7 Gjëra të Përditshme që po i Prishin Flokët Tuaj

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Duket se kostoja e shampove nuk ka më rëndësi. Nëse doni të kuptoni pse gjendja e flokëve tuaj është e dobët, merrni parasysh se si i trajtoni ata në përgjithësi.

Edhe një elastik i papërshtatshëm ose zakoni i mbështjelljes së flokëve me një peshqir mund t’i dëmtojë sistematikisht dhe në fund të fundit të shkaktojë dëme serioze.

Madje mund të mos i vërejmë këto gabime, por shumë prej tyre kanë pasoja afatgjata.

Ne gjithashtu priremi të bëjmë gabime, kështu që vendosëm të zhytemi pak më thellë në temë në mënyrë që të kuptojmë se cilat zakone janë të dëmshme për flokët tanë.

Vishni materiale prej leshi

Një pallto leshi na mban ngrohtë në mot të ftohtë, por ky material gjithashtu dëmton flokët tanë: grumbullon energji elektrike statike, flokët ngjiten dhe kjo çon në dëmtime. Kur flokët lagen në shi, ata bëhen edhe më të brishtë.

A hani ton?

Megjithëse tuna është shumë ushqyese dhe siguron një burim të shkëlqyeshëm të mikroelementëve të ndryshëm, ai gjithashtu përmban nivele të larta të merkurit. Ky metal i rëndë toksik mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore, prandaj ekspertët mjekësorë rekomandojnë të hani ushqime që e përmbajnë atë në mënyrë të moderuar. Merkuri gjithashtu mund të shkaktojë humbje të papritur të flokëve, sipas studimit.

I thani flokët me tharëse flokësh ose peshqir

Shumica prej nesh përdorin një peshqir rreth kokës pas dushit, por peshqirët e pambukut mund të dëmtojnë flokët dhe t’i bëjnë ata të brishtë. Për shkak se peshqiri është më i trashë dhe më i thatë se flokët, kutikulat e flokëve mund të ngrihen lart, gjë e cila nga ana tjetër ndonjëherë mund të çojë në maje të ndara.

Përdorimi i rregullt i një tharëse flokësh mund të shkaktojë flokë të brishtë. Për t’i tharë siç duhet me tharëse flokësh, mbajeni rreth 15 cm larg flokëve.

Ju mbani në flokë elastikë

Frizurat e kthyera fort, të tilla si një bisht ose të mbledhura, mund të dëmtojnë flokët tuaj. Elastika e dredhur do të shtypë flokët, e cila përfundimisht mund të çojë në këputje. Nëse ju pëlqen të tërhiqni flokët në një bisht, përdorni pajisje të mbuluara me pëlhurë ose lidhëse flokësh në formë spirale.

Ju vendosni zbutës në rrënjë

Zbutësi është thelbësor për të mbajtur flokët tuaj të butë dhe të krehura mirë. Nëse e përdorni gabimisht, flokët tuaj do të duken të zakonshëm. Nëse aplikohet në rrënjë, ai rëndon flokët dhe i bën ato të duken të yndyrshme. Për t’i mbajtur flokët tuaj të butë dhe me shkëlqim, vendosni zbutës flokësh vetëm në gjatësitë dhe skajet.

Ju përdorni shampo të thatë shumë shpesh

Shampoja e thatë është mënyra më e mirë për të rifreskuar flokët kur nuk keni kohë për t’i larë ato. Por përdorimi i saj shumë shpesh mund të shkaktojë kruarje të kokës dhe lëkurë të thatë. Një lëkurë e kokës jo e shëndetshme, nga ana tjetër, çon në humbje të flokëve dhe ndërhyn në rritjen e atyre të reja. Kështu, shampoja e thatë në shumicën e rasteve çon më shumë në zbokth, sesa thjesht në pastrimin e flokëve.

Ju mbani syze dielli për të mbajtur flokët

Mbajtja e syzeve të diellit në këtë mënyrë ju ndihmon të shmangni humbjen e tyre. Por nëse e bëni rregullisht, flokët tuaj mund të bëhen më të hollë. Syzet e ngushta të syve mund të pengojnë rrjedhjen e gjakut në lëkurën e kokës, gjë që mund të ngadalësojë rritjen e flokëve. Nëse jeni alergjik ndaj metaleve, syzet me kornizë metali mund të dëmtojnë flokët tuaj.