8 Shenja se Je Tërheqëse më Shumë Sesa Mendon

©shutterstock

Herë pas here të gjithë njerëzit janë të prirur për të dyshuar në lidhje me atraktivitetin e tyre. Në këto momente, ata fillojnë të kërkojnë mangësi tek vetja. Ndonjëherë kjo mund të jetë e dobishme sepse çon në vetë-zhvillim.

Por shumë shpesh vetëkritikimi konstruktiv mund të arrijë në një vetëvendosje shkatërruese që mund ta pengojë qasjen drejt një jete të lumtur dhe kuptimplotë.

Është për këta njerëz që po kalojnë nëpër këtë periudhë të vështirë të jetës, që kemi përgatitur këtë artikull.

Ne ju ofrojmë një mundësi për të mësuar disa nuanca delikate psikologjike në sjelljen tuaj që tregojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë ose indirekte se jeni më tërheqës sesa mendoni.

Njerëzit rrallë ju komplimentojnë.

© Depositphotos © Depositphotos

A mund të mbani mend një situatë kur ishit 100% vetëbesues dhe ishit të sigurt se të gjithë sytë do të ishin mbi ju, por, përfundimisht, vështirë se mund të keni marrë një kompliment të vetëm?

Është e qartë se pas kësaj situate një person automatikisht do të fillojë të ketë dyshime dhe të mendojë se diçka nuk shkon me të. Por, kjo situatë do të thotë krejt të kundërten – ju jeni e mrekullueshme.

Arsyeja është se njerëzit mendojnë se jeni të vetëdijshme se sa e mirë jeni dhe nuk keni nevojë për ndonjë kujtesë për këtë gjë.

Të tjerët mund të mendojnë madje se jeni të lodhur me gjithë vëmendjen që ju kushtohet. Pra, nëse ata që ju rethojnë nuk e përmendin mënyrën se si dukeni, kjo nuk do të thotë se ata ju konsiderojnë si jo tërheqëse.

Kur më në fund merrni një kompliment, kjo tingëllon apatike

© Depositphotos

Le të shqyrtojmë këtë problem nga ana tjetër: ju komplimetoheni rrallë dhe kur merrni lëvdata të shumëpritura, kjo nuk ju tingëllon si emocionuese.

Gratë zakonisht ofendohen nga kjo metodë e përshëndetjes sepse mendojnë se këto fjalë janë të pasinqerta. Por në fakt, ato duhet të jenë të lumtura, sepse një person që i komplimenton ata në këtë mënyrë e merr atraktivitetin e tyre si të mirëqenë dhe i duket e pakuptimtë që t’i kushtojë shumë vëmendje kësaj.

Të huajt shpesh përpiqen të bëjnë kontakt me sy me ju

© Depositphotos © Depositphotos

Është shumë e thjeshtë – një shikim drejt jush që përfundon me një buzëqeshje të vogël është një sinjal miqësor.

Një vështrim i gjatë direkt në sytë tuaj (natyrisht, edhe me një buzëqeshje, por jo serioze) përcjell emocione të forta dhe do të thotë se kjo është një përpjekje e dukshme për të krijuar kontakt.

Ekziston edhe opsioni i tretë – nëse personi vazhdon t’ju shikojë për një kohë edhe pasi t’i keni vënë re dhe vazhdojnë t’ju shikojnë edhe kur u largoheni nga pamja, atëherë është një shenjë e dukshme që ata kanë një interes të madh për ju.

Ata vetëm po përpiqen të jenë taktikë.

Njerëzit ngrenë vetullat kur ju shohin

© Depositphotos

Ngritja e vetullës zakonisht ndodh automatikisht dhe pa vetëdije kur shohim një person tërheqës. Po është e vërtetë! Ju nuk mund ta vini re, por përpiquni të shihni veten me kujdes herën tjetër kur shihni dikë që mendoni se është tërheqës.

