8 Gjërat Për të Cilat na ka Ikur Mosha, e që s’na Bëhet Vonë Çfarë Thonë të Tjerët

©shutterstock, ©shutterstock,

Shumica e grave janë të frikësuara nga mosha, por plakja ka avantazhet e veta.

Një grua amerikane, Michelle Combs, luftoi në mënyrë të dëshpëruar kundër shenjave të plakjes për një kohë shumë të gjatë si shumë të tjera si ajo, por kur ajo u bë 52 vjeçare ajo vendosi që të ndalonte së luftuari.

Sot, ajo është e bindur se stereotipet mund të shkatërrojnë cilësinë e jetës së një personi, por sa më të moshuar që bëhemi, aq më lehtë është t’i heqim qafe ato.

Në blogun e saj, Michelle shkroi se cilat parime ajo i largoi tërësisht nga jeta e saj në mënyrë që të bëhej më e lumtur.

Ne krijuam një listë të disa parimeve të tilla.

Të duroni dikë që nuk e pëlqeni.

© The Tonight Show Starring Jimmy Fallon/NBC/Broadway Video/Universal Television

“Unë nuk dua më ta mbaj gojën mbyllur kur shoh një padrejtësi. Ose e ndjej një të tillë. “

Michelle Combs është e sigurt se ne kurrë nuk duhet të heshtim kur shohim ose ndiejmë një padrejtësi. Ne jemi gjithmonë të gatshëm të flasim për dikë tjetër, por jo për vete.

Duhet të ndërtojmë kufijtë tanë psikologjikë. Është shumë e rëndësishme t’u tregoni njerëzve përreth që kurrë nuk duhet të trajtoheni në këtë mënyrë. Të flisni për atë që nuk ju pëlqen është hapi i parë për në drejtimin e duhur.

Shqetësimi se si dukeni në sytë e të tjerëve

“Burri im dhe unë hëngrëm mëngjes në një kafene të pasur këtë mëngjes, dhe mua më zuri paniku. Çfarë do të mendonin të gjithë këta njerëz për mua? Pastaj vendosa që mendimi i tyre për mua nuk do të ndryshojë mënyrën se si shijon proshuta dhe omëleta me avokado “.

Në një moshë të caktuar, ne arrijmë të kuptojmë se ne duhet ta pranojmë vetveten ashtu siç jemi. Veçoritë dhe dobësitë tona vetëm sa e plotësojnë jetën tonë. Gëzojeni jetën në çdo moshë!

Një grua pozitive me emrin Baddie Winkle që i pëlqen ngjyrat e ndritshme dhe veshjet e guximshme ia provon këtë të vërtetë të thjeshtë botës çdo ditë duke qenë vetja e saj autentike.

Justifikimet për shtëpinë e rrëmujshme

© HeathRobbinsPhotography/facebook

“A e dini pse shtëpia ime është e çrregullt? Sepse nuk më vjen ta pastroj tani. Gjithashtu, është e çrregullt, sepse unë jam e paorganizuar dhe pak e lirë “.

Natyrisht, nuk ka nevojë të arrijmë në ekstremitet, por nganjëherë mund ta falësh veten se ke një shtëpi të çrregullt. Pse? Sepse është shtëpia jote dhe nuk duhet t’i kërkosh falje askujt për të!

Të qenët të çrregullt nuk ka të bëjë fare me përtacinë shumicën e kohës. Ka disa arsye të cilat ndoshta as nuk i kuptoni. Për shembull, ju jeni të stresuar me punën dhe nuk keni kohë ose qëndrueshmëri për të pastruar shtëpinë tuaj.

Një gjë e tillë mund të ndodhë me këdo, dhe është absolutisht normale.

Kënaqësitë

“Unë nuk kam më asnjë kënaqësi fajtore. Unë vetëm kam kënaqësi të zakonshme. Unë nuk ndihem fajtore se pëlqej Lady Gaga-n. “

Ju nuk duhet të ndiheni fajtorë për mënyrën që ju kaloni kohën tuaj. Nuk ka rëndësi nëse doni të lexoni komike për fëmijët, të mblidhni kuti shkrepsesh ose të qani gjatë shikimit të një filmi romantik. Jeni vetvetja.

Një mjek i shquar, Richard Feynman një herë tha: “Ju nuk keni përgjegjësi për të jetuar atë që njerëzit e tjerë mendojnë se duhet të arrini. Unë nuk kam asnjë përgjegjësi që të jem si ata që presin që unë të jem. Është gabimi i tyre, jo dështimi im.”

