8 Mesazhe të Rëndësishme që Bëhen me Duar që Secili Prej Nesh Duhet t’i Mësojë

©Depositphotos.com

Një shpëtim në rast urgjent mund të realizohet edhe thjesht duke përdorur duart tuaja, duke lënë një mesazh diskret në lidhje me tentativë keqbërjeje, ose duke përdorur gjeste kur përdorni makinën ose një biçikletën që mund t’ju ndihmojnë të shmangni një aksident.

Nuk ka dyshim se sinjalet e dorës mund të jenë një mjet i fuqishëm komunikimi. Në fakt, studimet kanë treguar se gjestet tona mund të pasqyrojnë mendimet tona, mund të ndihmojnë njerëzit e tjerë të na kuptojnë më mirë dhe madje mund të zëvendësojnë nevojën për të folur.

Për t’ju ndihmuar të përdorni këtë mjet shpesh të nënpërdorur, ne kemi zgjedhur sinjalet më të rëndësishme të dorës që mund t’ju ndihmojnë çdo ditë ose në rast urgjence.

Sinjal dore për ndihmë

© shutterstock.com

Nëse ndodh të jeni vetëm dhe keni nevojë për shpëtim, një gjest i thjeshtë me dorë mund t’ju kursejë pak kohë: tundni të dy krahët lart e poshtë. Në këtë mënyrë çdo helikopter ose aeroplan menjëherë do të dijë që keni nevojë për ndihmë. Nëse tundni vetëm një dorë, mund të ngatërrohet me një shenjë “përshëndetje”.

Sinjal dore për dhunën në familje

©Depositphotos.com

Ndonjëherë nuk është e mundur të dërgoni një mesazh verbal se po ndiheni të kërcënuar nga partneri juaj. Në këtë rast, thjesht mbani dorën lart me gishtin e madh të futur në pëllëmbë dhe më pas palosni gishtat poshtë. Këtë sinjal mund ta tregoni kur flisni me dikë personalisht ose përmes një thirrjeje video.

Sinjali i dorës për të ndaluar

©Depositphotos.com

Sinjali i dorës për të ndaluar është i rëndësishëm kur jeni duke vozitur një makinë ose jeni duke i dhënë një biçikletë në qytet. Kur filloni të ngadalësoni, nxirrni krahun pranë jush dhe ktheni dorën drejt tokës. Në këtë mënyrë, personi pas jush do të dijë që ju do të ndaleni dhe do të ngadalësojë gjithashtu.

Sinjali i dorës për t’u kthyer

©Depositphotos.com

Kjo këshillë është gjithashtu për shoferët dhe përdoruesit e biçikletave. Nëse dritat tuaja fiken, mund të tregoni gjithashtu se po ndryshoni korsi ose po ktheheni duke nxjerrë krahun. Nëse po ktheheni majtas, lini krahun drejt. Nëse jeni duke u kthyer djathtas, palosni krahun dhe drejtojeni dorën drejt qiellit.

Sinjal dore për t’u pajtuar

©Depositphotos.com

Nëse jeni duke biseduar me dikë përmes videos ose nëse jeni një mësues që jep mësim në internet, sinjali i dorës së marrëveshjes mund të jetë i dobishëm. Për të mos e ndërprerë atë që thotë tjetri, mjafton të pajtohesh duke nxjerrë gishtin tënd të vogël dhe gishtin e madh drejt personit që flet.

Sinjali i dorës në fjalime

©Depositphotos.com

Kur jepni një prezantim, ajo që bëni me duar është po aq e rëndësishme sa ajo që po thoni. Për të krijuar besim menjëherë dhe për ta lehtësuar audiencën tuaj, hapni duart me pëllëmbët lart. Ky gjest zakonisht ka një efekt pozitiv tek njerëzit.

Sinjal dore për të ndihmuar një person të shurdhër

©Depositphotos.com

Kur shihni dikë të humbur ose në ankth dhe ndodh që të jetë i shurdhër, mund të pyesni nëse personi ka nevojë për diçka duke bërë shenjën për “ndihmë”. Mbyllni dorën tuaj të majtë me gishtin tuaj të madh dhe të ngritur lart. Vendoseni atë mbi pëllëmbën tuaj të djathtë të shtrirë dhe ngrini të dy duart para gjoksit tuaj.

Sinjal dore në një intervistë pune

©Depositphotos.com

Ne duhet të paraqesim veten tonë më të mirë në një intervistë për punë, dhe kjo mund të jetë shumë stresuese. Për të ndihmuar në tregimin e epërsisë dhe besimit ndërsa dëgjoni intervistuesin tuaj, thjesht vendosni pëllëmbët tuaja përballë njëra-tjetrës, me majat e gishtërinjve që preken dhe drejtohen lart.

Bonus: Gjest dore për ankth

©Depositphotos.com

Ndjenja e ankthit mund t’ua prishë lehtë ditën. Por nëse keni një nxitim ankthi, përpiquni të mbyllni gishtat nga të dy duart dhe prekni majat e 2 gishtërinjve të mëdhenj. Ky është një gjest i dorës së yogës që njihet për gjetjen e qetësisë.