5 Hapa të Thjeshtë për ta Pastruar Dollapin Siç Duhet

Sapo filloni të blini gjithnjë e më shumë rroba, është e zakonshme të harroni disa nga më të vjetrat.

Dhe edhe pse pastrimi ndonjëherë mund të duket si një detyrë e frikshme – rezultati përfundimtar ia vlen gjithmonë.

Na lejoni të ju udhëzojmë me një qasje hap pas hapi se si të pastroni dollapin tuaj.

Çfarë do t’ju duhet

  • Disa kosha ose kuti
  • Fshesë me korrent
  • Një leckë me mikrofibër
  • Një pastrues për të gjitha qëllimet
  • Një qese plehrash

Hapi 1: Hiqni gjithçka nga dollapi.

Nxirrni çdo send nga dollapi juaj dhe vendoseni në një sipërfaqe të madhe si tavolinë, dysheme ose shtrat.

Hapi 2: Pastroni me fshesë dhe me korrent.

Përpara se të vendosni diçka përsëri në dollap, merrni fshesë me korrent, leckë mikrofibër dhe pastrues të gjithanshëm për të pastruar çdo sipërfaqe me spërkatje dhe për t’i dhënë dollapit një fshesë me korrent të mirë. Ndërsa jeni këtu, mund të hidhni gjithashtu çdo mbeturinë që gjeni.

Hapi 3: Mbani, hidhni ose dhuroni.

Ky hap është vendi ku do të shpenzoni më shumë kohë, pasi duhet të kaloni nëpër secilën pjesë të veshjes që mbani në dollap dhe të vendosni se çfarë doni të bëni me të. Si rregull i përgjithshëm, përpiquni të mbani mend se kur ishte hera e fundit që keni veshur atë pjesë të veçantë të veshjes – nëse ka qenë më shumë se 6 muaj më parë, lëreni të shkojë. Nëse ishte një dhuratë, por nuk e vishni kurrë, duhet të shkojë gjithashtu.

Gjithashtu, përdorni këtë kohë për të zgjedhur se cilat varëse do të mbani apo jo.

Hapi 4: Organizoni.

Pasi të keni kaluar të gjithë procesin e vendosjes së asaj që po mbani, hedhni ose dhuroni – vazhdoni dhe vendosni të gjitha pjesët e veshjeve që po mbani përsëri në dollap!