Duke ndjekur këtë parim, ai bëri atë që ai donte të bënte dhe iu dha çmimi Nobel.

Veshja e rrobave të parehatshme.

“Hidhni çdo rrobë të parehatshme. Unë gjithashtu as që dua t’ia di nëse çorapet e mia janë njësoj. Do të ishte e mjaftueshme nëse ata përputhen pak a shumë.”

Një dëshirë për të nxjerrë në pah një palë këpucë me takë të lartë zakonisht është e lidhur me rininë tonë. Me moshën, bëhet e qartë se gjithçka që veshim nuk duhet të jetë vetëm e bukur por edhe e rehatshme.

Veshja e rrobave dhe këpucëve të rehatshme është një mënyrë për të respektuar veten dhe trupin tuaj. Veshjet tuaja janë një reflektim i personalitetit tuaj. Artikuj e veshur që ju përshtaten janë një shenjë e një gruaje të lumtur dhe harmonike.

Akumulimi i gjërave të panevojshme.

“Nuk mund ta shpreh se sa shumë më lodh kjo gjë. Pothuajse gjithçka që kemi nuk është e domosdoshme, zbavitëse ose e rehatshme. Në më pak se dy vjet djali ynë i vogël do të diplomohet dhe të fillojë kolegjin. Gjatë kësaj kohe, është qëllimi im që të lehtësojmë veten nga të paktën gjysma e gjërave që zotërojmë. Ndoshta me shume.”

Kur përpiqemi të heqim qafe sendet e panevojshme, të gjithë mendojmë: “Po sikur të më nevojitet më vonë?” Nëse nuk e dini përse keni nevojë për këtë gjë tani, vështirë se do të jetë e dobishme më vonë. Pastrimi ndihmon për të sjellë rregull në shtëpinë tuaj, mendimet dhe shpirtin.

Për të mësuar se si të jetoni me minimumin e gjërave për të cilat keni nevojë dhe për të përsosur organizimin e hapësirës, mund të lexoni librat e Mari Kondo: The Life-Changing Magic of Tidying Up, Spark Joy, dhe The Life-Changing Manga of Tidying Up.

Kaloni kohë të panevojshme me njerëz që nuk ju pëlqejnë.

“Disa vite më parë shkova në shkova në një drekë disa ditë në javë me një grup kolegësh, nuk më pëlqejnë ata, janë të ligë, zemërngushtë, dhe nuk ndajmë të njëjtat interesa. Një ditë i pashë ata, ndërsa po grindeshin rreth sportit apo politikës apo një projekti pune dhe mendova: “Çfarë po bëj këtu?”

Jeta jonë është shumë e shkurtër për ta shpenzuar atë me persona që na duken interesantë dhe të pakëndshëm. Është shumë më mirë të përqendroheni tek miqtë dhe familja juaj.

Një studim i kryer nga shkencëtarët e Harvardit tregoi se njerëzit që janë më të lumtur me marrëdhëniet e tyre kanë tendencë të jenë më të shëndetshme.

Të gjesh të mirën në çdo person që njeh.

© Sex and the City/ DarrenStarProductions/HBO Original Programming/Warner Bros.Television

“Njerëzit bëjnë zgjedhjet e tyre. Nëse ata vendosin të jenë të padurueshëm, atëherë le të jenë. Unë nuk ndihem më e detyruar të gjej diçka tërheqëse tek njerëz të tillë. Unë vetëm dua të largohem prej tyre sa më shpejt të jetë e mundur “.

Ju gjithmonë mund të gjeni ndonjë të mirë në një person kur e shihni më nga afër. Pyetja kryesore është, përse ju duhet kjo?

Ju duhet të pranoni faktin se ka të ashtuquajtur njerëz toksikë që duhet t’i shmangni si murtajën. Këta janë njerëzit që gjithmonë luajnë rolin e viktimës, të cilët nuk mund të falin, dhe janë pasivisht agresivë dhe egoistë dhe luajnë sipas rregullave të tyre.

Ballafaqimi me këto lloj njerëzish shkatërron humorin tonë, vjedh kohën dhe forcën tonë.

A jeni dakord me Michelle Combs? Cilat gjëra do të ndaloni së bëri me moshën? Na tregoni në komentet e mëposhtme.