • Coursera – Kurse falas online në shumë gjuhë nga mësuesit dhe universitetet më të mira në botë.
 • Future Learn – Kurse në internet në një gamë të larmishme lëndësh nga 2 deri në 10 javë. Ju mund të mësoni duke shikuar video, duke dëgjuar audio dhe duke lexuar artikuj.
 • LingvoLive – Fjalori më i hollësishëm i fjalëve të huaja që përfshin shumë shembuj, fraza dhe shprehje me cilësi të lartë.
 • Brain.fm – Muzikë që do t’ju ndihmojë të përqendroheni. Uebfaqja përdor frekuenca të veçanta të zërit që ju lejojnë të përqendroheni, të lodheni më pak dhe të qëndroni të përqendruar.
 • Noisli – Tinguj relaksues me cilësi të lartë që mund t’i përzieni së bashku për të krijuar një atmosferë të rehatshme për veten tuaj. Thjesht përdorni kufje dhe mbylli sytë.
 • Wikium – Trajnim për kujtesën, vëmendjen dhe të menduarit. Ju mund të ndiqni një program individual bazuar në nevojat dhe preferencat tuaja.
 • Luminosity – Një faqe në internet e shkëlqyeshme për trajnimin e kujtesës, vëmendjes dhe mendimit tuaj përmes lojës.
 • NeuroNation – Një tjetër faqe në internet që përdor qasje të ndryshme për zhvillimin e trurit dhe rritjen e kujtesës. Ju madje mund të krijoni një program individual trajnimi.
 • Wikiwand – Është më e mirë se Wikipedia!

Për udhëtime

© depositphotos
 • Love Volunteers – Një nga faqet më të mira në internet nëse doni të jeni udhëtar dhe vullnetar.
 • Nomadlist – Një nga statistikat më të hollësishme të qytetit. Thjesht zgjidhni një qytet dhe analizoni kostot e jetesës, transportin, cilësinë e internetit dhe shumë parametra të tjerë themelorë.
 • Roadtrippers – Për ata që vendosin të eksplorojnë botën (ose nëse planifikoni një udhëtim të gjatë). Planifikimi i rrugës, kostot e akomodimit, darkat, pikat e karburantit dhe shumë lajme të tjera të dobishme.
 • Momondo – Disa njerëz e dinë që përveç biletave të lira, kjo faqe në internet mund t’ju ofrojë çdo lloj informacioni si është koha më e mirë për të vizituar një qytet të caktuar, kur koha është më e këndshme dhe ku duhet të filloni udhëtimin tuaj. Nëse nuk dini nga të filloni, Momondo do t’ju tregojë destinacionet dhe çmimet më të mira.
 • Skyscanner – Këtu mund të gjeni oferta tërheqëse për biletat e avionit.

Maps.me – Hartat më të mira që funksionojnë pa lidhje interneti. Ju gjithashtu mund të vendosni destinacionet tuaja që duhet të shikoni në Maps.me.

 • Trivago, Booking – Uebfaqet më të besueshme për rezervimin e hoteleve.
 • TripAdvisor – Një faqe në internet që ofron shumë informacione për vendet që ia vlen të vizitohen kur udhëtoni jashtë vendit. Çdo vendndodhje ka vlerësimin e vet dhe reagimet e vizitorëve.
 • Sublet – Një faqe në internet me një gamë të gjerë të apartamenteve në dispozicion për qira. Është shumë e dobishme, veçanërisht nëse planifikoni të qëndroni vetëm për disa netë në qytet.

Për tekste, fotografi dhe prezantime

© depositphotos
 • Telegra.ph –Mënyra më e shpejtë për të shkruar një postim në blog.
 • FineReader, OCR Online – Njeh tekstin në fotografi dhe i kthen ato në një format të redaktueshëm.
 • Grammarly – Një nga faqet e internetit më të mirë që gjen gabime gramatikore dhe drejtshkrimore në çdo tekst.
 • Fotor – Përdoreni këtë shpejt dhe me lehtësi duke përdorur redaktuesin e fotografive për të bërë një kolazh, për të rregulluar ndriçimin, ngjyrën ose prerë një imazh.
 • Prezi – Një faqe në internet për të bërë prezantime 3D interesante që do ta bëjnë punën tuaj shumë të paharrueshme.
 • flv2mp3 – Këtu mund të shndërroni një video YouTube në një skedar MP3 dhe ta dëgjoni atë në smartphone (kjo është e përshtatshme për leksione dhe klasa master).

Për hobi dhe kohën e lirë

© depositphotos
 • Tunefind – Kërkoni muzikë nga seri televizive dhe filma. Zgjidhni një episod, shikoni dhe dëgjoni listën e tij të ndjekur.
 • Checkli – Kjo faqe në internet është e mbushur me lista të ndryshme kontrolli. Thjesht gjeni atë që ju përshtatet, printojeni dhe vendoseni në frigoriferin tuaj.
 • Getpocket dhe Instapaper – Dy faqe të mira interneti që ju ndihmojnë të ruani artikuj interesantë për lexime të mëtejshme.
 • Midomi – Emrin e një kënge mund ta gjesh vetëm duke e kënduar ose duke e mërmëritur.
 • Snapguide – Mijëra udhëzues që ju ndihmojnë të krijoni gjëra me duart tuaja.
 • Narro – Kthen çdo tekst në një podcast audio.
 • Foodily – Ju mund të gjeni pothuajse çdo recetë këtu.
 • Firetalks – Këtu mund të filloni një bisedë anonime të disponueshme për njerëzit e tjerë vetëm nëse u jepni atyre një lidhje ose një fjalëkalim.