5 Arsye Pse Duhet të Ndalojmë Përdorimin e Smartfonëve në Tualet

©depositphotos

Shumë prej nesh janë të varur nga telefonat inteligjentë, sipas një sondazhi të fundit, dhe kjo mund të mos jetë aq e padëmshme sa tingëllon. Nëse jeni dikush që thjesht nuk mund të shkojë në banjë pa telefonin tuaj me vete, ka disa rreziqe që duhet të merrni parasysh.

Jo vetëm që mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tonë, por gjithashtu ndikon në mendjet tona dhe në atë se sa mirë punojmë.

Meqenëse ne kujdesemi për shëndetin tuaj ne kemi bërë një listë të pikave kryesore të hulumtimit në lidhje me përdorimin e smartphone-it tuaj ndërsa jeni në tualet.

Mund të përhapë shumë baktere të dëmshme.

©Depositphotos.com

Një studim i fundit tregon se telefonat janë më të papastër sesa vetë ulësja e tualetit, një fakt goxha i neveritshëm.

Telefonat celularë u gjet se janë të mbuluar me E. coli gjatë një studimi të fëmijëve të shkollës së mesme. Kjo bakterie e dëmshme është e lidhur me probleme të zorrëve siç është helmimi nga ushqimi, por kjo nuk është e vetmja bakterie e dëmshme që mund të merrni në banjë.

Kjo mund të rrisë mundësinë për hemorroide.

©Depositphotos.com

Kjo ka të ngjarë të ndodhë për shkak të kohës së kaluar në tualet, kur ushtrohet presion mbi organet tona, të cilat nuk mbështeten mbi mbajtësen e tualetit.

Megjithëse nevojiten më shumë kërkime për të verifikuar këtë lidhje, rastet e hemorroideve janë rritur që nga prezantimi i telefonave inteligjentë. Prandaj, ndërsa përhumbja në telefonat tanë në tualet mund të jetë relaksuese disa herë, mund të jetë duke shkaktuar disa probleme të pakëndshme shëndetësore.

Mund të kufizojë aftësinë tonë të të menduarit.

Telefonat celularë në të vërtetë na ndërpresin përqendrimin dhe të menduarit, duke kufizuar aftësinë tonë për të punuar në një problem, edhe kur nuk po i përdorim ose janë të fikur.

Prandaj, koha pa shpërqendrimin e telefonit është thelbësore për mendjen tonë, dhe fikja e tij dhe kalimi i kohës vetëm nganjëherë është pikërisht ajo që na duhet. Kjo do të thotë që marrja e telefonave tanë në banjë na heq nga pushimet e çmuara që u duhen mendjeve.

Mund të shkaktojë mosfunksionim të bazamentit të legenit.

©Depositphotos.com

Kalimi i kohës së zgjatur në tualet ndërsa shpërqendrohemi në telefonat tanë mund të nënkuptojë probleme për muskujt. Në veçanti, organet tona si zorra, fshikëza dhe vagina mund të rrëshqasin sepse muskujt e dyshemesë së legenit nuk janë më aq të fortë sa t’i mbështesin ato.

Kjo është pjesërisht për shkak të sjelljes sonë ndërsa jemi ulur në tualet, veçanërisht nëse jemi përkulur mbi qelizat tona për një kohë të gjatë.

Kjo rrit mbështetjen tuaj në telefonin tuaj.

©Depositphotos.com

Ndërsa telefonat inteligjentë na lidhin me botën si asgjë tjetër, ata janë gjithashtu shumë ndikues pasi mund të behemi të varur. Në fakt, 1 në 10 persona të brezit të mijëvjeçarit në të vërtetë do të preferonin të humbnin një gisht sesa telefonin e tyre. Kjo padyshim që nuk është një shenjë e mirë pasi tregon se ne kemi filluar të varemi nga nërrethina jonë.