7 Sjellje të Përditshme që Zbulojnë të Fshehtat e Personalitetit Tuaj

Çdo person ka preferencat dhe zakonet e përditshme. Ne rrallë mendojmë pse njerëzit kanë zakone të tilla.

Ne jemi mësuar t’i shohim ato si veprime shumë të zakonshme, ndërsa shkencëtarët pohojnë se zakonet tona (që mund të duken mjaft të rastësishme) mund të tregojnë shumë për anë të personaliteteve tona që përpiqemi t’i mbajmë të fshehura.

Ne kemi përgatitur një listë me 7 zakone të përditshme dhe kemi gjetur se cilat nga sekretet tona mund të zbulojnë ata. Në fund të artikullit, ka një bonus shumë interesant që do t’ju ndihmojë të bëni dallimin midis njerëzve të rremë dhe njerëzve të vërtetë.

Ushqimi organik

Njerëzit të cilët nuk hanë ushqime të dëmshëme dhe zgjedhin ushqim me cilësi të lartë pa hormone dhe pesticide janë më të prirur për të gjykuar njerëzit e tjerë. Ata zakonisht janë më pak altruistë dhe shumë subjektivë ndaj të tjerëve.

Autori kryesor i hulumtimit i shpjegon rezultatet në këtë mënyrë: “Njerëzit mendojnë se kanë bërë një gjë të mirë dhe tani kanë të drejtë të jenë jo etike në të ardhmen.

Mund të krahasohet me vizitën në palestër, pasi kanë udhëtuar disa milje, mendojnë se tani mund të hanë çokollata. “

E njëjta gjë vlen edhe për njerëzit që hanë ushqim organik. Ata japin vetes disa pikë të cilat ata mund t’i shpenzojnë më vonë në disa veprime jo etike.

Kabinat e nxirjes

© Friends/NBC

Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm për efektet negative të nxirjes me rreze dhe kjo çoi në një rënie në popullaritetin e tyre.

Megjithatë, ka ende njerëz që i vizitojnë rregullisht dhe shkencëtarët pohojnë se dëshira për t’u ngjyrosur nën rrezet artificiale të diellit tregon se njerëzit kanë varësi të tjera.

Për shembull, këta njerëz kanë 6 herë më shumë gjasa për t’u bërë alkoolikë dhe kanë 3 herë më shumë gjasa të vuajnë nga çrregullimi emocional sezonal.

Dushi i ftohtë

Shkencëtarët pohojnë se njerëzit shpesh e krijojnë ngrohtësinë emocionale duke ndryshuar temperaturën e ujit në dush. Për shembull, sa më shumë kohë që një person shpenzon në një dush të ngrohtë, aq më i/e vetmuar ndihet.

Po për ata që duan të bëjnë dushe të ftohta? Hulumtimet tregojnë se ata janë kokëfortë, egocentrik dhe nuk i pëlqejnë opinionet e të tjerëve. Njerëz të tillë mund të dëgjojnë këndvështrime të ndryshme, por ata kurrë nuk do të pajtohen me to.

Çantat e ripërdorshme për pazar

© Sex and the City 2/Warner Bros

Disa vjet më parë, qeset e pëlhurave të ripërdorshme erdhën në trend dhe disa njerëz ishin të lumtur për t’i zëvendësuar çanta plastike dhe letre me to.

Në këtë rast, ashtu si me tifozët e ushqimit organik, njerëzit mendonin të mblidhnin pikë për gjërat e mira që ata bëjnë, kështu që shpesh të blejnë ushqime jo të shëndetshme si patate të skuqura, çokollata, pije me gaz etj.

Autorët e studimit shpjegojnë se konsumatorët që blejnë qese prej pëlhure mendojnë se kjo i bën ata të kujdesen për mjedisin kështu që ata kanë të drejtën për të blerë diçka të shijshme por jo të shëndetshme.

E-mail-et

Kutia postare e një personi mund të tregojë shumë për personalitetin e tij/saj:

  • Njerëzit të cilët kurrë nuk i injorojnë letrat e reja (ata i klasifikojnë, fshijnë ose përgjigjen sapo i marrin), duan t’i mbajnë gjërat nën kontroll.
  • Nëse një person rrallë i fshin mesazhet pas leximit, kjo është një shenjë e përsosjes. Ky person ka nevojë për ndjenjën e sigurisë. Ata mbajnë gjithçka për çdo rast.
  • Njerëzit që i lënë e-mail-et palexuar dhe nuk i fshijnë ato janë më inteligjente, sepse ata e kuptojnë se leximi i tyre nuk do t’u japë atyre ndonjë gjë të dobishme kështu që ata zgjedhin të mos e humbasin kohën e tyre me to.

Pëlqimet në mediat sociale

Gjatë hulumtimit, shkencëtarët zbuluan se ju mund të përdorni pëlqimet në Facebook për të zbuluar gjininë e një personi, pikëpamjet politike, orientimin seksual, pikëpamjet fetare dhe nivelin e inteligjencës.

Studimi u krye për të përmirësuar metodat e shitjes së mallrave të ndryshme, por studiuesit zbuluan gjithashtu se pëlqimet janë një formë e “slacktivizmit” dhe një shenjë e përtacisë.

Njerëzit mund të shprehin faktin se ata janë të shqetësuar për diçka me një klik. Ata kursejnë kohën e tyre dhe nuk bëjnë ndonjë përpjekje në të vërtetë .

Ushqim i hidhur

Çdo person e njeh dikë që i pëlqen kafja pa krem ose sheqer. Shkencëtarët pohojnë se njerëzit që duan ta pijnë kafen të pastër kanë më shumë gjasa të kenë disa çrregullime psikologjike, siç kanë vrasësit serialë.

Sipas rezultateve të studimit, shija për ushqimet e hidhura mund të jetë një shenjë se një person është një psikopat.

Në të njëjtën kohë, njerëzit që pëlqejnë birrën dhe pijet e tjera jo të ëmbla kanë më shumë gjasa të shfaqin tipare sadistike ose narcizmi – ata mund të jenë hipokritë, mendjemëdhenj dhe egoistë. Ata gjithashtu mund të gëzojnë kur njerëzit e tjerë vuajnë.

Bonus: si t’i dalloni njerëzit e rremë nga njerëzit e vërtetë:

Gjithkush dëshiron të jetë i suksesshëm – është e vështirë ta mohosh këtë. Por njerëzit e rremë nxitojnë t’u tregojnë të gjithëve për arritjet e tyre. Ata duan ta paraqesin veten në mënyrën më të mirë të mundshme.

Dhe njerëzit e vërtetë nuk kanë nevojë të dëshmojnë ndonjë gjë për askënd. Ata mund të ndjejnë përmbushje dhe lumturi pa u shfaqur dhe ata mund të jenë të lumtur për suksesin e njerëzve të tjerë.

A jeni dakord se zakonet janë shumë më tepër nga sa zakonisht mendojmë? Apo mendoni se shkencëtarët u japin këtyre shprehive shumë kuptim? Ndani mendimin tuaj në seksionin e komenteve më poshtë!