8 Gabime që Shumë Njerëz i Bëjnë Kur Veshin Xhinse

© Depositphotos.com

Në botën moderne, kufijtë janë fshirë praktikisht dhe ju mund të vishni gjithçka me gjithçka. Sidoqoftë, parimet themelore të kombinimit të ngjyrave, tekstileve dhe përmasave nuk janë anuluar ende. Prandaj, nëse doni të theksoni dinjitetin e pamjes suaj, këto rregulla duhet të merren parasysh.

Ne pamë disa nga gabimet më të zakonshme që bëhen kur zgjidhni rrobat për një veshje me xhinse dhe që shpesh e bëjnë pamjen jo shumë harmonike. Ju ftojmë t’i lexoni.

Xhinse të ngushta me një xhup të gjatë të ngushtë 

© colt_kiev.mail.ru / Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Në përgjithësi, nuk ka asgjë të keqe me këtë kombinim popullor, por vetëm për sa kohë që nuk po flasim për lloje të caktuara të pamjeve. Për shembull, një xhaketë e gjatë dhe e ngushtë mbi xhinse të ngushta jo vetëm që do të hajë belin, por gjithashtu do të theksojë më tej plotësinë e ijeve. Në të njëjtën kohë, një xhaketë e shkurtër dhe e ngushtë me të njëjtat xhinse, përkundrazi, do të bëjë një avantazh të pafavorshëm në zonën e shpatullave.

Çizme të larta

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Xhinse të ngushta të shoqëruara me çizme të larta të ngushta janë mbase një nga kombinimet më të njohura. Sidoqoftë, duhet të kihen parasysh disa nuanca. Së pari, lartësia është e ndryshme: çizmet që përfundojnë në zonën e pulpës mund të rëndojnë ijet dhe të shkurtojnë vizualisht çdo këmbë. Së dyti, nëse pulpat janë të plota, xhinset e futura brenda çizmeve të tilla do t’i bëjnë ato edhe më të plota.

Për të shmangur këto efekte, përpiquni të zgjidhni çizme deri në gju. Një tjetër mundësi është të zëvendësoni plotësisht këtë zgjedhje të njohur me çizme deri tek kyçi i këmbës, veçanërisht me një prerje në pjesën e përparme, nëse doni të zgjasni vizualisht këmbët tuaja.

Rrip me togëz të madhe

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Rripat me kopsa të mëdha hyjnë dhe dalin nga moda, por në kombinim me xhinse, një pajisje e tillë do të shkatërronte të gjithë veshjen tuaj. Nëse ju pëlqen një kombinim i ngjashm, është më mirë t’i jepni përparësi opsioneve më minimaliste që plotësojnë me delikatesë imazhin dhe të mos tërhiqni të gjithë vëmendjen tek vetja.

Aksesorë xhins

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Një sasi e madhe e xhinsit në imazh është një mbingarkesë e qartë. Është tjetër gjë të kombinosh xhinse dhe një xhaketë xhins, e cila është mjaft e pranueshme nga projektuesit (që nënshtrohen rregullave të caktuara). Dhe është komplet ndryshe të kombinoni me xhinse këpucë xhins, kapele, çanta dhe rripa. Nëse përpiqeni për harmoni në imazh, pajisje të tilla kombinohen më mirë me lloje të tjera të veshjeve.

Kapelë kaubojsh

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Një kapelë kaubojsh e shoqëruar me xhinse është një tjetër fajtor për pamjen e karikaturave. Nëse jeni adhurues i madh i kapelave dhe nuk doni ta braktisni plotësisht këtë pajisje në gardërobën tuaj, provoni të shikoni modele si fedora, trilby ose panama.

Xhinse të gjëra në fund me sandale

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Pavarësisht nga tundimi i madh për të përdorur këtë kombinim për shkak të lehtësisë së tij, nuk ia vlen ta bëni sepse xhinset do të zvarriten përgjatë tokës dhe do të prishen mjaft shpejt. Për më tepër, një model i tillë është krijuar për të zgjatur këmbët, dhe në mënyrë që të plotësojë këtë efekt, dhe jo ta eleminojë atë, është më mirë të vishni këpucë me takë për një pamje mbrëmjeje ose për një rast gjatë ditës.

Xhinse të zeza me një rrip kafe

© Depositphotos.com

Xhinset e zeza janë pa dyshim alternativa më e popullarizuar ndaj xhinseve tradicionale blu, por veshja e tyre ka rregulla. Pra, është e padëshirueshme të kombinohen xhinse të zeza me një rrip kafe. Çështja nuk është vetëm se kombinimi i këtyre ngjyrave nuk është shumë fitimprurës, por rregulla të tilla diktohen gjithashtu nga moda moderne, në të cilën mbizotëron pikturë njëngjyrëshe dhe rripi nuk duhet të bëhet një yll i imazhit, por një shtesë e maskuar.

Xhinse të prera me çizme deri tek kyçi i këmbës

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Problemi i xhinseve të prera në kombinim me çizmet e shkurtra është pothuajse i njëjtë, çizmet në mes të kyçit: shkelja e proporcioneve, për shkak të së cilës këmbët duken më të shkurtra.

Duke marrë parasysh që xhinset e prera janë në thelb veshje të verës, do të ishte e saktë të përmendim se çdo lloj këpuce verore kombinohet më mirë me to – nga atletet te sandalet. Nëse po flasim për  pranverë ose vjeshtë, atëherë do të ishte më mirë të vishni çizme të zgjatura tek kyçi i  këmbës ose çizme të larta. Dhe në mungesë të tyre, është më mirë t’u japësh përparësi xhinseve me gjatësi standarde, të cilat mund të futen ose të vendosen mbi këpucë.

Si përfundim, ne duam të vërejmë se moda është një gjë e ndryshueshme, dhe më e rëndësishmja, është mjaft individuale, që do të thotë se të gjitha këto nuk janë aq shumë rregulla të detyrueshme sa këshillat dhe vëzhgimet. Prandaj, mos harroni të përqendroheni në ndjenjën tuaj të bukurisë dhe të vishni atë që ju pëlqen.