7 Gjëra që Duhet t’i Diskutoni me Partnerin Përpara se të Jetoni Sëbashku

Të vendosni për të jetuar me njeriun e zemres është një fazë e re emocionuese e jetës tuaj dhe është një hap i madh që madje mund të forcojë shëndetin tuaj emocional.

Por a jeni të përgatitur për të? Ekzistojnë disa aspekte të rëndësishme që duhet të merren në konsideratë nëse dëshironi ta bëni lëvizjen të suksesshme dhe të qëndrueshme.

Ne besojmë në marrëdhëniet romantike dhe duam të sigurohemi që të jetesa së bashku si çift të jetë një përvojë e këndshme për ju. Këtu janë disa tema që duhet të diskutoni me njëri-tjetrin përpara se të paketoni çantat.

Pritshmëritë afatgjata

Para se të lëvizni për të jetuar së bashku, duhet të bisedoni me partnerin tuaj për planet tuaja afatgjata për të parë nëse jeni në të njëjtën faqe me njëri-tjetrin.

Edhe nëse mendoni se është pak herët për këtë, është thelbësore të dini se çfarë dëshironi dhe prisni të dy nga marrëdhënia juaj për të shmangur problemet e mëvonshme. Me fjalë të tjera, duhet t’i bëni vetes pyetje në lidhje me një qëllim më të madh, siç është planifikimi për t’u martuar ose eventualisht për të pasur fëmijë.

Paratë

© Pretty Woman / Touchstone Pictures

Financat janë një nga çështjet më të rëndësishme për të diskutuar përpara se të ndani një fole. Megjithëse mund të duket si një bisedë delikate, “biseda e parave” duhet të ndodhë paraprakisht në mënyrë që të shmangni fusha të mëdha mosmarrëveshjeje dhe argumente të zakonshme që mund të çojnë në një zemër të thyer dhe të falimentuar.

Është thelbësore të dini se si secili prej jush mendon për paranë në sensin e të qënit “shpenzues” ose “kursimtar” dhe gjithashtu të vendosni se si të ndani qiranë, faturat dhe shpenzimet e përbashkëta si sendet ushqimore dhe nevoja të tjera shtëpiake.

Përgjegjësitë e familjes

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Jeong Hyocheon (@poetic.persona) in data:

Në qoftë se asnjëri nga ju nuk është një mjeshtër guzhine apo pasionant i pastërtisë, ju mund të dëshironi të bisedoni për një moment në lidhje me ndarjen e përgjegjësive të përditshme.

Mundohuni të krijoni një listë të detyrave dhe të bini dakort se cilat do të jenë rolet tuaja shtëpiake. Diskutoni se kush do të gatuajë, kush do të lajë pjatat, kush do të pastrojë shtëpinë dhe kush do të kujdeset për blerjet ushqimore.

Këto mund të tingëllojnë si çështje pa kuptim për t’u kushtruar kaq vëmendje, por këto aktivitete kërkojnë shumë kohë dhe energji dhe në planin afatgjatë, ato mund të bëhen një arsye argumentimesh nëse është vetm një person ai që i kryen ato.

Kafshët shtëpiake

© Marley & Me / 20th Century Fox

Të paturit një bisedë në lidhje me shtimin e një shoku të mbuluar me gëzof është gjithashtu e rëndësishme . Ju duhet të dini preferencat e partnerit tuaj përpara se të merrni papritur një kafshë shtëpiake.

Ndoshta ju jeni një lloj personi që jeni rritur me një mace ose qen dhe të zbuloni më vonë se nuk do të mund të merrni përsëri një kafshë shtëpiake mund të jetë shumë zhgënjyese për ju. Madje mund të bëhet një ndërprerës i marrëveshjeve në marrëdhënie.

Nëse të dy jeni adhurues të kafshëve, atëherë kombinimi juaj është një zgjedhje e bërë nga parajsa, por mos harroni se duhet të bëni akoma pyetje si: “Kush do ta shëtisë qenin?” Ose “Kush do ta ushqejë macen?” Ose “A lejohen kafshët shtëpiake në shtrat? ”

Vizitorët

© New Girl / Fox Broadcasting Co.

Të shkosh të jetosh me personin që do gjithashtu do të thotë të shijosh bashkimin e grupeve të miqve, por të kesh mbledhje në shtëpi varet nga sa miqësorë ndaj vizitorëve jeni ju të dy.

Mund të duhen disa bisedime dhe kompromentime për kohën kur priten mysafirë sepse shtëpia tani është një hapësirë e përbashkët dhe ju duhet të merrni parasysh preferencat e njëri-tjetrit.

Sipas personaliteteve dhe zakoneve të jetesës së njëri-tjetrit, duhet të vendosni nëse miqtë dhe familja janë gjithmonë të mirëpritur ose nëse kjo kërkon disa planifikime më përpara.

Gjumi

© New Girl / Fox Broadcasting Co.

Fjetja së bashku është një nga gjërat më të mira që mund të bëni me partnerin tuaj për shkak të efekteve pozitive që mund të ketë në marrëdhënien tuaj. Gjumi i natës pranë të dashurit tuaj sjell afërsi emocionale, siguri dhe mirëqenie. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të ndani preferencat tuaja të gjumit me gjysmën tuaj të zemrës .

Duke ditur që nga fillimi nëse po e ndani shtratin tuaj me një person që zgjohet herët ose një buf natë, nëse ata janë një adhurues i temperaturave të ftohta të natës, ose nëse duhet të flenë me dritën ndezur, do t’ju ndihmojë të merrni disa masa të hershme dhe e bëjnë marrëdhënien të funksionojë.

Zakonet e çuditshme ose bezdisëse

© The King of Queens / CBS Productions

Ai mund të ketë shumë imagjinatë për gjetjen e vendeve të reja për të lënë çorapët e tij çdo ditë. Ajo mund të shijojë një bisedë në mëngjes me bimët e saj ose të kalojë kohë në tualet me macen në prehër.

Të gjithë kemi disa zakone të çuditshme që janë thjesht pjesë e personalitetit tonë dhe nuk janë asgjë për t’u shqetësuar.

Jetesa së bashku përfshin rregullin dhe kompromisin, por do të ishte më mirë t’i ndanit këto “vese” me partnerin tuaj përpara se ta bëni këtë hap, në mënyrë që të dini se çfarë të prisni prej tyre.

Cilat tema të tjera duhet të diskutohen me një partner përpara se të jetoni së bashku? Cilin e konsideroni si më të rëndësishmin? Ju lutemi ndani idetë tuaja me ne më poshtë!