9 Gjëra që Bëhen me Smartfon e që Shumica e Përdoruesve Nuk i Dinë!

Telefonat e mençur kanë hyrë në jetën tonë me një ritëm kaq të shpejtë sa jo të gjithë kanë kohë për të zbuluar atë për të cilën ata janë me të vërtetë të aftë të bëjnë.

Për më tepër, progresi vjen duke ndryshuar dhe përditësimet e vazhdueshme i sjellin këto pajisje gjithnjë e më afër plotfuqishmërisë.

Ne besojmë se shumë detyra të përditshme mund të bëhen shumë më të thjeshta nëse zotëroni disa truke kur përdorni pajisjen tuaj Android. Sot ne do ju paraqesim një listë të disa prej këtyre trukeve të mrekullueshme të fshehura!

Aplikacionet e klonimit

Në versionet e reja të Android, ekziston një opsion i menusë i quajtur “App Cloner” që ju lejon të duplikoni aplikacionin e dëshiruar me një prekje të lehtë. Kjo mund të jetë e dobishme për njerëzit që shpesh hyjnë në një rrjet social nga llogari të ndryshme.

Personat, të cilëve Android-i nuk ua mbështet këtë funksion, mund të shkarkojnë një program të veçantë për klonimin e aplikacioneve.

Shkarkimi i videove dhe audiove nga YouTube

© pixabay

Sipas parazgjedhjes, Google fsheh aplikacione që ju mundësojnë të shkarkoni videot YouTube nga dyqani i tij zyrtar. Por ekzistojnë shumë aplikacione për zhvilluesit e palëve të treta. Disa tashmë kanë një reputacion të mirë; të tjerët janë të rinj në treg.

Kthimi i smartphone-it tuaj në një peshore dixhitale

© techbang

Gjithashtu, mund ta përdorni telefonin tuaj për peshimin e sendeve të vogla (për shembull, sende ushqimore në dyqan) falë një aplikacioni të veçantë që transformon pajisjen tuaj në një peshore dixhitale.

Kalimi në modalitetin me dy dritare me një prekje

© updato

Dëshironi të lexoni një e-book dhe të përdorni një fjalor në të njëjtën kohë pa pasur nevojë të kaloni nga njëri ekran në tjetrin?

Asgjë nuk mund të jetë më e lehtë: vetëm të aktivizoni modalitetin me shumë dritare! Për ta bërë këtë, hapni aplikacionin e duhur dhe mbani butonin e listës së detyrës (në të djathtë të butonit “Home”).

Për fat të keq, jo çdo smartphone mund ta ketë këtë modalitet.

Kalimi në modalitetin e sigurisë

© marineford

Kjo mënyrë është e nevojshme për debugging dhe heqjen e aplikacioneve të palëve të treta që ndërhyjnë në funksionimin e duhur të telefonit.

Për të aktivizuar modalitetin e sigurisë, kaloni në telefonin ose tabletin tuaj, më pas shtypni butonin power përsëri. Kur shfaqet një menu, shtypni dhe mbani shtypur butonin “Off” ose “Power Off” në ekran. Kur shfaqet opsioni i sigurisë, klikoni “OK”.

Përdorimi i hartave jashtë linje

© pixabay

Përdorimi i Internetit të celularit gjatë roaming mund të jetë shumë i shtrenjtë. Por çfarë ndodh nëse keni humbur dhe duhet të përdorni një hartë elektronike? Zgjidhja më e mirë është të shkarkoni harta online në telefonin tuaj dhe të çaktivizoni internetin celular duke e lënë GPS të ndezur.

Vendndodhja juaj do të vazhdojë të shfaqet në hartat jashtë linje, në sajë të të dhënave satelitore – pa ndonjë kosto për ju.

Pagesa me telefonin tuaj në vend të një karte krediti

© flickr

Me ndihmën e moduleve NFC, të ndërtuara në shumë modele telefonike, ju mund të lidhni kartën tuaj të kreditit me një llogari në sistemin përkatës (Android Pay ose Apple Pay). Kjo do t’ju mundësojë të paguani me telefonin tuaj në ndonjë nga mijëra dyqane që pranojnë pagesa pa kontakt.

Një skaner që është gjithmonë në dorë

© pixabay

A e dini se mund të skanoni çdo dokument ose foto me aparatin tuaj të telefonit inteligjent? Për të përfituar plotësisht nga kjo veçori, do të duhet të shkarkoni një nga aplikacionet e veçanta që jo vetëm që do ta njohin dokumentin, por do ta ruajnë atë në cloud dhe do të dërgojnë një kopje te marrësi i synuar.

Kërkim i pakufizuar

© pixabay

Me një aplikacion të quajtur Google Goggles, mund të gjeni gjithçka që dëshiron. Dallimi në këtë aplikacion është në faktin se, në vend që të jeni duke shtypur pyetjet e kërkimit tuaj, po përdorni kamerën tuaj të smartphone.

Kjo është veçanërisht e përshtatshme kur bën kërkime në lidhje me ushqimet, mallrat shtëpiake, imazhet dhe barkodet.

Lidhja e dy telefonave së bashku

© Maurizio Pesce

Falë funksionit One-Touch-Go (OTG), çdo smartphone modern mund të lidhet me një pajisje periferike, duke përfshirë edhe një smartphone tjetër. Procesi kërkon montimin e një telefoni me një përshtatës femër USB dhe telefonin e dytë me një kabllo mikro-USB.

Pasi telefonat identifikojnë kabllon dhe përshtatësin, mund t’i lidhni ato në mënyrë të sigurt.