Ka disa implikime lidhur me këtë tipar të sjelljes (dhe asnjë prej tyre nuk është befasuese). Para së gjithash, është mënyra sesi tregojmë qëndrimin tonë miqësor jo-verbal.

Personi tjetër periodikisht “fryn buzët”

© Depositphotos © Depositphotos

Një tjetër gjë që bëjmë në mënyrë të nënkuptuar kur shohim një person tërheqës është se fryjmë buzët. Natyrisht, ne nuk po flasim për një “duckface” afatgjatë që shumë vajza bëjnë kur bëjnë një selfie.

Ne po flasim për një veprim të dytë që mund të ndodhë disa herë brenda një takimi. Sado e çuditshme që kjo mund të tingëllojë, është e lidhur me një dëshirë për të puthur.Nëse, kur bisedoni me një grua apo një burrë, ju merrni hutuar dhe pastaj papritmas shihni këtë lëvizje të menjëhershme, ju e dini se çfarë do të thotë.

Njerëzit nuk përpiqen te mbajnë distancë ndaj jush, por anasjelltas, ata përpiqen të afrohen më shumë

© Depositphotos

Sa shpesh përpiqeni ta shkurtoni distancën me njerëz që ju duken se tregohen indiferentë ndaj jush?

Ka mundësi që përgjigjja juaj do të jetë ‘shumë rrallë’ ose ‘kurrë’. Kjo është sepse përpiqemi të mbajmë distancë nga njerëz që nuk na duken tërheqës. Por nëse një person krijon një atmosferë të mirë gjatë një bisede, vini re se kjo distancë fillon të zvogëlohet.

Mund të ketë edhe lëvizje të shpejta të duarve ose krahëve tuaja. Ju ndoshta e keni vënë re këtë kur keni qenë duke bërë një bisedë me një person që ju ka pëlqyer. Ky sinjal është veçanërisht i dukshëm kur nuk ka pengesa në distancën tuaj si për shembull një turmë njerëzish.

Njerëzit habiten kur kuptojnë se keni komplekse.

© Depositphotos

Nëse njerëzit rreth jush habiten shumë kur dëgjojnë për komplekset tuaja ose për vetëvlerësim të ulët, është një shenjë e qartë se problemi juaj është imagjinar.

Duke ju parë ju, njerëzit mendojnë se çdo gjë tek ju është e përsosur, sepse ju dukeni vetëbesues të pavarur. Në të vërtetë, surpriza nuk është dëshmia bindëse për atraktivitetin tuaj, por, acarimi i atyre që ju rrethojnë, pasi ju guxoni të ankoheni për këto probleme kur keni shumë tipare të tjera të mira.

Ju mund të shihni reagime të ngjashme në filma ku një vajzë me pamjen e një modeleje ankohet për mbipeshë dhe, për rrjedhojë, shkakton një valë zemërimi tek një vajzë vërtet mbipeshë.

Njerëzit shpesh janë shumë të sjellshëm ose tepër miqësor ndaj jush.

Nëse hasni vrazhdësi të hapur ose një qëndrim të papritur të ngrohtë, sinjalizon që nuk jeni indiferent ndaj njerëzve të tjerë. Një person me vetëbesim i cili nuk ka komplekse dhe e konsideron veten tërheqës dhe të suksesshëm vlerëson cilësitë e njëjta tek njerëzit e tjerë.

Kjo është arsyeja pse, nëse një person që ju mendoni se është një djalë i mirë ju trajton me një qëndrim të sjellshëm dhe miqësor, kjo do të thotë që ata shohin një personalitet si të tyrin tek ju.

Nga ana tjetër, të gjithë njerëzit e bukur ndonjëherë ndeshen me emocionet negative të njerëzve të tjerë dhe shumë shpesh këto emocione janë të paarsyeshme.

Gjëja kryesore është që të mos i marrin ato personalisht dhe të mos shqetësohemi për to. Vetëm mbani mend se këta njerëz janë të pakënaqur, nuk kanë vetëbesim dhe sillen në këtë mënyrë për shkak të zilisë dhe vetëvlerësimit të dobët.