8 Shenja që Njerëzit po Ju Nënvlerësojnë

©Leszek Glasner/shutterstock

Nëse jepni gjithnjë 100% nga vetja qoftë në dashuri, miqësi ose punë, por e shihni veten duke marrë shumë më pak se sa meritoni vërtet, mund të jetë koha të rishikoni marrëdhëniet tuaja.

Ndjenja e të qenit i nënvlerësuar mund të çojë në stres dhe t’ju sjellë nërënie duke ndikuar negativisht në jetën tuaj të përditshme.

Ne kemi gjetur 8 shenja që do t’ju ndihmojnë të identifikoni nëse jeni duke u marrë si të mirëqenë nga të tjerët.

Ju ndieni nevojën për të vënë në pah cilësitë tuaja.

Kur njerëzit ndihen të pasigurt, ata priren të tregojnë cilësitë e tyre të mira në mënyrë që t’i kujtojnë vetes vlerën e tyre. Ndarja e historive ose përvojave tuaja me të tjerët i afron të tjerët me ju, e cila mund të jetë arsyeja pse ndjeni nevojën për të folur për veten tuaj.

Ju preferoni që dikush të ju thotë “Të dua” me veprime.

Nëse sa herë që dikush ju thotë se ju do, ju e gjeni veten duke dëshiruar që fjalët e tyre të përputhen me veprimet e tyre, ka shumë mundësi që ju të merren si të mirëqenë. Fjalët e tyre ju duken të zbrazëta dhe ju do të preferonit që në vend të kësaj të ndjeheni të kërkuar.

Ju bëjnë të ndiheni sikur qëllimet tuaja nuk janë aq të rëndësishme.

Nëse ëndrrat e partnerit tuaj janë gjithçka dhe tuajat rrallë kanë ndonjë rëndësi, nuk është një shenjë e mirë. Kjo zakonisht ndodh kur personi tjetër është i pasigurt ose kujdeset vetëm për veten e tyre. Ata kanë frikë se qëllimi juaj mund t’ju ndryshojë kështu që fillojnë të ju dekurajojnë për arsye egoiste.

Ekziston një hendek i madh midis asaj që jepni dhe asaj që merrni.

Bilanci i dhënies dhe marrjes nga të dy njerëzit në një marrëdhënie është ai që e bën atë më të fortë. Nëse thjesht po jepni dhe personi tjetër vazhdon të marrë, ka të ngjarë që ata të kenë ndaluar së vlerësuari gjërat që ju bëni për ta.

Në mungesë të kontaktit, ju ndiheni të trishtuar, por personi tjetër jo.

Që të mbahet e fortë, çdo lloj marrëdhënieje, duhet të ketë komunikim të dyanshëm. Nëse shpesh jeni të fantazuar ose të injoruar nga të dashurit tuaj, kjo do të thotë që ata nuk e vlerësojnë vërtet praninë tuaj në radhë të parë.

Të gjithë thjesht presin që t’i ndihmoni.

 

Kur ju jeni gjithmonë aty për njerëzit, ata fillojnë të supozojnë se do të jeni edhe në të ardhmen. Dhe kur përpiqesh të thuash jo, ata ju bëjnë të ndiheni si një egoist. Vendosja e kufijve që janë të qartë dhe bërja e njohur e vlerave tuaja është thelbësore.

Ditët tuaja të rëndësishme shpesh injorohen ose harrohen nga të tjerët.

Të gjithë janë të zënë në jetën e tyre individuale dhe ndonjëherë mund të harrojnë ditëlindjen, përvjetorin tuaj, etj. Sidoqoftë, nëse kjo është bërë një model i përsëritur dhe ju ndiheni sikur ju injorojnë me qëllim ose e bëjnë atë të tingëllojë sikur nuk është ndonjë gjë aq e madhe, ata patjetër që po ju japin më pak dashuri sesa meritoni.

Ju e gjeni veten duke i pasur zili njerëzit me marrëdhënie të mira.

Vlerësimi i ulët për veten dhe shikimi i të tjerëve me gjërat që nuk i keni është një recetë për xhelozi. Të ndjeheni ziliqar kur shihni njerëz të tjerë që trajtojnë partnerët e tyre me mirësi është normale kur nuk merrni as minimumin.